Vandaag deel ik met jou een – volgens mij – super lekker receptje van gastblogger Myrthe. Zij maakte deze taco’s met vis, limoen en avocado-koriandersaus. Yum! 


Gastblog Myrthe – Ik deel mijn huis met 7 andere meiden, en dat is supergezellig. Maar als ik in mijn huis in de keuken sta te koken, kijk ik vaak schuchter om me heen, hopend dat er niemand langs komt om zich met mijn eten te bemoeien. Want de volgende zín is er een die elke foodie waarschijnlijk wel zal herkennen: “wat ben jíj nou weer aan het maken???”. Het is niet vervelend bedoeld, maar sommige mensen hun visie reikt nou eenmaal niet verder dan broccoli met kaassaus en Knorr wereldgerechten. Geen wonder dus dat ze dan verbaasd zijn als je taco’s eet met vis??? En daarbij bloemkool? Gewoon zo rauw? Kan je dat wel eten? JA dat kan je eten en JA dat is lekker en BOVENDIEN veel gezonder dan het tot snot te koken.

Taco's met vis limoen avocado Taco's met vis limoen avocado

Oh en dan moet je het nog gaan fotograferen en dan zitten ze in de woonkamer en dan moet de tafel leeggemaakt worden want ik wil geen vuile borden en broodkruimels op m’n foto en alhoewel ik honderd procent mezelf kan zijn thuis word ik natuurlijk wel even goed uitgelachen.

The struggle is real.

Deze struggle verdwijnt gelijk natuurlijk als ze dit eten en de goddelijkheid van dit gerecht erkennen en van je houden omdat je hun smaakpapillen (en darmvlokken) streelt met dit gezonde vezelrijke smulpartijtje. Fris door de limoen, knapperig door de kibbeling, en een beetje zoet door de granaatappel. Ik zeg: doen!

Vistaco's limoen avocado koriander

Taco’s met vis, limoen en avocado-koriandersaus

Vis limoentaco’s met avocado koriandersaus
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijk recept voor taco's met vis, limoen en een romige avocado-koriandersaus.
Auteur:
Porties: 4 taco's
Ingrediënten
 • 200 gram gesneden spitskool
 • 1 limoen
 • ½ chilipeper fijngesneden
 • 1 avocado
 • 4 grote taco’s
 • 1 handje koriander + extra voor garnering
 • pitjes van ¼ granaatappel
 • 100 gram bloemkool
 • 150 gram kibbeling
Instructies
 1. Snipper de bloemkool tot kleine roosjes die tussen twee vingers passen. Doe deze samen met de spitskool en chilipeper samen in een kom en meng met het sap van ½ limoen en een snufje zout. Laat staan terwijl je de rest maakt.
 2. Bak de kibbeling totdat het krokant is.
 3. Doe de avocado samen met de koriander en de andere helft van de limoen (het sap) in een beker en maak dit glad met de staafmixer. Voeg zout toe naar smaak.
 4. Bereid de taco’s volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
 5. Verdeel het spitskoolmengsel over de taco’s, met hieroverheen de kibbeling, en daarbovenop een kwakje avocadosaus. Gooi er nog een handje granaatappelpitjes overheen en de rest van de koriander, en eet smakelijk!

Taco's met vis limoen avocado


Heb jij deze taco’s met vis, limoen en avocado koriandersaus nou ook gemaakt? Laat het mij weten in de comments hieronder, op Instagram of Facebook.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN?
DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: