Wortel courgette noodles

Courgetti. Wortelletti? Haha, wat met courgette kan, kan natuurlijk ook met wortels! Alleen moet ik dan nog wel even een goede naam bedenken… Wortasta? Laten wij het voor het gemak maar even wortel courgette noodles met pindasaus noemen!

Laatst zag ik ergens het idee van wortel noodles met een zelfgemaakt pindasausje voorbijkomen… Top, die ging ik onthouden en er natuurlijk mijn eigen draai aan geven. De pindasaus die ik hiervoor maakte is eigenlijk vrijwel dezelfde als ik in dit recept gebruikt heb. Never change a winning team toch?

Wortel courgette noodles

Dus dook ik op een vrijdagavond de keuken in gewapend met mijn grote vriend de Spirelli. Volgens mijn vriend leek er wel een bom ontploft naderhand. Oeps! Tja, dat krijg je als je aan het einde van de week, op een vrijdagavond, meteen vanuit de gym om half 8 nog de keuken in duikt en nog gaat experimenteren ook! Maar de voldoening die het me geeft als ik kapot aan tafel schuif – na natuurlijk eerst foto’s voor mijn blog te hebben genomen – en mijn vriend al meteen bij de eerste hap ”oehhhhh lekker schat!” zegt, is het me meer dan waard!

Wortel courgette noodles

Recept Wortel Courgette Noodles Met Pindasaus:

Wortel Courgette Noodles Met Pindasaus
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 2 personen
Ingrediënten
 • 300 gram wortel
 • 300 gram courgette
 • 200 gram kipfilet of kipdijfilet
 • 2 knoflooktenen
 • stukje (10 gram) verse gember
 • 4 bosuitjes
 • 4 el. soyasaus
 • 2 el. pindapasta
 • 2 tl. honing
 • 2 tl. kurkuma
 • 2 handen verse koriander
  Evt: noodles naar wens. (Ik at dit gerecht zonder noodles, mijn vriend natuurlijk mét).
Instructies
 1. Was alle groenten en snijd de wortel en courgette in slierten met een spiralizer of spirelli.
 2. Snijd ook alvast de kip in stukjes, het groene deel van de bosui in stukjes van 1 cm (de rest wat kleiner) en de koriander grof.
 3. Verwarm een GROTE pan (of twee kleine pannen) op medium vuur.
 4. Snijd de knoflook en gember in kleine stukjes. Vroeger wist ik nooit wat een ”stukje gember” nou was. Dus bij deze heb ik het voor jullie gewogen: ongeveer 10 gram.
 5. Fruit de knoflook en gember even heel kort in wat (kokos)olie in de pan.
 6. Voeg de kip toe en bak kort mee.
 7. Maak ondertussen in een schaaltje de pindasaus van de soyasaus, pindapasta, honing en kurkuma. Roer met een vork goed door elkaar.
 8. Wanneer de kip nog net niet gaar is zet het vuur hoger en voeg de wortelslierten toe. Roerbak een paar minuten op hoog vuur en blijf omscheppen (anders bakt het aan).
 9. Voeg de courgetteslierten en bosui toe en roerbak nog een paar minuutjes, blijf omscheppen.
 10. Haal de pan van het vuur en voeg de pindasaus en 1 hand verse koriander toe. Schep om en schep het daarna op de borden.
 11. Maak af met de rest van de koriander en dan smullen maar!

Wortel courgette noodles

Macro’s – Wortel Courgette Noodles Met Pindasaus (per persoon):

 • 360 kcal
 • 21 koolhydraten
 • 14 vet
 • 36 eiwit

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze wortel courgette noodles met pindasaus vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

Myprotein

Liefs, Milou 

Wil je me blijven volgen? Dat kan via: FacebookInstagram en Bloglovin
Wortel courgette noodles

8 gedachten over “Wortel Courgette Noodles Met Pindasaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: