vegan courgetti avocadopesto

Dat ik fan ben van courgetti weet je inmiddels vast wel! Daarom maakte ik als derde recept voor The Foodie Channel deze vegan courgetti met avocadopesto. 

Ik weet het, er staan echt al meerdere recepten voor courgetti met een soort van pesto op mijn blog. Toch vond ik dit mooi in het rijtje passen van recepten met (veel) groenten erin verwerkt die ik voor The Foodie Channel maakte. Wat deze courgetti van avocadopesto dan weer nét wat anders dan mijn vorige recepten maakt is het feit dat het helemaal vegan is.

vegan courgetti avocadopesto

vegan courgetti avocadopesto

Er zit namelijk geen parmezaanse kaas in deze avocadopesto verwerkt, iets wat ik meestal wel doe. Waarom heb ik dat niet gedaan? Eigenlijk gewoon omdat ik eens wilde kijken hoe dit zou proeven en of het op deze vegan manier nog steeds lekker zou zijn. En dat was het! Ook mijn vriend had in eerste instantie niet eens door dat er geen kaas in zat en dat het dus helemaal vegan was. De romige avocado maakt dit gerecht gewoon echt af. Heerlijk vind ik het. Hoe je het heel simpel maakt kan je trouwens hieronder bekijken! De Spirelli die ik gebruikte kan je hier bestellen.

Recept – Vegan Courgetti met Avocadopesto (2 personen):

Vegan Courgetti Met Avocadopesto
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een veganistisch recept voor courgetti met avocadopesto
Auteur:
Porties: 2 personen
Ingrediënten
 • 2 grote courgettes
 • 1 rijpe avocado
 • 1 el citroensap
 • 1 teentje knoflook
 • 2-3 el olijfolie
 • 20 gram pijnboompitten
 • grote handvol verse basilicum
 • peper en zout naar smaak
Instructies
 1. Snijd de avocado in blokjes, pers het citroensap, pluk de basilicum blaadjes en snijd de knoflook in kleine stukjes. Pak een keukenmachine en maal alles fijn tot een gladde massa. Maak op smaak met peper en zout.
 2. Snijd de courgette en maak slierten met een spirelli. Voeg de avocadosaus hieraan toe en hussel goed door elkaar.
 3. Serveer met extra geroosterde pijnboompitten en een blaadje basilicum on top.
 4. Smullen maar!

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze vegan courgetti met avocadopesto vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

vegan courgetti avocadopesto vegan courgetti avocadopesto

vegan courgetti avocadopesto vegan courgetti avocadopesto

Eén gedachte over “Vegan Courgetti Met Avocadopesto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: