Tips voor goed gevulde voorraadkast & Stockit

Één van de tips die ik mensen altijd mee geef om een gezonde leefstijl zo makkelijk mogelijk te maken is om een goed gevulde voorraadkast te hebben. In deze blog geef ik je dan ook tips voor een goed gevulde voorraadkast én vertel ik je hoe je nooit meer met al die zware dingen hoeft te sjouwen zónder extra geld uit te geven (+ kortingscode)! 

Want waarom is een goed gevulde voorraadkast zo belangrijk? Het heeft allemaal te maken met goed voorbereid zijn. De momenten dat het moeilijkst zijn om een goede gezonde maaltijd op tafel te zetten zijn vaak die momenten dat je niet veel gezonde dingen meer in huis hebt. Of überhaupt bijna niets meer in huis hebt.

Ook bij mij hoor. Dan komt al snel de gedachte in mij op om uit te gaan eten óf iets te bestellen. Aangezien bij mij thuis alleen maar friet, kebab, pizza en spareribs besteld kunnen worden is het dan altijd iets dat ongezond is.

Maar dat hoeft dus helemaal niet als je goed voorbereid bent met een goed gevulde voorraadkast! Dan maak je zo een lekkere pasta met wat restjes groenten, gepelde tomaten, olijven en kruiden bijvoorbeeld. Niet alleen voor je diner is het natuurlijk handig, want heb je soms ook ineens zó enorm zin om iets te bakken? Super fijn natuurlijk als je alles daarvoor in huis hebt! Ik ben mijn eigen goed gevulde voorraadkast daar zo dankbaar voor! Bijna altijd kan ik aan de slag met bakken zonder eerst naar de winkel te hoeven! En zonder wc papier komen te zitten is natuurlijk ook niet heel fijn, haha!

Tips voor goed gevulde voorraadkast & Stockit

In mijn goed gevulde gezonde voorraadkast ligt altijd

Om altijd goed voorbereid te zijn geef ik je hieronder een lijstje van de standaard dingen die ik zelf altijd in mijn voorraadkast en keukenkastjes heb liggen (of althans: probeer te hebben liggen!).

 • Gepelde tomaten
 • Kikkererwten
 • Kidney bonen
 • Zwarte bonen
 • Linzen
 • Mais
 • Olijven
 • Zongedroogde tomaten
 • Kokosmelk
 • Olijfolie
 • Azijn
 • Kokosolie
 • Edelgistvlokken
 • Tonijn
 • Volkoren (spelt) pasta
 • Zilvervliesrijst
 • Quinoa
 • Crackers
 • Afbakbroodjes
 • Verschillende potjes (reserve) kruiden
 • Havermout
 • Meel (speltmeel, boekweitmeel en amandelmeel)
 • Lijnzaad
 • Chiazaad
 • Gemende noten
 • Pitten en zaden
 • Cacaopoeder
 • Maple siroop
 • Honing
 • Kokosbloesemsuiker
 • Dadels
 • Plantaardige melk
 • Granola/muesli
 • Pure chocolade
 • Koffie
 • Thee
 • Spa rood citroen
 • Wc papier
 • Keukenrol

Als je zo naar het lijstje hierboven kijkt zie je dat het vooral best zware dingen zijn. Wat wij altijd doen (of eigenlijk deden…) was van deze producten meerdere tegelijk kopen als het op was. Dan kon er één in ons keukenkastje en de andere in de voorraadkast om dus altijd goed voorbereid te zijn. Maar als er dan een paar dingen op zijn en je wilt van ieder 2 of 3 stuks meenemen, dan sjouw je je een ongeluk! Maar sinds kort hoef ik daar dus niet meer mee te sjouwen! En dat is ook mogelijk voor jou…

Tips voor goed gevulde voorraadkast & Stockit

Nooit meer sjouwen met zware boodschappen via Stockit!

Nee, echt niet! Je hoeft nooit meer te sjouwen met zware voorraadkast boodschappen en je bent er zelfs geen extra geld aan kwijt. Hoe mooi is dat? Je kan namelijk bij Stockit – een Nederlandse startup – jouw voorraadkast boodschappen online bestellen. Ze worden dan iedere twee weken bij jou thuis afgeleverd, zónder verzendkosten. En hoe meer je van je voorraadkast toevertrouwt aan Stockit, hoe meer korting je krijgt. De prijzen zijn ongeveer gelijk aan die van Albert Heijn en samen met de kortingsmechanismen zijn ze daarom zeker niet duurder dan de supermarkt.

Het leek mij in het begin een beetje “te mooi om waar te zijn” dat zij tegen normale prijzen kunnen leveren en dan nog zonder verzendkosten ook. Maar nu is het mij helemaal duidelijk. Ze kopen ten eerste rechtstreeks in bij de producent en zitten verder natuurlijk niet vast aan huur en personeel van fysieke winkels. Dat betekent dat jij dus niets meer kwijt bent dan normaal én niet meer hoeft te sjouwen!

Tips voor goed gevulde voorraadkast & Stockit

Pilot

Op dit moment is deze startup nog in de pilot fase en werken ze met een boodschappen lijstje via Whatsapp. Een paar dagen voor de bezorgdag krijg je een reminder om je boodschappenlijstje in te vullen via een linkje. Verder zijn ze continue bezig om door te ontwikkelen. Tot die tijd kan je alles doorgeven via Whatsapp en zelfs bijvoorbeeld een foto inscannen van het product dat je wilt hebben en dan wordt het op jouw boodschappenlijstje gezet.

Nog mooier is dat Stockit op een gegeven moment gaat voorspellen dat je een product weer nodig hebt gebaseerd op je verbruik. Tot nu toe is deze service van Stockit alleen te gebruiken in de regio’s Amsterdam en Breda, maar ze zullen ook dit gaan uitbreiden.

Tips voor goed gevulde voorraadkast & Stockit

Mijn Ervaring

Zelf heb ik het nu al een paar maanden mogen uitproberen en ik ben fan! Iedere twee weken werden mijn zware voorraadkast boodschappen nestjes aan mijn deur afgeleverd. Op de foto hierboven zie je mijn laatste bestelling. Ik kan je vertellen: dit was best zwaar. Zó fijn! En was ik meer kwijt dan anders? Nee hoor! Wel moest ik zelf in het begin even wennen om tijdens het boodschappen doen te bedenken dat ik sommige dingen niet zelf hoef te kopen. Je moet dus een soort scheiding gaan maken van je boodschappen, maar dat went na een tijdje echt vanzelf. Ik zorg er namelijk voor dat ik boodschappen ga doen nadat de Stockit bestelling is afgeleverd, zo weet ik zeker wat ik in huis heb en wat ik verder nog nodig heb in de supermarkt.

Echt in de afgelopen maanden heb ik volgens mij niet één keer misgegrepen in mijn voorraadkast als ik iets nodig had. En mijn wekelijkse boodschappen zijn ineens een stuk minder én minder zwaar. Zo fijn, Stockit heeft mij zeker nog een tijd als klant!

Stockit Kortingscode

Ik kan het dus echt iedereen aanraden! Zeker als je geen auto hebt en vaak op de fiets of lopend boodschappen moet doen. Daarom heb ik ook een fijne kortingscode voor jullie geregeld 🙂 Woon je in de regio Amsterdam of Breda? Dan kan je 20 euro korting krijgen op jouw eerste twee bestellingen bij Stockit: 10 euro korting op de eerste en 10 euro korting op de tweede bestelling. Gebruik dan de code HEALTHINUT20 bij je bestellingen. Meer info vind je op de site van Stockit.

Heb je nog vragen over Stockit of mijn voorraadkast? Stel ze dan gerust in de comments hieronder of op social media!

Myprotein

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Stockit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *