Hoe compenseer je na pasen

Heb je een fijn en zonnig Paasweekend gehad? Ik wel! Ik heb heerlijk genoten van de zon, gezelschap van mijn familie en vrienden én lekker eten 🙂 Heb jij misschien íets te veel gegeten? In deze blog vertel ik je hoe je compenseert na Pasen. 

Zelf hoef ik niet te “compenseren” na het Paasweekend, want ik heb goed naar mijn lichaam geluisterd, wel wat “ongezonde” dingen gegeten maar niet te veel, ben gestopt met eten als ik vol zat én heb genoeg fruit en groente gegeten.

Maar ik weet dat dat niet voor iedereen zo is. Vroeger kon ik zelf ook nogal eens los gaan in dit soort weekenden. Want dan “mocht” het ineens en was alles voor handen. Ik wilde dan alles eten wat ik normaal niet mocht en van alles proeven. Alleen was het dan vaak echt te veel en voelde ik mij er niet lekker bij.

Is dat herkenbaar?

Hoe compenseer je na Pasen?

Mocht dat bij jou ook zo zijn geweest dan wil ik je hierbij vertellen hoe je zo’n weekend “compenseert”. Ik zet dit express tussen aanhalingstekens, want mijn advies is…

Doe dit vooral níet:

  • Maaltijden overslaan
  • Express té weinig gaan eten
  • Jezelf van alles verbieden
  • Op de weegschaal gaan staan
  • Jezelf schuldig voelen

Doe dit vooral wél:

  • Eet wanneer je honger krijgt, niet omdat je denkt dat je wel of niet moet eten
  • Eet datgene waar je lichaam nu behoefte aan heeft, waarschijnlijk is dat lekker voedzaam eten
  • Vertel jezelf dat je nog steeds chocolade etc. mag eten, maar stel jezelf de vraag of je dit nu ook echt wílt eten en of je daar nu behoefte aan hebt
  • Sta even niet op de weegschaal, dat is maar een cijfertje, 9/10 keer heeft een teleurstellend cijfertje een demotiverend effect
  • Voel jezelf dus niet schuldig, maar besef dat je genoten hebt, dat dit soort weekenden bij balans horen en dat je ook maar een mens bent (en niet perfect) en wel eens wat te veel eet


Dus hoe compenseer je na Pasen? Waarschijnlijk heeft je lichaam nu behoefte aan voedzaam eten, heb je net iets minder honger dan normaal en als je daar naar kan gaan luisteren “compenseer” je op een natuurlijke en intuïtieve manier 🙂

Succes!!

Mocht je nog wat extra handvatten willen hebben… Vanavond (23 april) en morgenavond (24 april) geef ik om 20 uur mijn gratis online workshop om een relaxte relatie met eten te creëren. Je kan je er nu nog voor inschrijven via deze pagina.

Tot dan?

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *