Zoals je een paar weken geleden al in deze blog kon lezen heb ik je uitgebreid op de hoogte gesteld van alles wat met HealthiNut te maken heeft. Het werd alleen echt veel te lang om daar ook nog een persoonlijke update in te geven. Dus bij deze een openhartige persoonlijke update 🙂 

Hoe gaat het eigenlijk met mij? Om heel eerlijk te zijn heb ik het de laatste paar maanden soms best lastig gehad. Ik ben namelijk weer aan het stoeien met mijn vermoeidheid en verval daarnaast ook snel in de valkuil dat ik te veel werk en dat ik niet genoeg ontspanning neem. 

Ik en mijn energie

Mijn hoofd staat nooit stil. Die ratelt altijd maar door. Focussen achter mijn computer is vaak lastig. Ondertussen ben ik nog steeds altijd moe. Dit heb ik al sinds de middelbare school en heb hier al vaker over geblogd trouwens. Voor een deel geloof ik echt nog steeds dat hier een fysieke reden voor is, maar voor een deel doe ik het vast ook zelf door vaak (te) veel van mijzelf te vragen. 

En dat is erg lastig als je super graag veel tijd en energie in je passie wilt steken (in mijn geval is dat mijn bedrijf HealthiNut en het coachen). Daarnaast is het gewoon super rot om je altijd moe te voelen. Zou zo graag willen dat ik eens uitgerust opstond en dat mijn doffe hoofd vol watten gewoon helder was. 

Bijna niemand merkt het aan mij, alleen de mensen die dicht bij mij staan, want ik kan mij altijd erg goed opladen en omschakelen. Tijdens meetings, coach gesprekken of sociale gelegenheden ben ik juist altijd erg energiek. Kan zelfs hyper worden als ik leuke mensen om mij heen heb. Daarom staan de meeste mensen altijd te kijken als ik zeg dat ik vaak moe ben. “Jij Milou? Dat past helemaal niet bij jou?!” Het probleem is alleen dat ik daarna instort. Nu weet ik dat ik hoogsensitief ben en dat dat er ook zeker mee te maken heeft. Toch blijft het lastig. Zeker als ik nooit uitgerust wakker word en merk dat ik gewoon echt niet kan meekomen met anderen qua energie en altijd als eerste (overdag al) instort of moet slapen. 

Lang verhaal kort, de laatste paar maanden stonden dan ook in het teken van een manier vinden om hiermee om te gaan. Met mijn vermoeidheid en met de balans tussen werk/ontspanning. Dat laatste is als ondernemer die vanuit huis werkt best moeilijk, want werk stopt eigenlijk nooit.

Waar trek ik de grens? Wanneer stop ik met werken als je werk ook meteen je passie is? Hoeveel uren werken past bij mij en mijn energie niveau? Hoe ga ik al mijn plannen voor HealthiNut waarmaken als ik niet zoveel kan werken als ik graag wil? Wanneer is het tijd om even “door te bikkelen” en wanneer moet ik naar mijn lichaam luisteren? Hoe vind ik die balans?

Balans in mijn voeding en beweging

Gelukkig heb ik de balans in mijn voeding en beweging helemaal gevonden. Qua voeding/beweging gaat het namelijk echt super. Ik heb op mijn Instagram en Facebook pagina een paar maanden geleden laten vallen dat ik weer last had van eetbuien, maar die kwamen puur en alleen door het feit dat ik te moe was. Eetbuien zijn voor mij hét signaal dat er iets mis is en dat ik iets moet veranderen. Dat heb ik dan ook meteen gedaan, meer rust genomen, mijn eigen adviezen die ik anderen altijd geef tegen eetbuien zelf toegepast en niet veel later waren de eetbuien weg. 

Nu zit ik echt in een heerlijke flow en merk zelfs dat ik weer wat aan het afvallen ben. Niet dat ik heel veel wil/moet afvallen, maar gecombineerd met hernieuwde energie en motivatie in de sportschool vind ik het wel leuk om te zien dat mijn lijf gewoon weer een beetje strakker word. Zonder super veel moeite, zonder calorieën tellen of schema’s (jeetje wat ben ik blij dat ik daar vanaf ben!), maar vanuit balans en met liefde voor mijn lichaam. 

Heel langzaam hoor, maar dat is ook juist het meest waardevol! Dat zorgt voor langdurig resultaat. En wat vind ik het fijn om te merken dat mijn visie/methode gewoon echt werkt. Niet alleen bij mijzelf, ook bij mijn klanten. 

Werk/ontspanning balans

Maar goed, daar had ik het niet over. Ik had het over vermoeidheid, rust, ontspanning en werk. Die werk/ontspanning balans is dus iets waar ik ook flink aan gewerkt heb. Ik probeer op tijd naar mijn lichaam te luisteren, minimaal 8-9 uur te slapen en standaard elke dag een powernap van 30 minuten te nemen. Nog steeds ben ik dan zo goed als altijd moe, maar het is wel beter dan voorheen. 

Toch kan ik het er niet helemaal bij laten zitten. Ik hoor toch niet zo moe te zijn? Het is toch niet normaal dat – hoewel ik 8-9 uur slaap – toch nog een powernap nodig heb elke dag? En dan nog steeds een dof hoofd heb?

En hoewel ik veel werk, weet ik dat dat niet de oorzaak is, want ik heb dat altijd al gehad (sinds mijn pubertijd). Mijn oude studievriendinnen van toen ik mijn bachelor deed herinnerden mij er laatst nog aan dat ik altijd overal lag te slapen (in de bieb, in de collegezalen, etc.). 

Is it just me? 

Dan komen bij mij de vragen naar boven… Tja, is it just me? Hoort het gewoon bij mij? Stel ik mij misschien gewoon aan? Of is er iets aan de hand waar een oplossing voor is? 

Dus heb ik besloten om er nu wéér achteraan te gaan en heb voor een doorverwijzing gevraagd van mijn huisarts. Ik ben volgende week een gesprek en ik ben benieuwd wat dat gaat uitwijzen. Word ik doorverwezen en naar wie dan? Of niet? 

Weet je… Ik zou het gewoon kunnen accepteren als deel van mij. Dat is ook een optie en heb ik voor een deel ook al gedaan. Maar het andere deel zou het mijzelf bijna niet kunnen vergeven als ik het er nu bij laat zitten, maar ik er over 10 jaar achter kom dat er toch iets (fysieks) was, wat misschien met medicijnen – of weet ik veel wat – opgelost kon worden. Dus wil ik nu heel graag weten wat de “oorzaak” is. Misschien vind ik het, misschien ook niet. Maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd! 

Dank aan mijn eigen coach

Ondertussen doe ik zelf alles wat ik er aan kan doen om mijn energie zo veel mogelijk te bewaken. Genoeg slapen. Powernaps. Opladen voor belangrijke afspraken. Ontspanning. Mediteren. Yoga. En dat lukt voor nu redelijk gelukkig! Ook mede namens mijn eigen coach Jeanet van Kickassleven, die mij echt helpt om kritisch naar mijn dagen en gedrag te kijken en te kijken hoe ik met zo veel mogelijk energie en productiviteit (en briljante business plannen, maar dat terzijde) de dag door kan komen. Dus bij deze, bedankt Jeanet! 

Hopelijk is dit niet als een zeurderige blog overgekomen, maar dit is hoe het nu met mij gaat. Qua voeding/beweging dus super. Qua energie dus wat minder. En aan de werk/ontspanning balans ben ik ook nog aan het werken 🙂 

Energiegever

Iets waar ik trouwens wél ontzettend veel energie van krijg zijn alle bestellingen voor mijn ebook!! Ik heb daar echt mijn hart en ziel in gelegd en het zijn stuk voor stuk heerlijke gezonde recepten én treat recepten. Ook heb ik flink wat pagina’s besteed aan mijn visie op een gezonde leefstijl, balans, zelfliefde en hoe je nooit meer op dieet hoeft.

Gezonde balans recepten ebook

En dan vind ik het zo tof om te zien dat dit wordt gewaardeerd. Want de reden dat ik het zo lastig vind om die balans tussen werk en privé te krijgen is omdat ik zo van mijn werk hou. Ik vind het fantastisch om anderen te mogen helpen, inspireren en coachen naar balans en zelfliefde. Dit ebook is slechts een onderdeel daarvan, maar wel iets waar ik ontzetten veel uren en liefde in heb zitten 🙂 Love it!

Dat wilde ik nog even gezegd hebben. En voor de rest… To be continued…

Liefs, Milou 

P.S. De foto’s zijn genomen tijdens onze (werk) vakantie in Barcelona. Lekker zonnig nog hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *