Runderburger met parmezaan en truffelmayo

Stel je voor: het is weekend, je moet nog boodschappen doen en hebt enorme zin in comfort food… Wat maak je dan? Op weg naar huis kwam ineens dit recept voor een runderburger met Parmezaan en truffelmayo in me op. Ik blij, vriendlief blij! Runderburger met parmezaan en truffelmayo

Yes, want wij waren blij. Vooral mijn lieve vriendje was enorm verrast dat hij zo’n lekkere burger voorgeschoteld kreeg! Heerlijk vind ik dat altijd, om hem te verrassen met iets lekkers. Vooral als hij het niet verwacht. Want wat is het toch fijn om zo’n dankbare eter in huis te hebben! Ik zou mij eigenlijk niet kunnen voorstellen om een vriend te hebben die niet zo veel om eten zou geven. Die “ja ach, tis wel oké” zou antwoorden als ik me weer eens enorm heb lopen uitsloven in de keuken. Maar zoals ik al zei is dat gelukkig bij ons niet het geval!

Runderburger met parmezaan en truffelmayo

Dus toen dit recept in mij op kwam ging ik eerst nog even langs de Appie. In eerste instantie om gewoon rundergehakt te kopen, maar toen ik de schappen afliep kwam ik rundergehakt van Black Angus tegen… Nog beter! Een bakje van 300 gram, precies goed voor twee grote burgers, dacht ik. Oh en groot werden ze hoor! Kijk maar eens naar de foto’s, haha. Ik denk eerlijk gezegd dat je ook makkelijk 3 mooie burgers uit dit recept kan halen. But, it’s up to you! 

Overigens zou je truffelmayo ook best zelf kunnen maken… Alleen had ik zoals ik al zei zin in comfort food… Dus kocht ik een potje truffelmayo gewoon bij de Appie. Easy as that! Runderburger met parmezaan en truffelmayo

Ingrediënten – Italiaanse Runderburger met Parmezaan en Truffelmayo (2 personen):

Voor de runderburger: 

 • 300 gram (Black Angus) rundergehakt
 • 1/2 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • 1 tl oregano
 • 1 handvol verse basilicum
 • 1 eigeel
 • 15 gram paneermeel

Voor de rest:

 • 2 (spelt)(afbak)broodjes
 • 2 handjes rucola
 • 30 gram Parmezaanse kaas
 • 250 gram champignons
 • 1/2 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 vleestomaat
 • 2 tl truffelmayo
 • 1 tl oregano

Runderburger met parmezaan en truffelmayo

Bereiding – Italiaanse Runderburger met Parmezaan en Truffelmayo:

 1. Bak de broodjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons en tomaat in plakjes. Schaaf de Parmezaanse kaas in plakjes.
 2. Begin met het maken van de burgers. Meng alle ingrediënten met de hand door elkaar en maak er twee grote burgers van. Zet even apart.
 3. Fruit in een pan op medium vuur in een klontje roomboter of kokosolie de ui en knoflook. Voeg na 1 minuut de champignons toe, zet het vuur hoog en blijf alles omscheppen. Bak deze totdat het water verdampt is en alles goudbruin is. Zet apart.
 4. Nu kan je de hamburgers gaan bakken. Zet het vuur op medium tot hoog en bak ze elke zijde ongeveer 2-3 minuten.
 5. Snijd de broodjes open, leg hierop de rucola en daaroverheen de champignons. Dan is de runderburger aan de beurt en smeer deze in met de truffelmayo. Maak het af met de plakjes tomaat en de parmezaanse kaas.
 6. Smullen maar!

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze Italiaanse runderburger met Parmezaan en truffelmayo vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

 

Runderburger met parmezaan en truffelmayo 

Eén gedachte over “Runderburger met Parmezaan en Truffelmayo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *