Vandaag heb ik een leuke gastblog voor jullie. Op www.puursuzanne.nl deelde ik zelf al één van mijn receptjes, maar nu deelt Suzanne een van haar favoriete recepten op HealthiNut. Lijkt deze yoghurtcake met nectarines je niet heerlijk?! 

Gastblog Suzanne – Super leuk dat ik vandaag mijn recept voor yoghurtcake met jullie hier mag delen. Ik zal mij allereerst even voorstellen: ik ben Suzanne, 30 jaar en woon in Oss samen met mijn vriend Dennis en onze labrador Benja. Ik ben eigenaar van de food en lifestyle blog Puur Suzanne waarmee ik mensen wil inspireren om beter voor zichzelf te zorgen en gezond(er) te gaan eten. Heel bijzonder dat ik dit nu al ruim 6 maanden mijn fulltime baan mag noemen.

Omdat de zon zich steeds vaker laat zien heb ik gekozen voor een zomers tussendoortje: een heerlijke yoghurtcake met nectarines.

De cake is prima per plakje in te vriezen.
Yoghurtcake met nectarines

Yoghurtcake Met Nectarines

Yoghurtcake Met Nectarines
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Deze yoghurtcake is gevuld met nectarines, yum!
Auteur:
Ingrediënten
 • 250 gram volkoren speltmeel
 • 250 gram griekse yoghurt
 • 1 ei
 • 200 gram appelmoes
 • theelepel vanillepoeder
 • theelepel baking soda
 • theelepel kaneel
 • voor de vulling twee nectarines in stukjes gesneden
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Vet het cakeblik in met boter, kokosolie of bekleed het blik met bakpapier.
 3. Mix het speltmeel, de baking soda, de kaneel en de vanillepoeder goed door elkaar in een grote kom. Dit kan je gewoon met een lepel of garde doen.
 4. Voeg dan het ei, appelmoes en de yoghurt toe, mix dit door elkaar heen.
 5. Roer de stukjes nectarine erdoor heen.
 6. Doe het deeg in het cakeblik en maak eventueel glad met de achterkant van een lepel.
 7. Zet in de oven voor 40 minuten. Laat daarna de cake goed afkoelen.

 

Geniet ervan!

Je kan mij ook volgen via Instagram en Facebook.

Yoghurtcake met nectarines


Bedankt voor je gastblog Suzanne!

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: