Genoeg water drinken

Er komen weer warme dagen aan en dan is genoeg water drinken nog belangrijker dan normaal. Maar hoeveel water moeten we eigenlijk drinken? Per dag verliezen wij gemiddeld aan zweet, ontlasting en urine zo’n 2,5 liter aan vocht. Best veel hè?! Ongeveer 1 liter hiervan kunnen wij uit eten halen, de rest moeten we er bij drinken. Zorg er dus voor om minimaa 1,5 liter vocht per dag te drinken (dit mag ook iets anders zijn dan water, zoals bijvoorbeeld koffie of thee). Als je een fanatiek sporter bent en bijvoorbeeld een uur per dag sport, tel er dan 1 liter bij. Zo komen we op 2,5 liter vocht per dag.

Dit vocht zou je ook uit andere dranken dan water kunnen halen, maar de meeste andere dranken bevatten suiker, veel calorieën of ongezonde zoetstoffen. Ik zorg er altijd voor om minimaal 2,5 liter water, thee of koffie per dag te drinken (met een maximum van 3 koppen koffie per dag). Maar hoe doe ik dit?! Want, I know, het is redelijk wat. En als je het druk hebt kan je nog wel eens vergeten te drinken. Vandaar mijn tips om die 2,5 liter aan water te drinken:

Genoeg water drinken

1. Begin de dag met 2 koppen lauwwarm water.

Zodra ik ’ochtends de keuken in kom drink ik meteen 2 glazen lauwwarm water. Ik ben met 1 glas begonnen, maar inmiddels kan ik er zo 2 of 3 achter elkaar wegdrinken. Ik vind het heerlijk om de tekorten aan vocht dat je gedurende de nacht hebt opgelopen weer bij te vullen. Plus dan heb je al zo’n halve liter water te pakken!

2. Drink bij iedere maaltijd een glas water.

Zorg ervoor dat je bij iedere maaltijd minstens een glas water drinkt.

3. Koffie/Thee + water.

Bij iedere kop koffie of thee die ik pak (thuis of op kantoor) drink ik meteen een glas water weg. Zo, die zit er weer in!

4. Fles water op je bureau.

Werk je op kantoor? Zet dan een fles water op je bureau waar je glazen uit kunt schenken. Zo word je er de hele dag aan herinnerd.

Genoeg water drinken

5. Water met een smaakje.

Vind je water eigenlijk niets aan? Maak dan heel simpel water met een smaakje, door er bijvoorbeeld komkommer, citroen, gember, munt of een mix hiervan aan toe te voegen. Zo wordt water drinken nog lekker ook!

6. Groene thee.

Naast mijn glazen water en paar kopjes koffie drink ik de rest van de dag groene thee. Ook dit telt mee voor je 2,5 liter! In de winter ben ik een echte theeleut en zijn de koppen niet aan te slepen 😉

7. Flesje water in de auto of tas.

Ben je veel onderweg? Zorg er dan voor dat je altijd een klein flesje water in je auto of in je tas hebt.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben! Hebben jullie nog andere tips? Laat die dan achter in de comments hieronder! Liefs, Milou

4 gedachten over “Hoe om te gaan met… Genoeg water drinken?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *