moet het altijd perfect
Een heerlijke glutenvrije zoete aardappel quiche met spinazie! Dat wordt smullen...!

Moet ons voedingspatroon altijd perfect? Helemaal gepland en gezond? En moeten we altijd 4 keer per week sporten? En dan helemaal tot het uiterste gaan? 

Nee, je voeding, lichaam of sportfrequentie hoeft niet perfect te zijn. Een keer wat minder goed, gezond of intensief mag ook.

Gisteren had ik geen zin om te sporten. Geen puf. En was totaal niet in the mood… Toch ben ik gaan sporten. Wat mij over de streep trok? Twee dingen. Ten eerste, ik weet zeker dat ik mij na het sporten beter, meer voldaan en vrolijker zou voelen. Dat alleen al is vaak genoeg reden om te gaan.Maar het tweede wat mij vandaag over de streep trok is deze gedachte:

“Milou, het hoeft niet voluit. Je mag ook op halve kracht gaan sporten.”

Dus ging ik toch naar de sportschool. Ik fietste ik wat in. Nog steeds had ik toen geen zin eigenlijk. Maar met de gedachte dat het ook wel gewoon op halve kracht “mocht” ging ik de sportzaal in. En ik kan je vertellen… Hoewel dat niet zozeer in mijn natuur zit haha, was het toch best een fijne gedachte! Ik ging aan de slag en al snel kreeg ik wel zin. Ik kreeg iets meer energie. En voordat ik het wist was ik gewoon lekker aan de slag. Heerlijk!

Deze les wil ik jou ook vandaag meegeven. Het hoeft niet altijd 100%. Of perfect.

“Gewoon”. “Normaal”. “80%”. Of “goed” is soms ook goed genoeg. Sterker nog, soms is dat zelfs beter 😉

Hoe zit dat bij jou? Moet het bij jou altijd perfect of tot het uiterste? En als dat zo is… Sta eens stil bij de volgende twee vragen:

  1. Wat levert dat je op?
  2. Wat kost het je?

Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden daarop. Als je wilt, deel ze met mij hieronder in de reacties.

Wil je meer lezen en leren omtrent een gezonde relatie met eten? Kijk dan op deze pagina voor mijn gratis ebook, challenges en trainingen.

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *