Wandelen. Ik ben dit een paar maanden geleden gaan doen om soms wat extra calorieën te verbranden en even de buitenlucht op te zoeken. Maar omdat ik het deed om ”extra calorieën te verbranden” had ik er niet altijd zin in en kon ik ook niet wachten tot ik weer thuis was. Zó saai dat wandelen….

Maarrrrr, vorige week tijdens mijn wandelingetje op de zondag ochtend merkte ik op dat ik echt een mindset change heb gemaakt. Ik ga nu wandelen om even een rustig momentje voor mijzelf te hebben. Ik loop sowieso de helft van de tijd zonder muziek om even ”in mezelf te keren”. Op die momenten kan ik mijzelf vragen stellen, zoals waar ligt nou echt mijn passie? Of waar wil ik naartoe? Wat is mijn doel? Toch wel belangrijke levensvragen als je het mij vraagt. Niet altijd heb ik daar direct een antwoord op, maar het is wel zo goed om daar eens bij stil te staan.

Wandelen

Ook gebruik ik deze momenten – vaak op de zondagochtend – om mijn week te reflecteren en voorruit te kijken op de week die gaat komen. Wat is vorige week goed gegaan? Wat kon beter? Heb ik stress gehad? Had ik dat kunnen vermijden? En kijk ik dus voorruit naar de week die gaat komen. Druk op het werk? Wanneer ga ik sporten? Sociale bezigheden? Het is fijn om dat even op een rijtje te hebben. Ook stel ik mijzelf dan de vraag: waar ga ik deze week mijn focus op leggen? Want eerlijk is eerlijk, ik kan gewoon geen 100% focus op een aantal dingen tegelijk hebben. Vorige week wist ik dat ik het deze week erg druk ging krijgen op mijn werk met een belangrijke deadline op vrijdag. Ik besloot dat daar mijn prioriteit moest liggen en als dat betekende dat ik een keer minder kon sporten, so be it. Dat haalde ik dan in het weekend wel weer in.

Moraal van mijn verhaal: een wandelingetje maken is heerlijk, maar doe het omdat je het fijn vind en niet omdat het van jezelf moet! Je zal er zoveel meer plezier aan beleven. En hetzelfde geldt natuurlijk voor hardlopen en trainen in het algemeen. Doe het omdat je het wílt en niet omdat het moet. Zoek voor jezelf uit waarom je het doet en waarom je het leuk vind. Focus je daarop en je zal veel minder vaak tegenzin hebben om te gaan sporten.

Tweede moraal van mijn verhaal: neem een momentje voor jezelf om te reflecteren over de week die is geweest en kijk eens voorruit naar wat er gaat komen. Zo kan je een soort van planning maken en je prioriteiten stellen. Dat brengt voor mij meer rust en vlieg ik niet aan mijn leven voorbij 😛 Klinkt dit herkenbaar, doe je dat ook of heb je nog tips? Laat het dan vooral weten in de comments hieronder.

Veel liefs, Milou

Eén gedachte over “Wandelen en Reflectie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *