Afgelopen week ben ik gezellig gaan shoppen met mijn vriend. Niet alleen omdat ik daar zo’n zin in had, maar ook omdat het nodig was! Mijn gehele zomergarderobe van vorig jaar was weer eens te groot geworden. Op zich super om dichterbij je droomlichaam te komen, maar niet zo heel praktisch qua kleding en zeker niet als je als student weinig te besteden hebt. Maar afijn, dat is een kleinigheidje natuurlijk en daarover gaat deze blog niet! Wat ik wel met jullie wil delen is het feit dat ik weer eens een „besef” momentje had vandaag. Omdat ik altijd zwaar ben geweest, wil het soms nog niet tot me doordringen dat ik nu „slank” ben. Nog steeds kijk ik raar op als mensen dat over mij zeggen. Zo ook vandaag toen ik de opmerking kreeg dat ik misschien het best voor een jurk voor een bruiloft in die winkel daar kon kijken, omdat ze daar mijn maat vast wel verkochten. Even dacht ik nog.. Bedoelt hij nou een extra grote maat?? Maar nee, hij bedoelde dus een extra kleine maat! Lachend liep ik de winkel uit en dacht, nou dat is wel een beetje erg overdreven niet?

Bestand 19-05-15 21 14 11

Maat XS

Toen ik vervolgens voor een nieuwe spijkerbroek ging kijken kon ik van een bepaalde Diesel broek maat 25 aan, de kleinste maat die ze hadden. Later bij de Zara kwam ik erachter dat ik van de meeste kleding toch echt maat XS nodig had.. XS?! Dat is gewoon weer de KLEINSTE maat!! Nou vertel ik dit allemaal niet om „op te scheppen” over mijn kleine maat, sterker nog.. Ik weet helemaal niet of ik er zo blij mee ben! Want ik zou maar wat graag willen dat mijn kont weer ronder wordt en ik daardoor toch echt een grotere maat spijkerbroek nodig heb!

Verkeerde focus

Waarom ik dit wel vertel is dat ik soms, en ik denk met mij nog velen, de focus op het verkeerde heb. Als ik voor de spiegel sta dan zie ik vaak nog steeds die vetjes aan de zijkant van mijn buik zitten. Of kijk ik naar mijn benen en zie ik dat ze vooral aan de binnenkant nog redelijk stevig zijn. Dit is waar ik meestal naar kijk wanneer ik voor de spiegel sta en waar ik dus niet tevreden mee ben. MAAR STOP! Waarom focus ik niet op wat ik WEL mooi vind?! Waar ik wél tevreden mee ben? Hoe ver ik al gekomen ben en WAT een verschil dit was met eerst. Als ik eens wat vaker met zo’n blik in de spiegel zou kijken, dan zou ik het denk ik niet raar vinden dat mensen mij slank noemen. Want ik besef natuurlijk héél goed dat ik dit inmiddels, door hard werken en veel doorzettingsvermogen, ook ben! En begrijp me niet verkeerd, ook al blijf ik nieuwe doelen voor mezelf stellen, ik ben echt best tevreden met mijn eigen lichaam op het moment! Maar het zou mooi zijn als we daar wat vaker bij stil kunnen staan!

Learn_to_love_youreslf

Focus op wat je mooi vindt aan jezelf!

Ik deel dit redelijk persoonlijke verhaal dan ook met jullie met een reden. Ik denk niet dat ik de enige ben die te vaak de focus verkeerd heeft liggen! Dus mensen… Kijk eens wat vaker in de spiegel en focus op wat je wél mooi vindt aan jezelf! Waar ben je trots op? Wat mag gezien worden? En welke progressie heb je al doorgemaakt? Denk dan niet alleen aan de zichtbare progressie.. Maar ook die progressie die je niet in de spiegel kan zien zoals een verbeterde mindset, doorzettingsvermogen en wilskracht. Focus daar op, ben trots op jezelf! Want je mag er zijn!! Ook al zie je nog niet het perfect plaatje in de spiegel, hou van wat je al wel ziet! Want weet je… Niemand is perfect! En dat hoeft ook helemaal niet. Maar probeer wél van jezelf, je eigen lichaam én je progressie te houden lieverds!

Bestand 19-05-15 19 50 20

6 gedachten over “Van maat XL/L naar XS/S, maar nog niet in mijn hoofd!”

 • Wat ‘n waar verhaal en hoe fijn dit te lezen!
  Zelf zie ik ook de vooruitgang niet en alleen ‘t gene wat ‘niet mooi’ is.
  Je ziet ‘r top uit, maar xs is de limit..
  Moet echt niet minder worden hoor, je bent prachtig zoals je bent!

  Ik volg je graag op instagram, leuke posts!

  • Heb je wel eens foto’s van jezelf in de spiegel gemaakt? Als je die dan naast elkaar legt kan je ineens wél vooruitgang zien en dat kan weer een hele goede motivatie zijn om door te gaan!
   Maar dank je, lief dat je dat zegt 🙂 En ik vind dit zelf ook de limiet hoor! Nu even zo houden in de zomer en na de zomer wil ik gaan “bulken” om weer wat meer benen en billen te krijgen 😉

 • Heel herkenbaar stuk! Wat goed dat je deze gedachtes bij jezelf herkent. Ik focus me ook teveel op wat ik allemaal nog veranderd willen hebben in plaats van op wat ik wel al allemaal heb bereikt. Toevallig schreef ik daar vorige week ook een blog over; fijn om te weten dat ik niet als enige hiermee worstel op het moment ;).

  • Dank je, ja ik was ook blij dat ik deze gedachtes zelf in de gaten had. Dan kan je er wat aan veranderen toch? Heb ze ook niet de hele tijd gelukkig, maar soms wel en kan me heel goed voorstellen dat ik hiermee niet de enige ben 🙂 Ook een herkenbare blog post van jou! Ik ben me nu ook meer aan het focussen op een “gezonde” relate met eten krijgen en gelukkig lukt dat al aardig goed! Succes ermee meid, dat gaat jou ook zeker lukken!

 • Hi,

  Respect voor de weg die je hebt afgelegd indien deze je gelukkiger heeft gemaakt. Probeer dit niet te zien als kritiek maar eerder als een goed bedoelde raad (hoe arrogant deze ook mag klinken). Het is beter dat je stopt met deze ‘blog’, het benadrukt alleen je onzekerheid en het merendeel van de reacties worden geformuleerd door mensen die zich in die onzekerheid identificeren en zodanig die van jou aanwakkeren. Het allergrootste probleem in de gevoeligheden die je aankaart is hoe vaak je het woord ‘spiegel’ gebruikt in je posts. Ik wens je veel succes en raad je aan om alvast alle spiegels te verwijderen. Ga nu niet direct in de aanval, maar laat dit even bezinken

  • Hi Vincent,
   Inderdaad was ik toen (in mei 2015) nog erg onzeker, een beetje doorgeslagen en had ik geen helikopter view. Ik refereer tegenwoordig dan ook vaak naar “afgelopen zomer” toen ik nog veel strenger voor mijzelf was en ondanks mijn maatje XS nog niet tevreden. Ik focus mij nu heel erg op het vinden van die balans en probeer dat ook over te brengen op mijn lezers. Dat je trots op jezelf mag zijn, hoe je er ook uit ziet. Dat een helikopter view zo veel kan helpen, in plaats van het staren naar die paar plekjes waar je nog niet tevreden mee bent. En dat je vooral tegen jezelf moet zeggen waar je trots en tevreden over bent!
   Overigens, vind ik schrijven over onzekerheden, die ik toen had, en nog steeds soms wel eens heb, niet eens een groot probleem. Herkenning is vaak fijn voor mensen. Een blog post is in dat geval nuttig als er ook een conclusie uit komt met tips of tricks hoe je die onzekerheden kan overkomen.
   Ik ga zeker niet al mijn spiegels verwijderen, want tegenwoordig kijk ik in die spiegel en voel mij goed over mijzelf. Dat wil ik mijzelf natuurlijk niet onthouden 😉
   Groetjes, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *