pindakaas granola repen

Pindakaas, granola en lekkere repen. Van alle drie kan ik een vreugdespongetje maken. Toen ik de paleo broodmix van Vechtenaer weer tegenkwam schoot ineens het idee voor deze pindakaas granola repen in mijn hoofd. 

Deze paleo broodmix zat in de Healthbox van vorige maand. Het blijft leuk om op deze manier in aanmerking te komen met nieuwe producten! Naast deze pindakaas granola repen ga ik er ook nog wat brownies mee maken denk ik ­čÖé

Maar nu over deze heerlijke repen… Als je naar de ingredi├źntenlijst kijkt zal je zien dat dit niet de meest caloriearme repen zijn. Maar is dat erg? Nee, vind ik niet. Want deze repen zijn gemaakt van ├ęchte ingredi├źnten. Daarnaast zijn het stuk voor stuk ingredi├źnten die heel gezond zijn ├ęn je langdurig verzadigen. Dus je eet wel ineens flink wat calorie├źn, maar je bent er ook lang van verzadigd! Ideaal als snack om vervolgens goed gevuld te zijn en geen honger meer te hebben ­čÖé

Pindakaas granola repen

Daarnaast heb ik het nog niet eens gehad over hoe lekker ze zijn! De smaak van pitten en zaden is erg aanwezig, erg lekker vind ik dat. Als tweede proef je de heerlijke pindakaas, smeuïg en vol van smaak.

Waar wacht je nog op? ­čśë

Heb je ├ę├ęn van mijn recepten gemaakt? Vergeet dan niet om een mooie foto te maken en mij te taggen op social media met @Healthinut. Wie weet re-post ik jouw mooie foto wel op mijn kanalen!

Pindakaas granola repen

Ingredi├źnten – Pindakaas Granola Repen:

Pindakaas Granola Repen
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Overheerlijke pindakaas granola repen.
Auteur:
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Verwarm een pan op medium vuur. Rooster hierin 50 gram van de havermout, de paleo broodmix en kaneel in 5 minuten. Blijf erbij en schep af en toe om. Wanneer de pitten beginnen te poffen, laat de pan nog 1 minuut op het vuur en haal hem er dan vanaf.
  2. Roer/prak in een bakje of schaaltje de granola door de overige 10 gram havermout, pindakaas en agave siroop. Op het laatst kan je het met de hand kneden.
  3. Bekleed een schaal van 20 x 20 cm met bakpapier en giet het kruimelige mengsel over. Druk het goed aan met je handen of de achterkant van een lepel. Omdat ik de granola repen net iets te dun vond heb ik het bakpapier uit de schaal gehaald (inclusief vierkante reep). Met bakpapier en al heb ik alles dubbelgeslagen. Zo kreeg ik dus een langwerpig stuk van 10 x 20 cm. Deze heb ik goed op en in elkaar gedrukt met mijn handen.*
  4. Leg dit vervolgens een half uur in de vriezer. Daarna kan je de repen aansnijden. Bewaar de repen in de koelkast (max. 2-3 weken) ├│f in de vriezer.
    * Vind je dit onhandig? Probeer een schaal of bak te vinden van 10 x 20 cm ├│f maak twee keer zoveel als in de ingredi├źntenlijst staat.

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze pindakaas granola repen vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ik ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere idee├źn of variaties!

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: Facebook, Instagram en Bloglovin.

Pindakaas granola repen

Pindakaas granola repenpindakaas granola repen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: