Your organic nature pasta

Review: Your Organic Nature

Foodpost is altijd leuk om te ontvangen! Zeker als dit heerlijke, biologische, vezelrijke, glutenvrije en eiwitrijke pasta’s zijn! De pasta’s van Your Organic Nature zijn niet de standaard pasta’s die je in het supermarkt schap vindt.. Nee, ze zijn sowieso allemaal biologisch. En verder gemaakt van ingrediënten met super voedingswaarden: boekweit, rogge, rode linzen, bruine rijst en haver-tarwe. Dit Italiaanse pasta bedrijf is volledig gewijd aan het maken van glutenvrije producten. (Al zijn niet alle bovengenoemde pasta’s glutenvrij) Voor mij niet zo’n issue, maar voor sommigen wel! En ik begrijp heel goed dat je je pasta’s mist als je glutenvrij moet eten!

Your organic nature pasta

Eerste Indruk

Wat een mooie verpakkingen met pasta’s in eigenlijk allemaal verschillende kleurtjes. De rode linzen pasta springt er meteen uit met zijn knal rode/oranje kleur. Daarnaast had ik nog nooit gehoord van pasta gemaakt van rode linzen, haver, rogge of bruine rijst! Dit is een keer wat anders 🙂 Ik zie op de verpakking kreten staan als ”glutenvrij”, ”vezelrijk” en ”eiwitrijk” en vooral de laatste twee maken mij meteen enthousiast!

 

Het Product

Ik kreeg dus 5 verschillende pasta’s om uit te proberen. De glutenvrije boekweit, rode linzen en bruine rijst pasta’s. En de vezelrijke rogge en haver-tarwe pasta’s. Inmiddels hebben we de boekweit (lekker!), rode linzen (ook heerlijk, alleen jammer dat de mooie rode kleur tijdens het koken verdwijnt) en rogge (de smaak van rogge proef je zeker terug, en het is erg lekker) geprobeerd en ik vind ze alle drie erg lekker. Ik heb ze gewoon gegeten zoals ik anders zou doen: in een salade en met mijn bolognese saus.

 

Your organic nature pasta

 

De Macro’s

Omdat het 5 verschillende pasta’s zijn zal ik niet individuele macro’s per pasta gaan bespreken. Die kan je wel meteen bekijken op de website van Ekoplaza via deze links: boekweit, rogge, rode linzen, bruine rijst en haver-tarwe.

Wat ik wel even wil vermelden is wat me het meeste opvalt. Terwijl de andere pasta’s rond de 7-12 gram eiwit zitten, springt de rode linzen pasta eruit met jawel 25 gram eiwitten per 100 gram product! Niet zo heel gek natuurlijk, aangezien we inmiddels wel weten dat linzen een goede bron van eiwitten zijn. Desalniettemin (hmmm, moet ik dat woord nou echt gebuiken?!) is het dus een super manier om pasta te eten én tegelijkertijd aan je eiwitbehoefte te voldoen. Dit is natuurlijk al helemaal interessant voor vegetariërs en veganisten onder ons, waarvoor het over het algemeen wat lastiger is om aan voldoende eiwitten te komen.

Qua vezels scoren 2 van de 5 pasta’s hoog. (Waarom heb ik het over de vezels? Nou, hoe meer vezels, hoe langer je verzadigd zult zijn!) De rogge pasta met 9,5 gram en jawel, weer de rode linzen pasta met wel 10,8 gram voedingsvezels per 100 gram product! Terwijl de andere drie pasta’s zo rond de 3-4 gram zitten.

 

Conclusie

Ik ben fan van de pasta’s van Your Organic Nature! En als ik zou moeten kiezen, ben ik het meeste fan van de rode linzen pasta 😉 Hij ziet er in eerste instantie het beste uit, smaakt top en heeft ook nog eens de beste macro’s naar mijn mening! Kleine kanttekening: de prijzen zijn wel redelijk hoog. De boekweit pasta kost €3,49 per 500 gram terwijl de rode linzen pasta wel €3,69 per 250 gram kost. Mijn favoriet is dus het duurste, haha! Tja, dure smaak zullen we maar zeggen hè? 😛 Maar goed, zeker voor degenen die glutenvrij moeten/willen eten is dit een super alternatief voor gewone pasta. Maar ook als je eens zin hebt in iets anders en een lekkere pasta met goede voedingswaarden wilt eten is dit een aanrader.

 

Myprotein

 

Liefs, Milou

P.S. Hierbij nogmaals de links naar de website van Ekoplaza waar de Your Organic Nature pasta’s te koop zijn: boekweitroggerode linzenbruine rijst en haver-tarwe.

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

Your organic nature pasta

Your organic nature pasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *