Vegan bounty chocolade mousse met avocado recept

Dit vegan Bounty chocolade mousse met avocado recept moet je gewoon eens proberen! Helemaal plantaardig, gezond en super lekker! 

Ik maakte dit recept als toetje na een overwegend vegan diner. Ik wilde het eigenlijk die middag al maken, maar kreeg op de een of andere manier mijn kokosmelk niet opgeklopt. Ik denk dat ik gewoon iets te ongeduldig was en na het toevoegen van maple siroop ging het helemaal mis, haha. Nooit doen dus!

Vegan bounty chocolade mousse met avocado recept

Bounty Chocolade Mousse

Anyway, ik moest een nieuw potje kokosmelk in de koelkast zetten en kon deze pas ‘s avonds gebruiken, omdat het eerst “hard” moest worden. Dus dook ik na het hoofdgerecht de keuken in om deze Bounty chocolade mousse te maken.

Spannend, want ik wist dus nog niet zeker of het ging lukken.. Laat staan of het lekker zou zijn! Gelukkig kon ik op mijn gevoel vertrouwen en kwam het helemaal goed. Meer dan goed, want heb jij ooit een Bounty chocolade mousse gegeten?

Nee? Nou, dan moet je dat echt eens proberen.. Zó lekker en romig!

Vegan bounty chocolade mousse met avocado recept

Vegan Chocolade Mousse met Avocado

Verder maakte ik deze vegan chocolade mousse met avocado en banaan. Hij zit dus bomvol goede vetten, geluksstofjes (cacao) en meer goede voedingsstoffen (banaan).

Maar weet je wat? Als je deze vegan Bounty chocolade mousse met avocado en de rest eet… Dan gaat het niet eens meer om hoe gezond het eigenlijk wel niet is… Maar om hoe mega lekker het is!

Dus… Ga jij deze chocolade mousse met avocado ook maken?!

Vegan bounty chocolade mousse met avocado recept

Vegan Bounty Chocolade Mousse met Avocado Recept

Vegan Bounty Chocolade Mousse met Avocado Recept
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Dit vegan bounty chocolade mousse met avocado recept is niet alleen een mond vol, ook nog eens mega lekker én gezond.
Auteur:
Porties: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 blik kokosmelk (dag van tevoren in de koelkast gezet)
  • 2 rijpe bananen
  • 1 avocado
  • 3 el ahornsiroop (of andere zoetstof)
  • 45 gram cacao
  • 2 handjes vers rood fruit ter garnering
Instructies
  1. Zet de kokosmelk een dag van tevoren in de koelkast. Schep het bovenste vaste gedeelte eraf. Het waterige gedeelte heb je niet nodig, maar kan je bijvoorbeeld voor je smoothie gebruiken.
  2. Klop het harde gedeelte vervolgens in minimaal 5 minuten stijf.
  3. Voeg de overige ingrediënten, behalve het fruit, toe aan een keukenmachine en maal glad. Schep dit door de opgeklopte kokosroom heen.
  4. Schep in 4 mooie glaasjes en garneer met vers rood fruit en eventueel wat extra kokossnippers. Eet het direct, anders krijg je een donker laagje bovenop (been there done that). Eet smakelijk!

 

Heb jij dit vegan chocolade mousse met avocado recept ook gemaakt? Laat het mij weten! Dat kan via de comments hieronder of via Facebook/Instagram.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: