rens kroes carrot pancakes

Super blij was ik toen ik het nieuwe kookboek(je) van Rens Kroes kreeg voor mijn verjaardag. Haar “On the go” kookboek is niet alleen handig compact, het zit ook vol met lekkere recepten die je kan preppen en “on the go” kan meenemen! Deze Rens Kroes Carrot Pancakes is één van de recepten uit het boek en smullen dat het was!

Rens Kroes’ eerste kookboek heb ik ook, een super mooi boek is dat! Alleen moet ik eerlijk bekennen dat ik er bijna nog niets uit gemaakt heb. Waarom? De recepten zijn niet de meest simpele en je hebt er vaak veel ingrediënten voor nodig. Al heb ik tegenwoordig echt veel dingen standaard in huis, toch miste ik altijd wat.

Toen ik een eerste blik in dit leuke boekje wierp viel mij meteen op dat de recepten een stuk gemakkelijker zijn. Waar ik ook blij van word is dat het vooral recepten zijn die je van tevoren kan maken! Dat was dan ook het uitgangspunt van dit kookboek, haha. Maar wat mij dan helemaal happy maakt is dat er ook bij staat hoe lang je de recepten kunt bewaren en hoe je ze het beste kan bewaren (koelkast, vriezer?). Super handig toch?

Ze begint met een paar pagina’s over haar power kitchen. Ze geeft tips over welke apparaten, ingrediënten en bewaarbakjes en zakjes je het beste in huis kan halen. Want een goed begin is het halve werk toch? Gelukkig leef ik al een hele tijd volgens een “gezonde levensstijl” en kan ik zien dat ik de meeste ingrediënten en apparaten inderdaad al in huis heb, fijn!

Rens Kroes is “flexitariër” zo schrijft ze zelf. Als ze dierlijke producten eet, is dit vooral gevogelte, wilde vis en geitenmelk of -kaas. Waarom? Omdat ze merkt dat haar lichaam zich daar het beste bij voelt! Om dezelfde reden eet zij ook veel glutenvrij. Zo zijn dus veel recepten vegetarisch of veganistisch en glutenvrij. Dit staat heel handig op iedere pagina aangegeven.

Al met al vind ik dit een super boekje! Het is compacter dan haar eerste boek en ook heeft het een slappe kaft in plaats van een harde kaft. Vervelend? Nee hoor, want dit betekent ook dat het een stukje goedkoper is! Voor €14,99 bestel je hem al bij bol.com en ligt het de volgende dag al op je deurmat! Dikke aanrader dus!

Weet je nog niet wat je dit weekend wilt ontbijten? Dan is dit wellicht een idee. Maar er meteen meer, zodat je er volgende week ook nog van kunt genieten!

rens kroes carrot pancakes

Omdat er zo veel lekkere dingen in staan kon ik het niet laten om er snel wat recepten uit te proberen! En aangezien ik een enorme fan ben van groenten verstopt in mijn ontbijt, moest ik met deze carrot pancakes beginnen. Mét bijpassende tahinstroop. Al heb ik de tahinstroop wat aangepast en zelf een recept van gemaakt (zie hier), de carrot pancakes heb ik zo gelaten! Of nou ja, heel eigenwijs als ik was heb ik 45 gram van de havermeel vervangen door 45 gram vanille whey poeder en daardoor dus ook de vanillepoeder weggelaten. Zo zaten er toch wat meer eiwitten in, iets wat ik bij het ontbijt gewoon fijn vind!

Hebben jullie on the go ook al in huis gehaald? En toevallig deze carrot pancakes gemaakt? Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vonden! Ik vond ze héééérlijk!! Mét een klodder van de allerlekkerste pasta ooit eroverheen 😉 Het recept is voor 10 pannenkoeken, ik heb hier 3 keer van kunnen ontbijten! Houdbaarheid: 5 dagen in de koelkast en je kunt ze ook invriezen. Oh en volgens Rens zijn ze koud het allerlekkerst, en tja daar kan ze wel een gelijk in hebben!

rens kroes carrot pancakes

Ingrediënten – Rens Kroes Carrot Pancakes:

 • 1 el. chiazaad
 • 135 gram wortel
 • 50 gram walnoten*
 • 230 ml. amandelmelk
 • 1 (grote) el. kokosolie
 • 2 tl. speculaaskruiden
 • 1 el. citroensap
 • 0,5 tl. baking soda
 • mespuntje zout
 • 160 gram (glutenvrij) havermeel**
 • ongezoete vanillepoeder
 • Eventueel ter garnering: tahinpasta

* Ik had geen walnoten in huis, dus gebruikte ik hazelnoten.

** Zelf verving ik dus 45 gram van het havermeel voor 45 gram vanille whey poeder en liet de ongezoete vanillepoeder weg.

rens kroes carrot pancakes

Bereiding – Rens Kroes Carrot Pancakes:

 1. Heb je alleen havermout i.p.v. havermeel? Mix de havermout dan even in de keukenmachine zodat het meel wordt.
 2. Doe 1 el. chiazaad in 50 ml water en laat het 5 minuten staan.
 3. Rasp de wortels, hak de walnoten fijn en smelt indien nodig de kokosolie in een pannetje.
 4. Zodra het chiazaad geweld is meng dit met de rest van de ingrediënten in een kom door elkaar. Laat dit beslag ongeveer 10 minuutjes staan.
 5. Bak de pannenkoekjes zonder olie in een koekenpan. Keer de pannenkoek na 1,5 minuut om en bak de andere kant. Stapel ze op en laat ze even afkoelen, want koud zijn ze het lekkerste.
 6. Serveer eventueel met de tahinpasta of gewone tahin/pindapasta.
 7. Smullen maar!!

rens kroes carrot pancakes

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze Rens Kroes carrot pancakes vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ik ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

rens kroes carrot pancakes

 

rens kroes carrot pancakes

 

 

Eén gedachte over “Rens Kroes Carrot Pancakes (en review “On The Go”)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *