Salted maple pecan bars
Goddelijke salted maple pecan bars!

Waarom weet ik niet, maar ik moet de naam voor dit goddelijke recept gewoon in het Engels schrijven: salted maple pecan bars. Delicious! Heerlijk zoet, een waar genietmomentje en geschikt voor de gluten- en lactosevrije onder ons!

Salted maple pecan bars

Khoisan Fleur De Sel

Al een tijdje geleden kreeg ik weer eens leuke foodpost, een mooi potje met speciaal zeezout: Khoisan fleur de sel. Eventjes heeft dit in de kast gelegen totdat ik een mooi recept vond om dit te gebruiken. Prachtig wit zeezout met een kristaltextuur. Dit zout wordt gewonnen in Zuid Afrika op en mooie natuurplek, ver van de industrie. Als de Afrikaanse zomerzon het heetst is kristalliseert 5% van het aanwezige zout op het wateroppervlak tot mooie “bloemen van zout”. Voordat het kan zinken wordt dit laagje van het water afgeschept. Door het vele contact met de zon schijnt de energetische waarde van dit zout erg hoog te zijn. Maar wat ik nog het mooiste vind is dat een deel van de opbrengsten naar het schoolgeld van de kinderen van werknemers gaat en wordt geïnvesteerd in educatieve programma’s met betrekking tot gezondheid en veiligheid. Door al deze aspecten is het zout niet goedkoop, maar wel erg leuk om bijvoorbeeld cadeau te doen in de speciale cadeauverpakking (zie foto hieronder).

Salted maple pecan bars

Salted Maple Pecan Bars

Maar genoeg geluld over zout, back to the salted maple pecan bars. Waar zal ik beginnen? Ja, het is een enorme suikerbom. Een enorm lekkere suikerbom. Eentje waar je geen spijt van zult hebben! Soms heb je gewoon even iets enorm lekkers en zoets nodig toch?

Salted maple pecan barsIk zag een soortgelijk recept al een hele poos geleden voorbij komen op Pinch of Yum, één van mijn favoriete Amerikaanse foodblogs. Alleen zat er in het originele recept heel veel boter, suiker en normaal meel. Een echte suikerbom, vetbom en totaal niet gluten- of lactosevrij. Hier wilde ik verandering in brengen!

Salted maple pecan bars

Dus ging ik zelf aan de slag met onder andere boekweitmeel en amandelmeel om het glutenvrij te maken. Ook verving ik de roomboter gedeeltelijk door kokosolie en gedeeltelijk door appelmoes. Een stuk minder vet, maar met hopelijk dezelfde structuur. Ook heb ik minder suiker gebruikt. Uiteindelijk is het dus gewoon een nieuw recept geworden haha!

Salted maple pecan bars

Ik hou van delen!

En dat wilde ik maar wat graag met jullie delen! Want ik hou van delen. Zo veel zelfs dat ik de halve schaal al had ingepakt en weggeven aan mijn vader en moeder. Iets waar ik achteraf voor op mijn kop kreeg van mijn lieftallige vriend. Het was namelijk veels te lekker om weg te geven! Hahaha. Het liefst had hij die hele schaal in zijn eentje op gegeten volgens mij. Ik ook hoor. Het is dus maar goed dat ik een deel had weggegeven, anders passen zowel mijn vriend als ik zometeen niet meer door de deur! Ghehe. Maar bij deze deel ik dus ook dit heerlijke recept met jullie… Enjoy!

Salted maple pecan bars

Salted Maple Pecan Bars
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Salted maple pecan bars, heerlijk, goddelijk en gluten- en lactosevrij.
Auteur:
Porties: 9 grote stukken
Ingrediënten
Voor de onderste laag:
 • 170 gram boekweitmeel
 • 90 gram amandelmeel
 • 150 gram bruine (riet of kokosbloesem)suiker
 • 50 gram appelmoes
 • 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
 • 90 gram pecannoten
 • 50 gram bruine (riet of kokosbloesem)suiker
 • 2 el maple siroop
 • 2 el agave siroop of honing
 • ½ tl vanillepoeder of 1 tl vanille extract
 • 1 ei
 • ongeveer ½ tl zeezout
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik of ovenschaal van 20x20 cm met bakpapier.
 2. Smelt de kokosolie. Klop dit samen met de boekweitmeel, amandelmeel, suiker en appelmoes tot een kruimelig deeg. Het mag een beetje nattig zijn. Schep dit in de schaal en verdeel over de bodem. Zet dit 12 (voor een zachtere bodem) - 15 (voor een hardere bodem) minuten in de oven.
 3. Maak ondertussen de bovenste laag door de suiker te mengen met de maple siroop, agavesiroop, vanille en het ei. Schep de pecannoten erdoorheen. Schep en verdeel over de bodem wanneer deze klaar is. Zet de schaal vervolgens nog 20 minuten in de oven.
 4. Wanneer de maple pecan bars klaar zijn haal je de schaal uit de oven. Strooi nu het zeezout erover. Laat de schaal afkoelen en zet nog een paar uurtjes in de koelkast als je wilt dat ze helemaal opstijven. En dan smullen maar!

 

Heb jij deze salted maple pecan bars nou ook gemaakt? Tag mij met @healthinut op social media, ik vind het altijd super leuk om jullie creaties voorbij te zien komen!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN


Salted maple pecan bars Salted maple pecan bars Salted maple pecan bars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: