toast met scrambled eggs en avocado

Een hartig ontbijtje of gewoon een kei lekkere lunch. Deze toast met scrambled eggs, avocado en chilivlokken kan gewoon altijd! Behalve als je vegan eet, haha! 

Eerlijk is eerlijk, dit is een oud receptje die ik nog in concept had staan. Zoals je afgelopen vrijdag hebt kunnen lezen ben ik zo goed als plantaardig gaan eten. Een uitgebreidere blog komt daar zeker nog over online. Maar een eitje hoort daar dus in principe niet meer bij. Toch wilde ik dit recept nog met jullie delen, omdat ik weet dat ik daar destijds zo van genoten heb!

Mijn vriend wilde scrambled eggs eten, maar als ik het hem zelf had laten maken had hij “gewoon” scrambled eggs gemaakt haha. Ik wilde er natuurlijk iets speciaals van maken dus kwam ik op dit heerlijke recept met tomaat, avocado en chilivlokken.

toast met scrambled eggs en avocado

Omdat je de tomaatjes echt laat bakken totdat ze zacht zijn, worden ze heel lekker zoet. En aangezien ze daarna door je scrambled eggs gaan, wordt dit in zijn totaliteit ook zoet. Neem dan het romige van de avocado en de pittige nasmaak van de chilivlokken en je gerecht is af! Dit is weer iets wat ik van tevoren niet had gedacht dat het zo lekker zou smaken. Ik blij. Vriendlief ook weer blij.

toast met scrambled eggs en avocado

Over vriendlief gesproken… Deze hoeveelheden zijn hier thuis niet echt vriendproef haha! Dus voel je vrij om meer boterhammen te gebruiken, wat minder of meer eieren en minder of meer avocado! Voor mijn vriend maakte ik 4 boterhammen met 3 hele eieren en een halve avocado. Zelf nam ik onderstaand recept. Mocht ik een keer niet al te calorierijk willen eten dan zou ik ervoor kunnen kiezen om 2 eiwitten/1 ei en een 1/4 avocado te gebruiken. Dus it’s up to you!

toast met scrambled eggs en avocado

Recept – Toast met Scrambled Eggs, Avocado en Chili:

Toast met Scrambled Eggs, Avocado en Chilivlokken
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een lekker ontbijtje voor in het weekend óf gewoon een voedzame lunch. Deze toast met scrambled eggs, avocado en chilivlokken kan gewoon altijd.
Auteur:
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
 • 1-2 sneetje(s) volkoren speltbrood
 • 2 eieren en 1 eiwit (of 1 ei en 2 eiwitten)
 • 4 kleine tomaatjes
 • ½ avocado
 • ½ tl chilivlokken
 • Scheutje (amandel)melk
 • Klontje kokosolie of roomboter
Instructies
 1. Verwarm een pan op medium vuur. Gebruik een vork om de eieren met de melk en wat peper en zout te mixen. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en de avocado in plakjes.
 2. Rooster het brood in een broodrooster of grillpan.
 3. Bak de tomaatjes een paar minuten in de kokosolie of roomboter totdat ze helemaal zacht zijn geworden. Voeg dan de eieren toe. Blijf af en toe roeren om de scrambled eggs te maken. Haal de pan van het vuur als alles nog nét niet helemaal gestold is.
 4. Beleg de boterham met de scrambled eggs, avocado en maak af met de chilivlokken en eventueel wat extra peper en zout.

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze toast met scrambled eggs, avocado en chili vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAt KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

toast met scrambled eggs en avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: