Afgelopen dinsdag werd ik me toch weer heerlijk in de watten gelegd. Ik kon ultiem culinair genieten bij een Michelinster Restaurant. En dat voor 40 euro… 

De tijd van het jaar is namelijk weer gekomen. Nee, niet die van Sinterklaas, maar van de Restaurant Week, het grootste restaurant festival van Nederland. Er doen 750 toprestaurants mee, waaronder 75 met een Michelinster, die een 3 gangen kennismakingsmenu voor € 27,50 (plus € 12,50 per Michelinster) serveren. Ik kon dan ook heerlijk gaan genieten van 3 gangen bij restaurant Niven voor maar 40 euro.

Niven Restaurant week Michelinster

Restaurant Niven

Restaurant Niven is de trotste eigenaar van een Michelin Ster én past helemaal in mijn straatje. Chef Niven Kunz vindt groenten namelijk – net als ik – helemaal cool. Hij kookt volgens het 80/20 principe; 80% groente en 20% vlees en vis. Hij kookt vanuit het seizoen en haalt de inspiratie uit zijn “achtertuin”: Het Westland, Midden-Delfland en Het Groene Hart.

Toen wij maandag middag aankwamen en rond de oude boerderij naar de voordeur liepen, werd de deur al voor ons opengemaakt. We kwamen binnen in een mooie stijl van klassiek met modern. Om de ultieme avond uit te kunnen ervaren – en volop te kunnen genieten van het bijpassende wijnarrangement – sliepen wij in het bijbehorende hotel. Slechts een gang van het restaurant verwijderd, erg handig voor vanavond, dacht ik nog. Na een bad en powernap te hebben genomen liepen wij geheel in stijl naar onze gedekte tafel.

Niven Restaurant week Michelinster

En wat was het vanaf dat moment genieten. Wij kregen twee amuses geserveerd, waarvan de eerste aardappel chipjes met een basilicum dipje en een heerlijk knoflook kunstwerkje waren. Vervolgens kregen wij een tomaatje gevuld met tomatentartin dat zó enorm intens van smaak was, dat het bijna niet te geloven was. Heerlijk!

Niven Restaurant week Michelinster

Toen werd het pas tijd voor onze drie gangen, met vlees en vis voor mijn vriend en een vegetarische variant voor mij. Allemaal op basis van verschillende groente uit het seizoen. Van bloemkool/schelvis/hazelnoot/buerre noisette tot aan chocolade/sesam/citrus/bloemen/softijs/honing als dessert. Wij genoten intens van alle drie de gangen en konden het toen niet laten om voor een supplement ook het kaasplankje erbij te bestellen. Uiteraard gingen wij ook voor het bijpassende wijnarrangement (dat hoort er wat mij betreft gewoon echt bij). Bij alle gangen werd dan ook een wijn geserveerd die zó mooi aansloot op het gerechtje, dat 1 en 1 niet 2, maar 10 werd. De rest van de foto’s van de gerechtjes vind je trouwens onderaan deze post. Nadat wij ons buikje rond hadden gegeten, liepen wij ietwat waggelend van alle wijntjes de 20 meter naar onze hotel kamer (wat dus inderdaad erg handig bleek te zijn) en ploften voldaan in ons grote zachte bed. Weer een mooie ervaring rijker.

Niven Restaurant week Michelinster

De Restaurant Week – 26 september tot 15 oktober

De Restaurant Week is opgezet om (dure) restaurants voor iedereen toegankelijk te maken. De oprichter wilde dat gasten bij restaurants konden eten waar ze normaal gesproken niet naar toe zouden gaan. Dus misschien komt het normaal gesproken niet bij je op om te gaan eten bij een restaurant met een Michelinster, maar dan is de Restaurant Week zeker een mooie kans. De drankjes en hotelovernachting zitten natuurlijk niet bij de 40 euro in (en die zijn natuurlijk niet heel goedkoop), maar het is zeker een mooie toevoeging als je ultiem wilt genieten.

Ik ben inmiddels al paar keer in verschillende restaurants met een Michelinster geweest en keer op keer was het een unieke ervaring. De service, de sfeer en de smaakcombinaties vind je nergens anders zo goed. Dus grijp je kans en doe dit jaar mee met de Restaurant Week die van 26 september tot 15 oktober loopt. Je kan uitsluitend online reserveren en betaalt dus slechts € 27,50 voor drie gangen bij toprestaurants (of € 12,50 extra per Michelinster). Trust me, je zult er geen spijt van hebben!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN?
DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Niven Restaurant week Michelinster

Niven Restaurant week MichelinsterNiven Restaurant week Michelinster

Niven Restaurant week Michelinster Niven Restaurant week Michelinster

Niven Restaurant week MichelinsterNiven Restaurant week Michelinster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *