Proteïne chocolade muffin

Even lekker balansen tussen Kerst en Oud & Nieuw? Dan zijn deze proteïne chocolade muffins met verborgen groenten een goed idee. Je kan de groenten héél misschien zien zitten, maar proeven doe je het zeker niet! Wél zorgt het voor volume en extra vitamientjes.

Proteïne Chocolade Muffins Met Courgette

Soms maak ik iets wat heel erg “puur” is waarin ik gebruik probeer te maken van zoetstoffen zoals honing en agavesiroop. Andere keren wil ik weer de nadruk leggen op een lekkere snack met veel eiwitten, zoals bij deze proteïne chocolade muffins. Ze zijn dan ook gezoet met vanille whey, wat zorgt voor zowel de zoete smaak als de eiwitten in dit recept.

Proteïne chocolade muffinsVerborgen Groenten

Ook voegde ik courgette toe, iets wat ik tegenwoordig ook vaak in mijn ontbijt doe, zoals bij dit gebakken courgette havermout recept. Wanneer je een hap van de chocolade muffins neemt, dan kan je het misschien een beetje zien zitten… Maar proeven? Dat doe je niet! Mooi toch? Ik vind het altijd fijn – zoals je misschien inmiddels wel weet – om groenten toe te voegen. Zowel voor de vitaminen als dat het voor volume zorgt. Oftewel: grotere proteïne muffins zonder veel extra calorietjes!

Proteïne chocolade muffinsMacro’s

Ook al track ik mijn calorieën niet meer dagelijks in een app, zoals ik in deze post uitlegde, toch heb ik voor deze gelegenheid even de macro’s uitgerekend. Eigenlijk alleen om te kijken of ik ze ook met recht “proteïne chocolade muffins” mocht noemen. En wat bleek? Het klopte helemaal, bomvol eiwitten en niet te veel koolhydraten. Per muffin (je haalt 6 grote uit het beslag) zijn ze als volgt: 144 kcal, 11C, 4F, 15P. 15 gram eiwitten dus per muffin! En nog 4 gram vezels ook. Ik zeg: top macro’s. En dan nu het recept…

Proteïne chocolade muffinsRecept – Proteïne Chocolade Muffins

Proteïne Chocolade Muffins Met Courgette
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een recept voor proteïne chocolade muffins met verborgen groenten. Je ziet de courgette misschien een beetje, maar proeft het totaal niet!
Auteur:
Porties: 6 grote muffins
Ingrediënten
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven: 160 graden). Bekleed een muffinvorm met papiertjes of vet het goed in. Rasp de courgette.
 2. Pak een kom, voeg de droge ingrediënten toe en meng alles door elkaar. Voeg vervolgens het ei en de kwark toe en daarna de geraspte courgette. Schep alles met een vork of lepel goed om. Je krijgt een dik beslag.
 3. Schep het beslag in de muffinvorm, je haalt er ongeveer 6 grote muffins uit. Zet het vervolgens ongeveer 30 minuten in de oven. Wanneer de proteïne chocolade muffins klaar zijn laat ze dan eerst even afkoelen voordat je ze eruit haalt. Hierdoor worden ze ook wat droger dan wanneer ze net uit de oven komen. Smullen maar!

 

Heb jij deze proteïne chocolade muffins gemaakt? Tag @Healthinut op social media, dan zie ik het voorbij komen! Leuk!

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN
Proteïne chocolade muffins Proteïne chocolade muffins Proteïne chocolade muffins

4 gedachten over “Proteïne Chocolade Muffins Met Courgette”

  • Hoi Margriet,
   Ik denk dat je ze best kan invriezen, al heb ik het nog niet geprobeerd. Door de courgette zouden we wat wateriger kunnen worden na het invriezen.
   Verder kan aardbeien eiwitpoeder best (denk ik) als je de combinatie aardbeien en chocolade lekker vindt 🙂
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: