Limoen Avocado Taart
Limoen Avocado Taart - Lime Avoado Pie. Yum, who wouldn't want this gorgeous pice of avocado pie?!

Ik at deze limoen avocado taart laatst bij vrienden. En wauw, die viel in de smaak! Niet normaal lekker. Best grappig, zo’n groene taart toch? 

Althans, ik vind het een prachtige kleur! De kleur van de natuur, van veel groenten én van een van mijn grote liefdes: avocado!

Deze taart straalt toch gewoon gezondheid uit?!

Limoen Avocado Taart

Het Verhaal Achter De Avocadotaart

Ah ik heb eigenlijk wel een grappig verhaal bij deze avocadotaart. Mijn vriend en ik zouden namelijk gaan eten bij vrienden. Ondanks de mega lijst aan voedingsmiddelen die ik nu niet mag, wilde zij toch voor ons koken. Super lief!

Maar nou hadden wij twee weken van tevoren al even contact over wat ik dan wel en niet mocht eten. Tot volgende week, zei ze. Mijn reactie was natuurlijk meteen: maar wij hebben toch pas over twee weken afgesproken?! Oh ja dat bedoel ik, zei ze.

Nou, hier komtie.

Limoen Avocado Taart

De week daarna krijg ik op vrijdag middag een appje: hoe laat kunnen wij jullie vanavond verwachten? Oh nee! Nog even dacht ik dat het onze fout was, wij hadden namelijk hele andere plannen, en hadden onze date pas voor die week daarna staan.

Gelukkig was het niet mijn fout, maar hadden onze vrienden toch een vergissing in de datum gemaakt. Oeps. Super klote natuurlijk, want zij had dus echt al alles gekookt en voorbereid.

Eigenlijk zei ik wel dan wel dat het een “grappig” verhaal is, maar dat was het niet. Oké, beetje dan.

De week daarna zijn we dan echt gegaan en omdat zij moest werken en niet kon koken had ze toch een heerlijk toetje (deze avocadotaart) gemaakt én heerlijke hapjes helemaal op mijn dieet afgestemd. Topper dat ze is!

Limoen Avocado Taart

Avocado Taart

Zelf heb ik dus nog nooit een echte avocado taart gemaakt, maar meteen nadat ik deze proefde wist ik dat ik hem ook ging maken. Mijn vriendin kookt nooit met hoeveelheden, dus kreeg ik alleen de ingrediënten door en mocht ik zelf de hoeveelheden bepalen. No problem!

Ik denk dat de avocado taart van mijn vrienden en vriend nóg lekkerder was. Zij hadden namelijk ook nog verkruimelde bastonge koek – ja echt! – door hun bodem zitten. Ik kreeg natuurlijk een apart stukje zonder bastonge, want dat zit natuurlijk vol met tarwe, roomboter en suiker (allemaal dingen die ik nu niet mag).

Dus één tip: wil je deze taart nóg lekkerder maken?! En vind je het niet erg om een hele gezonde taart te mengen met een tikkeltje ongezond? Voeg dan wat bastonge koeken toe aan de bodem.

Maar om het toch gezond te houden deel ik hierbij het recept voor deze heerlijke limoen avocado taart.

Dit is recept voor een springvorm van 12 cm (heel klein dus). Heb jij een springvorm van 24 cm? Doe dan alle ingrediënten keer 4. Heb jij een springvorm van 18-20 cm? Doe dan alles keer 2,5.

Limoen Avocado Taart

Limoen Avocado Taart

Limoen Avocado Taart
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 5 kleine stukjes
Ingrediënten
Voor de bodem:
Voor de vulling:
 • 1 rijpe avocado
 • 4 el kokosmelk
 • 1 el ahorn of maple siroop (of honing of agave)
 • 1 grote medjoul dadel
 • 2-3 tl limoensap (naar smaak)
Topping:
 • extra gehakte noten naar smaak
Instructies
 1. Bekleed de bodem van een springvorm van 12 cm met bakpapier en vet de zijkanten in. Zie opmerkingen voor de opties m.b.t. andere maten springvormen.
 2. Week de dadels 5-15 minuten in kokend water. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en maal tot een kleverige massa. Druk dit in de springvorm en zet even apart.
 3. Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en maal totdat er geen grote stukken van de dadel meer in zitten. Stort in de springvorm.
 4. Hak eventueel wat extra noten fijn en strooi over de top. Zet minimaal een paar uur in de vriezer.
 5. Wanneer je de limoen avocado taart wilt eten deze 30-60 minuten van tevoren uit de vriezer. Laat hem niet te lang ontdooien, want dan wordt hij te zacht. Smullen maar!
Opmerkingen
Dit is recept voor een springvorm van 12 cm (heel klein dus). Doe alle ingrediënten keer 4 voor een springvorm van 24 cm en keer 2,5 voor een springvorm van 18-20 cm.

 

Heb jij deze limoen avocado taart ook gemaakt? Laat mij dan weten wat je er van vindt en tag @healthinut op social media!

Liefs, Milou

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

4 gedachten over “Limoen Avocado Taart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: