Hoe kan je meer groente eten

Hoe kan je meer groente eten? Een vraag die maar al te veel mensen zich stellen. Met een aantal simpele tips is het makkelijker dan je denkt! P.S. Er wacht een hele leuke kortingscode voor je bij tip nummer 12. 

Je vraagt je misschien ook wel af waarom ik een foto van een pizza geplaatst heb bij deze blog over meer groente eten. Snap ik. Nou, dat zit zo…

Mijn favoriete (gezonde) pizza merk Magioni heeft een nieuwe campagne gelanceerd: de Veggie Revolution. Waarbij ze iedereen willen stimuleren om meer groente te eten. In febuari, de maand van de liefde. Want de belangrijkste liefde van allemaal, die is helemaal voor jezelf. Mét de juiste voeding! (Lees er hier alles over: https://magioni.com/veggie-revolution/)

Mooie gedachten van de campagne hè? Natuurlijk sluit ik mij daar 100% bij aan en wil ik jou uitdagen om deze week zo veel mogelijk groente aan je voeding toe te voegen.

Hoe kan je meer groente eten? Lees dan snel mijn onderstaande tips én download het gratis ebook van Magioni met alle super toffe pizza recepten BOMVOL groente via deze link.

Hoe kan je meer groente eten

Meer groente eten met Magioni

En kijk nou eens hóe lekker deze pizza’s eruit zien? Magioni verwerkt groente ín hun pizzabodems en je kan ze natuurlijk ook nog eens lekker dik beleggen met extra groente. Comfort food én veel groente eten dus. En oja, die saus die je ziet, is een saus met heel weinig calorieën van Uberfit. Super fijn en met alleen maar natuurlijke ingrediënten!

Maar goed, hoe kan je meer groente eten? Daar zal ik je nu 12 tips voor geven. Met een beetje van Magioni en een beetje van mij!

Hoe kan je meer groente eten

Hoe kan je meer groente eten? (12 tips)

 1. Drink groene smoothies (zo kan je in korte tijd lekker veel groente (en de daarbij horende vitamines en mineralen) binnen krijgen.
 2. Zorg ervoor dat 50% van je avondeten groente bevat.
 3. Zorg ervoor dat je altijd groente in huis hebt. Ik heb zelf ook altijd wat diepvriesgroente (spinazie, pompoenblokjes, etc.) in de vriezer liggen.
 4. Snack met groente. Denk aan: wortels, paprika, komkommer en tomaat. Dip ze in de hummus en klaar is je super lekkere snack!
 5. Geef je groente een prominente plek in huis zodat je er niet meer omheen kunt.
 6. Heb je zin in comfort food, zoals een pizza of burger? Maak er dan altijd een salade bij, zo hoef je je groente niet over te slaan.
 7. Zin in pizza? Maak een pizza met groente al in de bodem verwerkt of koop de pizza’s van Magioni. Pizza’s kan je trouwens ook heel makkelijk met lekker veel groente beleggen. Niet alleen lekker, je haalt dan makkelijk je dagelijkse hoeveelheid groente.
 8. Verwerkt groente in je ontbijt. Maak bijvoorbeeld een groente omelet, voeg wat geraspte wortel of courgette toe aan je havermout of maak een groene smoothie en top dat met noten of granola.
 9. Ga bij het bedenken van je gerecht uit van welke groente je graag wilt eten (in plaats van vlees/vis zoals de meeste mensen doen) en bedenk daar de rest omheen.
 10. Maak het lekker! Simpele gekookte broccoli of bloemkool vind ik ook niet lekker. Verwerk ze daarom in een heerlijke pastasaus of curry. Of breng op smaak met lekkere gezonde smaakmakers, zoals avocado, noten, hummus, sojasaus, tahin, etc.
 11. Maak een bomvolle groente soep. Zo maak ik heel vaak mijn broccoli-courgette soep. Super makkelijk om te maken, makkelijk om in te vriezen en om zo dus een kommetje vol groente te eten.
 12. Doe er wat leuks mee. Zo heeft Magioni pas geleden natuurlijke kleurpoeders gelanceerd. Deze zijn echt super leuk om mee te spelen, zijn helemaal gezond en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Zo maak je bijvoorbeeld een blauwe groente omelet of een roze zelfgemaakte pizzabodem. Helemaal #instaproof en #kidsproof natuurlijk! Ik heb trouwens een leuke kortingscode voor je geregeld, waarbij je tot en met zondag 25 februari 25% korting krijgt op deze toffe poeders! Gebruik dan de code “kortingvanhealthinut” bij je bestelling hun webshop.

Dit waren mijn 12 tips om meer groente te eten. Heb jij nog andere tips? Laat het dan weten in de reactie hieronder!

Liefs, Milou

 

– – – Deze blog is geschreven in samenwerking met Magioni – – – 

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *