gastblogger Lammie

Wat vind ik het leuk dat het team van HealthiNut zich aan het uitbreiden is. Vandaag wil ik je namelijk voorstellen aan een nieuwe gastblogger: Lammie. 

Al eerder vertelde ik (in deze blog) dat ik het team van HealthiNut ga uitbreiden en dat er meer gastbloggers aan worden toegevoegd. Nog vóór ik dat kenbaar had gemaakt, kreeg ik al een super leuke mail van Lammie. Alsof ze het aanvoelde! Maar niets is “toeval”, dus ook die mail niet. Welkom bij het team, Lammie!

Aangezien er best een aantal (jonge) moeders tussen mijn lezers zitten, maar ik zelf natuurlijk geen kinderen heb, mis ik eigenlijk altijd dat stukje gezondheid met betrekking tot kinderen op mijn blog. Super leuk dan ook dat Lammie afgestudeerd is als pedagoog, hier al wat ervaring mee heeft én haar eigen bedrijf heeft: Lammie’s Opvoedcafé. Maar ik zal verder niets verklappen en haar zichzelf verder laten voorstellen:


Gastblog Lammie – Hallo allemaal! Mijn naam is Lammie en ik heb de eer gekregen om te mogen schrijven voor HealthiNut. Ik kan niet wachten om te gaan beginnen en om jullie praktische handvatten te bieden. In de blogs die ik schrijf combineer ik mijn twee grote passies, kinderen en gezondheid. In onderstaande blog vertel ik meer over het ontstaan van deze passies, het ontstaan van mijn eigen bedrijf en waar ik zoal over ga schrijven op de website van Milou!

Ik ben Lammie

Eerst zal ik nog wat meer over mijzelf vertellen. Ik ben dus Lammie, woonachtig in Haarlem met mijn vriend en mijn konijn. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te sporten en dan voornamelijk roeien. Roeien is voor mij pure ontspanning. Daarnaast geniet ik van fietsen, wandelen en buiten zijn. Lezen is ook een hobby van mij en natuurlijk koken! Vrienden zullen mij omschrijven als enthousiast, ambitieus en een doorzetter.

Afgestudeerd als pedagoog

Ik ben afgestudeerd als pedagoog. Gedurende mijn studie heb ik alles geleerd over de ontwikkeling en opvoeding van kinderen, hier is mijn eerste passie uit ontstaan. Ik heb veel ervaring opgedaan in mijn stages wat betreft gezinsbegeleiding, opvoedadviezen ontwikkelen en geven en het begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling en leefstijl. Het leukste vond ik om leiding te geven aan de ‘kleuterkokkies’. De kleuterkokkies groep bestond uit ongeveer 10 kleuters. Iedere week maakten we een gezonde maaltijd. Aangezien het om hele jonge kinderen ging, hielden we dit vrij gemakkelijk. We maakten bijvoorbeeld fruitegeltjes van peer en druiven. De kinderen genoten hier enorm van en leerden op een laagdrempelige manier hoe leuk en lekker gezond eten eigenlijk is. Na afloop kwamen de ouders het eten proeven, waarop de kleuters vrolijk vertelden wat ze hadden gemaakt en geleerd.

gastblogger Lammie

Gezondheid is mijn passie

Mijn tweede passie (gezonde leefstijl) heb ik al veel eerder ontdekt. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in voeding, beweging en gezondheid. Dit komt mede door bepaalde ervaringen in mijn jeugd. Als kind was ik regelmatig ziek, je kan geen fotoboek openslaan of je ziet mij ziek op bed liggen. Hierdoor heb ik veel dingen gemist. Tijdens het eerste jaar van mijn opleiding ben ik naar Amsterdam vertrokken, waar ik veel ben gaan experimenteren met voeding. Ik merkte dat ik mij beter begon te voelen wanneer ik bepaalde voedingsmiddelen niet at, ik merkte wat voeding met je gezondheid kon doen.

Dit heeft mij enorm geïnspireerd, ik ben mij hier steeds verder in gaan verdiepen. Het onderwerp van mijn scriptie betrof daarom ook ‘leefstijl bij pubers’. In deze periode heb ik tien gezinnen begeleid en geadviseerd in het hanteren van een gezonde leefstijl. Voor ieder gezin heb ik een aanpak ontwikkeld die aansloot op de specifieke gezinssituatie. Na mijn opleiding heb ik een aantal cursussen gevolgd over het begeleiden van gezinnen in het hanteren van een gezonde leefstijl.

Lammie’s Opvoedcafé

Tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik het idee voor mijn eigen bedrijf steeds verder vormgegeven, een idee wat ik tijdens het eerste jaar van de opleiding al had bedacht. Mijn eigen bedrijf heet ‘Lammie’s Opvoedcafé’. Vanuit Lammie’s Opvoedcafé bied ik laagdrempelige en praktische handvatten aan ouders (en anderen in de omgeving van kinderen) om een gezonde leefstijl te hanteren en te bevorderen bij kinderen. Dit doe ik door het bieden van kookworkshops, themabijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. En uiteraard door het schrijven van blogs.

Ook voor HealthiNut ga ik dus blogs schrijven met betrekking tot kinderen en een gezonde leefstijl. De thema’s van de komende blogs zijn bijvoorbeeld:

 • Gezellige sfeer aan tafel.
 • Gezond eten in de drukte van alledag.
 • Zeurende kinderen, wat te doen?
 • Meer groenten! Hoe laat je je kinderen hun groenten eten?
 • Pubers, hoe ga je ermee om?
 • Recepten.
 • En nog veel meer!

In de volgende blog geef ik praktische tips om kinderen van jongs af aan gezond te laten eten. Heb je opmerkingen, vragen of heb je zelf ideeën voor thema’s? Laat het me gerust weten! Op die manier helpen we elkaar.

Ten slotje verwijs ik jullie graag door naar mijn website, zodat jullie op de hoogte blijven van mijn plannen en activiteiten. Jullie horen snel van mij!

Liefs, Lammie.

2 gedachten over “Nieuwe gastblogger: Lammie!”

  • Hi Francine,
   Dit is ook een oude blog, dus ik denk dat Lammie hiermee gestopt is. Dat je daarom de link niet kan vinden.
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *