Zoete aardappelchips met guacamole

Vandaag deelt Myrthe haar eerste recept op www.healthinut.com. Mij lijken deze zoete aardappelchips met gaucamole echt héérlijk en ga het dan zeker zelf ook eens maken! 

Dit eerste recept voor zoete aardappelchips met bijzonder lekkere guacamole belichaamt eigenlijk alles waar ik van hou. Ik HOU van avocado en ik vind dat er maar weinig dingen zijn die compleet zijn zonder. Pasta heeft avocado nodig. Salades hebben altijd avocado nodig. In zoete baksels vervang ik een deel van de boter vaak door avocado. Alles is beter af met avocado. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de oranje familie, zoals ik het maar even noem, waaronder ik pompoen, zoete aardappel en wortel schaar. Ook deze dingen gooi ik het liefst door alllllllles wat ik maak.
Zoete aardappelchips met guacamole

Een andere voedseleigenschap waar ik voor sta is fruit door alles. Tomaat vind ik ook fruit (en dat is ook zo, al weet ik dat ik hiermee waarschijnlijk bij veel mensen stof doe opwaaien), en als ik dat niet gebruik, gebruik ik graag granaatappel, mango, groene appel, of ander soort fruit. Klinkt misschien gek, maar stelt nooit teleur.

En dan de koriander. Eigenlijk gebruik ik bij al mijn recepten verse kruiden. Maakt ook álles beter.

Vandaar een perfect gerechtje om mijzelf aan jullie te introduceren. Deze zoete aardappelchips met guacamole is echt een van m’n favoriete snacks, en helemaal guilt free. Enjoy!

Zoete aardappelchips met guacamole

Zoete aardappelchips met guacamole

Recept: Zoete Aardappelchips met Bijzonder Lekkere Guacamole

Zoete Aardappelchips Met Bijzonder Lekkere Guacamole
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
 • 2 avocado’s
 • 1 limoen
 • ½ rode ui
 • 1 rode peper
 • Handje koriander
 • Pitten van ½ granaatappel
 • Snufje zout
 • 1 grote of 2 kleine zoete aardappelen
 • Olijfolie
Instructies
 1. Snijd met een mes of met een mandoline dunne plakjes van de zoete aardappel. Besprenkel deze met olijfolie en leg ze op een rooster in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 25-30 minuten. Laat ze afkoelen en strooi er wat zout over.
 2. Ontpit en schil de avocado’s en prak ze met een vork. Meng het sap van de limoen erdoorheen. Snipper de halve rode ui, en snijd ook de rode peper in kleine stukjes. Roer deze door het mengsel. Snijd ook de koriander fijn en meng deze met de granaatappelpitjes erdoorheen. Breng op smaak met zout.

 

Dit was een gastblog van Myrthe. Wat vond jij van deze zoete aardappel chips met bijzonder lekkere guacamole? Mij lijkt het in ieder geval heerlijk! Je kan Myrthe verder volgen via haar Instagram account en eigen blog.

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

Zoete aardappelchips met guacamole

Eén gedachte over “Zoete Aardappelchips Met Bijzonder Lekkere Guacamole”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: