Gezonde chocolade cake

Na een super nacht gefeest te hebben bij A State Of Trance met o.a. Armin van Buuren, was ik afgelopen zondag toch wel een beetje brakjes. Mijn vriend en ik hebben heerlijk gerelaxed, maar ben ook nog even de keuken ingedoken om deze smeuïge gezonde chocoladecake te maken. En heerlijk dat ie is!

Ik liep al een tijdje rond met het idee om een gezonde chocoladecake te gaan maken, maar heb er de tijd nog niet voor gehad. Dus eindelijk kon ik aan de slag! Zowel mijn vriend als ik hebben genoeg eiwitten nodig om onze spieren te kunnen laten herstellen na de krachttraining, dus besloot ik er ook nog eens een eiwitrijke gezonde chocolade cake van te maken!

Gezonde chocolade cake

Ik was toch wel verrast dat ik dit met mijn ietwat brakke hoofdje nog op tafel kon toveren. Misschien moet ik vaker de dag na een feestje de keuken induiken 😉 Het recept is goed voor 1 hele grote cake (of deel het door twee voor een kleine cake). Geniet ervan!

Gezonde chocolade cake

Recept gezonde chocoladecake:

Smeuïge Gezonde Chocoladecake
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijke smeuïge en gezonde chocoladecake.
Auteur:
Porties: 1 grote cake
Ingrediënten
 • 80 gram (medjool) dadels
 • 3 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 3 eiwitten
 • 200 gram havermout*
 • 2 schepjes whey eiwitpoeder (ik gebruikte cookies and cream & chocolade)
 • 200 ml melk
 • 2 grote el cacao
 • 2 tl bakpoeder
 • 40 gram gehakte walnoten
 • 40 gram gehakte amandelen
 • kokosolie of boter om in te vetten
  *Glutenvrij? Gebruik glutenvrije havermout.
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Week de dadels 15 min in kokend water.
 3. Meng de in stukjes gesneden dadels, bananen, eieren, eiwitten, havermout, eiwitpoeder, melk en cacao in een keukenmachine of blender.
 4. Voeg hierna de bakpoeder, gehakte walnoten en amandelen toe en roer handmatig even goed door.
 5. Stort dit mengsel in een ingevet cakeblik en garneer het eventueel met wat noten.
 6. Zet het in het midden van de oven en bak de gezonde chocoladecake ca. 60 minuten*.
 7. Om te checken of de chocoladecake klaar is, prik met een sateprikker in de cake. Als deze er droog uitkomt is jouw smeuïge gezonde chocoladecake klaar!

 

Zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze gezonde chocoladecake vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties!

Liefs, Milou

8 gedachten over “Smeuïge Gezonde Chocoladecake”

 • Kan ik de wheypoeder ook weglaten? Of eventueel vervangen door iets anders?
  En wat voor alternatief raad je in deze cake aan in plaats van gewone koemelk?
  Alvast bedankt voor je reactie!

  • Hoi Marrit,
   Ja, dat kan wel hoor. Ik gebruik het voornamelijk voor de extra eiwitten, plus het maakt de cake wat zoeter. Mocht je de whey weglaten, dan mag je de melk ook weglaten. Ik zou dan de volgende samenstelling van ingrediënten gebruiken (zo heb ik hem al eens eerder gemaakt): 80 gram dadels, 3 (zeer) rijpe (middelgrote) bananen, 3 eieren, 150 gram havermout, 2 grote eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel bakpoeder en de noten naar wens. Mocht je een echte zoetekauw zijn, kan je er nog wat extra honing aan toevoegen voor de zoetigheid. Succes en ben benieuwd wat je ervan vond!

 • Ha Milou,

  Je recepten zien er heerlijk uit. Ik ga het komend weekend eens uit proberen!
  waar koop jij wheypoeder? En als je hiermee gaat beginnen, heb je dan nog tips?

  • Hoi Mel, dankjewel dat is leuk om te horen! 🙂 Ik heb de whey poeder tot nu toe besteld bij http://www.bodyenfitshop.nl. Gewoon van hun eigen merk, de Whey Perfection. Je kan letten op hoeveel gram eiwit er per schep in zit, dit verschilt namelijk nogal per merk en type. Ik moet alleen zeggen dat ik de volgende keer misschien een ander merk wil proberen, omdat ik niet zo veel goede verhalen hoor over dit eigen merk. Ik heb me er alleen nog niet in verdiept, dus kan je niet zo heel goed advies geven helaas. Wat ik wel als tip kan geven is dat je een smaak kunt kiezen die lekker is om zo te drinken én om door gerechten te verwerken (zoals vanille bijvoorbeeld). Dan sla je twee vliegen in één klap 😉 Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: