Anouk deelt vandaag met jullie dit recept voor vegan bananenbrood van havermout. Verder zitten er lekker wat cashewnoten in en is het gemaakt op basis van havermout. Een bananenbrood met genoeg vezels dus! Lees snel haar gastblog met het vegan bananenbrood recept! 


Gastblog Anouk – Bananen brood is echt een van mijn favoriete snacks. Het is makkelijk te maken, gezond en super lekker! Ik was dingen aan het preppen voor na mijn operatie. En ik dacht ik moet iets te snacken hebben, wat lang goed blijft. Dus ik hoefde niet heel lang na te denken over wat ik ging maken.
vegan bananenbrood recept

Vegan bananenbrood recept

Vegan bananenbrood van havermout it was! Zo fijn dat je het in plakjes kan invriezen. Dus als ik zin had in een snack, wist ik dat ik alleen maar geduld hoefde te hebben om het te laten ontdooien. Deze keer heb ik mijn bananenbrood van havermout gemaakt en met lekker wat noten erin, heerlijk om gewoon zo een plakje te eten of lekker met pindakaas!

Vegan bananenbrood van havermout

Vegan Bananenbrood van Havermout

4.5 from 2 reviews
Vegan Bananenbrood van Havermout
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijk vegan banenbrood recept op basis van havermout en verrijkt met lekkere noten!
Auteur:
Porties: 1 bananenbrood = ca 10 plakken
Ingrediënten
 • 1 "flax egg" (=1 el lijnzaad met 2 el water)
 • 3 bananen
 • 1 el maple syrup
 • ½ tl vanille extract
 • 4 el kokosolie (gesmolten)
 • 135 gram havermout meel*
 • 1 ½ tl bakpoeder
 • ½ tl baking soda
 • snufje zout
 • 25 gram cashewnoten
 • optioneel: halve banaan
  *Heb je dit niet, dan kan je zelf havermout vermalen in je keukenmachine.
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
 2. Maak het flax egg; meng 1 el gemalen lijnzaad met 2 el water in een bakje en laat het staan.
 3. Prak de bananen in een grote kom, totdat je geen grote klonten meer hebt.
 4. Voeg de maple syrup, kokosolie, vanille en flax egg toe. Roer goed.
 5. Doe nu het meel, bakpoeder, baking soda en zout erbij. Meng dit tot een geheel.
 6. Hak de cashewnoten in kleine stukjes, voeg toe aan het beslag en roer dit er voorzichtig doorheen
 7. Schenk in een ingevette cakevorm en top met de halve banaan als je dit wilt.
 8. Zet het in de oven en bak voor ongeveer 25-30 min!

 

En je bent klaar. Niet alles in 1 keer opeten he!

Vegan bananenbrood van havermout


Heb je dit vegan bananenbrood recept van havermout nou ook gemaakt? Laat het mij weten hoe het was in de comments hieronder!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

5 gedachten over “Vegan Bananenbrood van Havermout”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: