Recept kalkoenspekjes broccoli rucola

Ik dook weer eens de keuken in en maakte een super simpel, super voedzaam en snel pasta recept met kalkoenspekjes, broccoli en rode pesto op een bedje van rucola.

Ik hou enorm van pasta en vind het al helemaal fijn als dit lekker voedzaam is. Dus maakte ik een pasta met lekker wat broccoli. Zo’n fijne en voedzame groente!

Daarnaast tipte mijn moeder mij laatst op de kalkoenspekjes. Dit kende ik nog niet. Op de verpakking staat dat er “weinig vet” in zit, maar dit maakt mij eigenlijk helemaal niet uit! Want ik wel fijn vindt is dat deze spekjes niet van varkensvlees zijn gemaakt (dat is wat minder voedzaam en eet ik weinig). Maar deze kalkoenspekjes zijn dus echt heel lekker en passen perfect in dit pasta recept met kalkoenspekjes, broccoli en rode pesto.

Overigens heb ik deze rode pesto bij de Plus gekocht en vind er weinig “zooi” inzitten, dus best een “puur” potje. Het is een pesto van zongedroogde tomaten én chilipeper, dus er zit een subtiele pittige smaak aan. Ik vind het echt super lekker!

Eerst op een vriendinnetje uitgeprobeerd

Het was trouwens niet de eerste keer dat ik dit recept maakte. Ik heb het eerst op een vriendinnetje uitgeprobeerd die gezellig kwam eten 😉 En nadat ik het zelf lekker vond én zij het helemaal goedkeurde, heb ik hem nog een keert gemaakt voor hier op mijn blog 😉 Ik hoop dat jij er ook van zult smullen!

Hou je trouwens van snelle pasta recepten, kijk dan ook eens naar dit pasta recept met vega balletjes.

Maarrrr hier komtie dan het pasta recept met kalkoenspekjes!

Pasta recept kalkoenspekjes broccoli

Pasta recept met kalkoenspekjes, broccoli en rode pesto

Pasta recept met kalkoenspekjes, broccoli en rode pesto
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Pasta recept met kalkoenspekjes, broccoli en rode pesto op een bedje van rucola
Auteur:
Keuken: Italiaans pasta
Porties: ongeveer 2 personen
Ingrediënten
 • 100 gram (volkoren spelt) pasta (of meer of minder, wat jij wilt)
 • 140 gram kalkoenspekjes
 • 1 broccoli
 • 4-6 theelepels rode pesto
 • 2 handjes rucola
 • eventueel extra Parmezaan of Pecorino
Instructies
 1. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de pasta gaar
 2. Snijd de broccoli in kleine stukjes/roosjes en was het even
 3. Verwarm een koekenpan met olijfolie en roerbak hierin de kalkoenspekjes met de broccoli (je kan de broccoli ook eerst even koken als je wilt)
 4. Wanneer het gaar is schep je de rode pesto er doorheen, voeg je ook de gekookte pasta toe, hussel door elkaar en breng op smaak met peper en zout
 5. Verdeel de rucola over de borden, bestrooi eventueel met olijfolie en verdeel de pasta eroverheen
 6. Je kan dit pasta recept met kalkoenspekjes nog opleuken met geraspte Parmezaan of Pecorino voor extra smaak
 7. En dan nu smullen maar!

Ik ben benieuwd wat je hier van vond!

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: