Probleem met eten een cadeau

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat een probleem met eten (niet kunnen afvallen, er te veel mee bezig zijn, eetbuien, etc.) wel eens een cadeautje voor je kan zijn? Dat het je niet alleen in de weg hoeft te zitten, maar dat je er ontzettend veel van kan leren? 

Probleem met eten een cadeau?!

Ja, ik weet het. Dat klinkt misschien wat raar. “Hoezo is mijn probleem met eten een cadeau?!” denk je nu misschien wel. 

De reden dat ik het zeg is dat er áltijd een onderliggende oorzaak is voor jouw eetgedrag. Een oorzaak of patroon wat je vast vaker tegen komt in je leven. 

Denk maar eens aan: 

  • Perfectionisme
  • Alles altijd goed willen doen
  • Jezelf niet op de eerste plek zetten
  • Vluchtgedrag bij stress of emoties
  • Altijd overal controle over willen hebben

En ga zo maar door… Herken je iets bij jezelf? 

Kan je zien hoe die patronen met jouw eetgedrag te maken hebben? 

Als je perfectionistisch bent, kan dat bijvoorbeeld direct gelinkt zijn aan een alles-of-niets mindset. Als het dan even 1 keer niet goed gaat, of je eet 1x iets ongezonds of teveel, dan is “meteen alles verpest” en “maakt het toch niet meer uit”.

Als je jezelf niet op de eerste plek zet en altijd maar klaar staat voor anderen, hoe kan je dan verwachten dat je genoeg tijd, aandacht en energie in je eigen eetpatroon, lichaam en gezondheid kan steken? 

Als je vaak vlucht in tijden van stress of emoties, dan is het ook niet zo gek dat je “vlucht” in eten of je stress of gevoelens met eten wilt “verdoven” en je dus last van eetbuien hebt. 

Patronen en eetgedrag

Dus een probleem met je eetgedrag kan een cadeautje zijn als het jou laat inzien welke patronen jou in het leven belemmeren. Vaak vormen ze namelijk niet alleen een probleem voor je eetgedrag, maar ook op andere vlakken in je leven. 

Denk aan je werk, relaties, vrije tijd, etc. 

Wanneer je er voor open staat om de achterliggende oorzaak achter jouw eetgedrag te gaan onderzoeken. Om jouw patronen te gaan ontdekken. En om hier wat aan te gaan doen… 

Dan kan het een mega cadeau voor je zijn!

Dan krijg je niet alleen je eetgedrag (en daarmee je gewicht, gezondheid, gedachten, etc.) onder controle, maar zal je ook veel positieve effecten ervaren in de rest van je leven. 

Klaar om jouw cadeau uit te pakken? 

Heb jij ook een probleem met je eetgedrag en ben je er nu eigenlijk écht he-le-maal klaar mee? Zie je in dat het écht wel eens een cadeau voor je kan zijn? Dan kan ik je helpen. 

Met mijn persoonlijke coach trajecten kan ik je 1-op-1 begeleiden om jouw cadeau uit te gaan pakken en jouw eetgedrag te verbeteren en meer rust en geluk te gaan ervaren in de rest van je leven. 

Op dit moment heb ik nog 5 plekken vrij voor nieuwe trajecten. 

Benieuwd? Bekijk deze pagina, lees alles rustig even door of stuur mij meteen een bericht (via het contactformulier onderaan die pagina) voor een gratis kennismakingsgesprek. 

“Wijsheid voor de rest van mijn leven”

Sofie’s reactie na haar coach traject:

“Mijn reden om te starten was dat mijn motivatie om gezond te eten telkens weg viel. En op momenten dat ik dan zondigde, had ik meteen een heel slecht gevoel over mijzelf en voelde mij net een olifantje op de zetel. Achteraf besefte ik dat ik eigenlijk ook heel onrustig was. 

Ik twijfelde zeker om te starten. Het was een dikke som en vroeg mij af of het wel een effect zou hebben. Ik heb al zoveel geprobeerd, wat kan zij mij nu nog bijbrengen, dacht ik. Ik was erg sceptisch moet ik eerlijk zeggen. 

Ik dacht in eerste instantie dat we veel op eten zouden focussen, maar daar lag de essentie van het probleem niet. Ik besef nu dat je in je hoofd sterk moet staan en dat rust en luisteren naar je lichaam erg belangrijk is. 

Wat je erg goed hebt gedaan is dat je mij niets verplicht hebt. Ik mag snoepen en 2x per week sporten is ook oké. Realistische doelen die haalbaar zijn in mijn leven. Ik ervaar meer rust, ben afgevallen en krijg veel complimenten. De toegevoegde waarde die je hebt geleverd is dat je het heel persoonlijk hebt gemaakt. Wat is voor mij belangrijk en waar voel ik mij goed bij?

Ik zou de coaching aanraden aan iedereen die al geïnteresseerd is in gezond eten, maar dezelfde struggle heeft als ik. Iedereen die het wel wil, maar die het niet lukt om vol te houden. 

Ik ben echt razend enthousiast over wat er gebeurd is. Je hebt mij wijsheid bijgebracht voor de rest van mijn leven. Hele dikke merci.”

Wil jij ook wijsheid voor de rest van je leven? Stuur mij een mailtje via het contactformulier onderaan deze pagina voor een gratis kennismakingsgesprek.

Liefs, Milou 

2 gedachten over “Probleem met eten een cadeau?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *