Laatst vroeg de lieve Anne van Getoutofyourfatsuit mij om op hun blog mijn eetdagboekje te delen. Oh leuk, dat wilde ik zeker wel doen. Misschien niet heel inspireren voor diegenen die nu proberen af te vallen, aangezien ik op het moment van het eetdagboekje genoeg at om op gewicht te bijven. (Je kan mijn eetdagboek overigens hier bekijken) Maar het is natuurlijk altijd leuk om even op het bordje van een ander te kijken. Het leek een goed idee om een “transformatie foto” bij de link of Facebook te zetten, aangezien dit mij als persoon heeft gevormd en mijn eetpatroon gebaseerd was op het behouden van mijn resultaat.

 

Helaas, helaas, moeten er dan altijd van die mensen zijn die hun (negatieve) mening niet voor zich kunnen houden. En daar wil ik toch even wat over kwijt. Gelukkig zit ik zelf goed genoeg in mijn vel en ben ik zelfverzekerd genoeg dat dit mij persoonlijk niets doet. Maar er zullen mensen zijn, die na vele overpijnzingen toch hun progressie durven te delen, en een stuk minder goed met zulke negatieve vervelende opmerkingen om kunnen gaan. Ik kan mij namelijk voorstellen dat negatieve reacties voor sommigen echt heel hard kunnen aankomen. “Ik vind links mooier”, “ze is te graatmager” of “jammer dat mensen zo doorslaan” waren enkele van de opmerkingen. Natuurlijk mag iedereen zijn of haar eigen mening hebben, dat heb ik natuurlijk ook en andermans mening respecteer ik 100%! Iedereen heeft een eigen smaak en gelukkig maakt dat de wereld alleen maar mooier en afwisselender. Maar op het moment dat NIET naar je mening gevraagd wordt terwijl mensen zich open en bloot opstellen, om dan je NEGATIEVE mening te gaan geven…. Dat vind ik gewoon zielig. Ik ga toch ook niet, zonder dat daar naar gevraagd wordt, tegen iemand zeggen dat ik ze te dik vind, of dat hun bril spuug lelijk is?! Dit zal ik soms best kunnen denken, maar zal dit nooit zo uitten als daar niet naar gevraagd wordt.

 

Bestand 08-12-15 20 30 59

 

Daarnaast was “links” een foto waarop ik al wat afgevallen was. Ik zal nu toch voor het eerst een foto delen die ik eerder liever niet deelde (zie de linker foto hierboven). Hierop kan je zien dat hoe ik eerst was, écht niet gezond was. Althans, misschien is dat niet zuiver en alleen van buiten te zien.. Maar ik weet dat ik ongezond leefde. Bijna niet sporten, ongezond eten en véél alcohol drinken. Op de foto rechts, die afgelopen zomer genomen is, was ik best droog en had ik inderdaad niet heel veel vet meer. Wel weet ik dat ik deze zomer zeker een STUK gezonder was dan een paar jaar geleden. Ook zat ik een stuk beter in mijn vel, was ik krachtig en voelde ik mij zelfverzekerd. Heerlijk. Daarnaast vind ik het zo mooi om te zien dat ik hiermee toch heel veel mensen wél kan inspireren! Dus alle lieve mensen met positieve reacties, jullie zijn geweldig! Want dat maakt mijn dag echt!

 

Ik ben een zeer positief ingesteld mens en kan zo moe worden van mensen die continue negatief zijn en dit ook uitstralen naar de rest van de wereld. Daarom ook excuus dat dit een ietwat negatieve blog is, maar ik moest dit gewoon even kwijt. Gelukkig maar dat ik mijn doelen stel voor MIJZELF en zeker niet voor anderen. Ja, ik was op dat moment redelijk droog en niet iedereen vindt dat mooi. So be it. Maar het was mijn keuze en ik voelde mij er goed bij. Net zoals dat ik mij nu goed voel om wat meer te eten en weer iets (hopelijk het meeste in spieren) aan te komen. Daarom lieve mensen is het ook zo belangrijk dat je doet waar jij je ZELF goed bij voelt en niet wat je denkt dat anderen mooi vinden of wat anderen van je verwachten. Doe je dat wel dan zouden zulke opmerkingen kei hard kunnen aankomen. Op het moment dat je jouw eigen pad, gevoel en doelen volgt en je daar 100% achterstaat kan niemand je gevoelens krenken, zelfs niet diegenen die het blijkbaar leuk vinden om negatieve energie te versprijden. Doe waar JIJ je goed bij voelt en blijf dicht bij je hart. Dan kan je lachen om deze situaties en van wat anderen er van vinden. Love your progress, love your body, love yourself.

 

Dikke knuffel!

 

 

13 gedachten over ““Ik vind je links mooier”… Had ik om je mening gevraagd?!”

 • Lieve Milou,
  Jammer om te horen dat je zo een negatieve reacties hebt gehad. Niks van aantrekken. Te zien in je dagboek heb je dat allemaal op een gezonde manier gedaan en laat je jezelf ook toe om hier en daar eens wat te snoepen als het nodig is. Ik kan het alleen maar toejuichen aangezien ik ook in die fase zit.
  Gezonder eten, minder snoepen en meer sporten. Ik heb me nog nooit zo lekker gevoeld! Meer kilo’s op de weegschaal, maar dan wel meer spieren en minder vet.
  Uiteindelijk doen we het voor onszelf. Lekker doorgaan zo!!!!!
  Liefs

  • Precies we doen het helemaal voor onszelf. En het grappige vond ik ook dat als ze mijn eetdagboekje ook daadwerkelijk hadden gelezen, dat ik op dit moment echt best wel veel eet en mijzelf af en toe zeker wel iets lekkers toe sta. Maar waarschijnlijk bleef het bij het commentaar, zonder ook daadwerkelijk de post te lezen haha.

 • Milou, ik vind je een topper!!! het gaat er om dat JIJ je goed voelt over hoe je er uit ziet en alleen jij bepaalt wat je wel en niet eet of doet! Girlpower!!!

 • Dit is de eerste keer dat ik op iemand zijn blog reageer, maar toen ik net las over al het commentaar dat je hebt gekregen vond ik dat ik even de opmerking van mijn man moest doorgeven. Ik heb je fotos laten zien dat je allebei op een strand staat. Mijn man zijn woorden “ik vind haar links ook al prachtig, maar jeetje wat een inzet en doorzettingsvermogen heeft deze dame. Ze is en blijft hoe dan ook een prachtige vrouw en ze zal zich een stuk gezonder van buiten en van binnen voelen” . Persoonlijk word ik gek van alle opmerkingen die blijkbaar wel in je gezicht mogen worden gezegd als je voor een gezond en actief leven gaat. Ergens maakt het mij ook sterker als ik weer ergens binnen stap met mijn koeltas met vooraf voorbereide en uitgerekende maaltijden. Soms kaats ik de bal net zo hard terug als ik hem krijg, en leg achteraf uit dat opmerkingen best kwetsend overkomen. Veel plezier met deze levensstijl!

  • Ah wat leuk dat je reageert! En een lieve opmerking van je man, er is inderdaad wel wat doorzettingsvermogen voor nodig. En ja, ik snap ook nog steeds niet dat het op zo’n foto ineens geoorloofd is om negatieve opmerkingen te maken naar iemand die je niet eens kent. Maar goed, ik vind het super om te horen dat ik wel heel veel mensen inspireer! En je hebt inderdaad een punt, het voelt voor mij ook goed als ik met mijn bak met salade aan kom en de rest zit ongezond eten weg te werken. Zo’n bak sla geeft me dan echt veel energie 🙂

 • Laat ze maar lullen…voor veel meer mensen ben je een inspiratie! Ik volg je altijd graag via de site en instagram…ze zijn gewoon jaloers 🙂
  Keep it up!

 • Mooi gesproken! Voor mij ben je een inspiratie! Tijdens mijn zwangerschap 20+ kg aangekomen. Is er zo goed als af. Alleen nog een chubby buikje over die ik nu aan het wegtrainen ben. En als ik jouw progressie foto zie, respect! Dat inspireert me om vooral door te blijven gaan. Waar een wil is, is een weg.
  Keep up what you’re doing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *