Broccoli courgette soep recept

Dit broccoli courgette soep recept met pittige champignons is er eentje die ik al zo vaak heb gemaakt, maar nog nooit met jullie heb gedeeld. Shame on me. Dus werd het hoog tijd om eens wat foto’s te maken en het recept met jullie te delen! 

Deze soep is namelijk de ultieme soep om lekker in je diepvries te hebben liggen. Heb je nou eens geen zin om iets te koken, haal dan deze broccoli courgette soep uit de vriezer en je hebt iets heel lekker én gezonds op tafel. Deze soep zit namelijk boordevol groenten.

Broccoli courgette soep recept

Broccoli Courgette Soep Met Champignons

Meestal maak ik hem zonder de topping van champignons en zo vries ik hem dan ook in. Dit keer wilde ik echter wat experimenteren en zo kwam ik op het idee van wat pittige champignons eroverheen. Dit pakte heel goed uit, want de smaken gingen perfect samen.

Het is echt één van mijn lievelingssoepen. Ik schotelde het gisteren weer voor aan mijn vriend en hij moest tot 2 keer toe zeggen hoe lekker de soep was!

Broccoli courgette soep met pittige champignons

Ik gebruikte zelf ongeveer 750 ml water omdat ik van een dikke soep hou, maar als je hem wat dunner wilt hebben gebruik dan 1.000 ml.

Tip: ik kan mij voorstellen dat wat gekruimelde kruidenkaas hier ook erg lekker bij smaakt. Eet smakelijk in ieder geval!

Broccoli courgette soep met pittige champignons

Broccoli Courgette Soep Recept

5.0 from 4 reviews
Broccoli Courgette Soep Recept
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Broccoli courgette soep met pittige champignons
Auteur:
Porties: 6 porties
Ingrediënten
Voor de soep:
 • 2 broccoli
 • 1 courgette
 • 1 prei
 • 1 ui
 • 3 tenen knoflook
 • 750-1.000 ml water + 2 groenten bouillonblokjes
 • chilikruiden naar smaak
Voor de topping:
 • 6 grote kastanje champignons
 • chilikruiden
 • Tip: ik kan mij voorstellen dat wat gekruimelde kruidenkaas hier ook erg lekker bij smaakt.
Instructies
 1. Snijd de ui en knoflook. Zet een grote soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook in wat olie.
 2. Was en snijd de broccoli in roosjes en de geschilde stengel in stukjes. Snijd de prei in ringen en de courgette in blokjes. Voeg aan de pan toe en bak even kort mee. Voeg daarna 750 ml (voor een dikke soep) of 1.000 ml (voor wat dunnere soep) water toe en 2 groentebouillon blokjes. Laat ongeveer 15 minuten koken totdat alles gaar is. Giet alles dan over in een blender of maak er een gladde soep van met een staafmixer. Proef of de soep nog extra peper, zout of chilikruiden nodig heeft.
 3. Voor de topping verwarm je een steelpan met wat olie. Snijd de kastanje champignons in plakjes en bak deze gaar met wat peper, zout en chilikruiden.
 4. Schep de soep in de kommen en garneer met de kastanje champignons.

Broccoli courgette soep recept

Heb jij dit broccoli courgette soep recept ook gemaakt? Laat mij dan weten in de comments hieronder of op social media via @healthinut wat jij er van vond!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

15 gedachten over “Broccoli Courgette Soep Recept Met Pittige Champignons”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: