Kruidige chocoladetaart met peer

Heb je nog veel chocoladeletters over van Sinterklaas? Dan is dit hét perfecte taartje die je daarvan zou kunnen maken. Een mix van gezond en wat minder gezond. Deze kruidige chocoladetaart met peer is een echt wintertaartje, die je zelfs als Kerst dessert zou kunnen maken! Bolletje ijs erbij en klaar! 

Eigenlijk houd ik niet zo van peren, maar laatst at ik bij Tati in Nijmegen een heerlijke kruidige chocoladetaart met peer en die beviel me wel! Mijn review over Tati, een super leuk plekje in Nijmegen, komt binnenkort online. Ik kan je alvast verklappen dat wij naast de kruidige chocoladetaart ook een heerlijke cheesecake als toetje hadden. Oh en als ontbijt deelden wij een wafel met gepocheerde eitjes, bacon en Hollandaise saus én vegan pannenkoekjes met banaan, pecannoten en maple siroop. Zó lekker!

Kruidige chocoladetaart met peer

Anyway, geïnspireerd door dat taartje dook ik zelf de keuken in. Dit keer werd het een beetje een mix van “gezond” en “ongezond”. Ik wilde namelijk mijn overload aan chocolade(letters) opmaken en besloot om deze door de taart heen te gooien! Verder is de taart glutenvrij (als je glutenvrije chocolade gebruikt), want de andere ingrediënten zijn amandelmeel, kokosolie, eieren, kokosbloesemsuiker, peer en lekkere kruiden. Ik bracht de cake namelijk op smaak met koek en speculaaskruiden en wat kruidnagel.

Kruidige chocoladetaart met peer

Heerlijk vind ik het om mijn chocolade lekker kruidig te maken! Ten eerste wil je niet weten hoe lekker je keuken dan ruikt! Ten tweede gaat het gewoon heel goed samen met chocolade én met peer. En als laatste vind ik dit gewoon bij de winter horen. Het is echt een lekker vol taartje, zonder té machtig of té veel te zijn. Ik zou mij ook héél goed kunnen voorstellen dat je deze taart met een lekker bolletje ijs serveert tijdens de Kerst.

Kruidige chocoladetaart met peer

Ik denk dan dat dit mijn eerste officiële kerstrecept is! Eigenlijk heb ik nooit zo’n aandacht aan Kerst besteed met mijn blog. Waarom weet ik eigenlijk niet. Dit keer zal ik dat wel gaan doen! Ik bladerde namelijk door de Foodies en Allerhande kerst specials en ik werd zó enthousiast! Je kan dus nog veel meer Kerstrecepten van mij verwachten en deze kruidige chocoladetaart met peer is daarvan de eerste!

Kruidige chocoladetaart met peer

Recept – Kruidige Chocoladetaart Met Peer

5.0 from 1 reviews
Kruidige Chocoladetaart met Peer
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Deze kruidige chocoladetaart met peer is een perfect winters taartje en zou heel goed kunnen dienen als kerst dessert met een lekker bolletje kaneel of vanille-ijs erbij!
Auteur:
Porties: 8 stukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van ongeveer 23 cm met bakpapier. Vet de zijkanten in met kokosolie. Strooi wat kokosbloesemsuiker over de zijkanten zodat de taart minder plakt.
  2. Smelt de kokosolie en chocolade au bain marie. Laat even afkoelen en voeg dan het amandelmeel toe.
  3. Splits de eieren en klop het eigeel met de kokosbloesemsuiker op tot een donker gele massa. Voeg toe aan het chocolademengsel en schep goed door elkaar.
  4. Maak je kom en garde of keukenmachine goed schoon en klopt de eiwitten nét niet helemaal stijf. Schep dit heel voorzichtig in delen door het chocolademengsel. Giet in de springvorm.
  5. Schil de peren, halveer ze en snijd het klokhuis eruit. Snijd ze vervolgens in plakjes en leg ze mooi op de kruidige chocoladetaart.
  6. Zet de taart ongeveer 40 minuten in de oven. Laat de taart geheel in de springvorm afkoelen voordat je hem aansnijdt.

 

Wat vond jij van deze kruidige chocoladetaart met peer? Heb je dit recept gemaakt, laat het mij dan weten door @Healthinut te taggen op social media!

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

Kruidige chocoladetaart met peer Kruidige chocoladetaart met peer

3 gedachten over “Kruidige Chocoladetaart met Peer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: