vegan chocolade ganache taart
vegan chocolade ganache taart

Eigenlijk heb ik niet heel veel meer te zeggen dan dat dit een heerlijke vegan chocolade ganache taart is. Een basis van vijg met een vleugje sinaasappel en heel wat chocolade! En je hoeft ‘m niet eens te bakken! 

Afgelopen week kookte ik een heerlijk driegangen vegan diner voor mijn vader en bonus moeder (vriendin van mijn vader). Zij is pas nog jarig geweest en in plaats van een fysiek cadeau, wilde ze graag dat ik een keer kwam koken. Dat vind ik natuurlijk ook super leuk om te geven, dus dook ik afgelopen zaterdag de keuken in om wat lekkers te bereiden!

vegan chocolade ganache taart

Er waren geen wensen en ik mocht alles maken wat ik wilde. Super leuk, want dat betekende dat ik lekker vegan ging koken! Zonder het ze te laten weten, dat vertelde ik ze pas achteraf. (Hadden het ook totaal niet in de gaten en vonden het super lekker!)

Vegan Drie Gangen Diner

Als voorgerecht maakte ik een soort regenboog salade van bietjes, knollen, courgette, appel en peer met een heerlijke dressing van onder andere tahin, sriracha, maple siroop en olijfolie. Dit recept ga ik nog voor jullie uitwerken, promise, want het was erg lekker!

vegan chocolade ganache taart

Daarna maakte ik mijn heerlijke vegan curry madras met pompoen, wortel en kikkererwten. Het recept heb ik al op mijn blog gepost en vind je hier.

Als kers op de taart of eigenlijk de taart op het diner maakte ik deze heerlijke vegan chocolade ganache taart met vijgen en een vleugje sinaasappel. YUM!

vegan chocolade ganache taart

Vegan Chocolade Ganache Taart

Eerlijk is eerlijk, het is niet mijn recept! Met mijn lieve Boef in huis heb ik namelijk een stuk minder tijd en energie. Jeetje, een pup kost veel tijd zeg! Denk dat ik het toch ietsje onderschat heb, haha!

Dat betekent niet dat ik spijt heb hoor! Totaal niet! Hij is zo’n lieverd en is echt een ware toevoeging aan mijn leven. Hoe cliché het ook klinkt, hihi. Eventje doorzetten en naarmate hij ouder wordt zal hij ook minder tijd en energie vergen!

Ik had dus eigenlijk totaal geen puf om ook nog eens iets te gaan bedenken (en experimenteren) voor het toetje. Dus heb ik maar een top receptje geleend van Jamie Magazine en alle credits gaan dus naar hen! Het enige wat ik veranderd heb ik dat ik blauwe bessen en frambozen heb toegevoegd in plaats van eetbare bloemen. Niet veel dus, haha!

vegan chocolade ganache taart

Ik zou je trouwens ook adviseren als je deze chocolade taart wil gaan maken: gewoon NIETS aan veranderen. Het is perfect zoals het is. Chocolade, vijg en sinaasappel. Perfecte smaak combinatie!

Het mooie is, ik maakte het in een springvorm van 24 cm, waardoor ik er zo’n 10 stukken uit haalde. Vier stukken als toetje, 2 stukken voor mijn vriend de dagen daarna én 4 stukken die de vriezer in gingen. Deze taart is namelijk (zonder het fruit) heel goed in te vriezen. Erg handig, want morgen krijgen wij weer visite en heb ik mijn toetje al klaar 😉

Recept: Vegan Chocolade Taart

Vegan Chocolade Ganache Taart
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijke vegen chocolade ganache taart!
Auteur:
Porties: 10-12 stukken
Ingrediënten
Voor de bodem:
Voor de ganache en topping:
  • 200 gram pure chocolade (liefst 85%)
  • 2 el ahorn/maple siroop (of honing al is het dan niet meer vegan)
  • 1 tl vanille-extract
  • handje verse blauwe bessen en frambozen
    *Ik gebruikte een mix van pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad en hennepzaad.
Instructies
  1. Week de vijgen 10 minuten in heet/kokend water. Bedek de bodem van een springvorm van 24cm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Snijd het harde gedeelte van de vijg af en voeg toe aan een keukenmachine. Voeg hierbij ook de rasp van de sinaasappel, 6 el sinaasappelsap, cacao poeder en een flinke snuf zout. Meng door elkaar. Schraap af en toe van de zijkanten af. Voeg daarna de pitten en zaden toe en meng nog een keer goed mee. Schep vervolgens in de springvorm en verdeel het over de bodem met aan de zijkanten een opstaande rand van 1 cm. Zet even in de koelkast.
  3. Hak de chocolade fijn en doe ze in een kom. Schenk er 200ml kokend water overheen gevolgd door de ahornsiroop, vanille-extract en flinke snuf zeezout. Meng door elkaar totdat alles glad is. Schenk dit over de bodem van de taart en laat alles minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Versier daarna de taart verder met weer wat grof zeezout en de verse blauwe bessen en frambozen.

 

Heb jij deze vegan chocolade taart ook gemaakt? Tag @healthinut op social media en laat me weten wat je er van vond!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: