Het verhaal van Dieuwke

Vandaag deelt Dieuwke haar inspirerende verhaal: van maatje XXXL naar M. Na 3 bevallingen en +50kg op de weegschaal was voor haar de maat vol, er moest iets gebeuren. Toevallig (of niet?) kwam de “clean eating” leefstijl op haar pad. Na veel zoeken en uitvogelen kreeg ze de smaak te pakken wat uiteindelijk resulteerde in -55kg! Na jaren geniet ze weer van eten en voelt ze zich fitter en energieker dan ooit! Benieuwd? Lees dan haar verhaal…

Naam: Dieuwke
Leeftijd:
41 jaar
Werk:
Teamsamensteller bij de Publieke omroep NTR
Hobby’s:
Schrijven, Borrelen, Reizen, Fotograferen
Instagram:
@cleaneatingnow.nl
Website:
www.cleaneatingnow.nl

Het verhaal van Dieuwke

Voor mijn gezonde leefstijl

Op mijn 16e begon de ellende en zijn veel diëten de revue gepasseerd. Daardoor ben ik juist enorm gaan jo-jo-en. Ik werd alleen maar dikker en dikker. Mijn hoop het ‘ideale’ lichaam ooit nog te bereiken, verdween voorgoed.

Vanaf mijn 21ste werkte ik 10 jaar lang als Company Manager bij Joop van den Ende Theaterproducties. Avond aan avond reisde ik mee met de mooiste musicals en was ik de spin in het web achter de schermen. Ik werkte 6 dagen per week, 12 uur per dag. Een drukke en bewogen baan, waardoor ik 10 jaar lang mooi op gewicht bleef. Maar ik hield er niet bepaald een gezonde Lifestyle op na. Ik at regelmatig magnetron maaltijden of sloeg maaltijden over omdat ik gewoonweg te druk was.

Ruim 10 jaar geleden ontmoette ik mijn man. Twee jaar er na was ik zwanger. Drie zwangerschappen en drie bevallingen later was ik meer dan 50 kilo aangekomen.  Na iedere bevalling viel ik nauwelijks af en bij iedere zwangerschap vlogen de kilo’s er weer aan. Eerlijk is eerlijk, ik snoepte er ook op los. Stiekem droomde ik er van ooit nog eens een slank en gezond lichaam te krijgen, maar was er van overtuigd dat dit niet meer voor mij was weggelegd.

Het verhaal van Dieuwke

De ommekeer

Drie jaar geleden was ik met mijn man een weekendje op bezoek bij mijn beste vriendin (en haar vriend) die in Stavanger woont. We hadden er echt een fantastisch weekend. Eenmaal terug in Nederland stuurde die vriendin mij een foto toe waar ik samen met haar aan een picknicktafel zat te lunchen. Ik schrok mij rot. Wie was die vrouw? Mijn dikke billen hingen als dweilen over het bankje heen, het tafelblad drukte tussen mijn vetrollen en mijn borsten zwabberden er als plumppuddingen over heen. Ik schaamde mij rot.

Daarnaast zag ik er moe, oud en futloos uit. Deze bewuste foto maakte mij echt wakker. Dat is niet wie ik wil zijn. Dat kan niet de vrouw zijn die ik nu ben? Het was vele malen erger dan ik dacht. Er moest echt iets gaan gebeuren.

Het verhaal van Dieuwke

Het Proces: Van Maatje XXXL naar M

Ongeveer 2,5 jaar geleden kwam ik, dankzij mijn slanke en nichtje Michelle, in aanraking met ‘clean eating’, een lifestyle gebaseerd op onbewerkt en gezond voedsel, waarbij je trage, maar geen snelle koolhydraten eet. Ze vertelde mij dat veel van haar vriendinnen door deze gezonde lifestyle vele kilo’s waren kwijtgeraakt. Dat wilde ik natuurlijk ook. Dus gaf ik het nog één kans!

Ik begon rustig aan. Geen einddoel, geen streefdatum. Ik ben gewoon gezond gaan eten. Binnen twee maanden was ik al 15 kilo kwijt en durfde ik het aan om ook weer wat aan sport te gaan doen. Drie keer per week ging ik een half uur hardlopen of een uur wandelen. Ik liep heel traag en ademde zwaar, maar ik was in ieder geval in beweging.

Het verhaal van Dieuwke

Een half jaar later was ik 30 kilo kwijt. De complimenten en de aanmoediging die ik kreeg, hielden mij op de been. Ik gaf niet op, ook omdat ‘clean eating’ zo makkelijk toe te passen is in het dagelijks leven met een fulltime baan en druk gezin. Je hoeft geen punten bij te houden, geen calorieën te tellen en je krijgt er geen hongergevoel van. Je hoeft alleen maar gezond, en onbewerkt voedsel te eten. De snelle koolhydraten vervang je voor trage koolhydraten (zoete aardappelen, quinoa, speltbrood). Dit is precies de reden waarom ik voor het eerst een lifestyle volhoudt. Je hoeft alleen maar wat producten te vervangen voor gezonde producten. Maar verder gaat het er niet om hoeveel je eet, maar om wat je eet. Verder eet je regelmatiger op een dag. Met het zwaartepunt bij het ontbijt.

Na een jaar was ik 40 kilo kwijt en had ik voor de tweede keer een nieuwe garderobe aangeschaft. Een leuke bijkomstigheid. Het jaar daarna ben ik nog eens 12 kilo afgevallen en het afgelopen jaar 3 kilo, maar waar ik het meest trots op ben, is dat ik niet ben aangekomen.

Het verhaal van Dieuwke

En nu

In totaal ben ik ruim 55 kilo kwijt en ik eet nog altijd clean. Ik voel me energieker en lekkerder dan ooit. Ik heb nooit meer last van een opgeblazen gevoel of rommelende darmen. Nu weeg ik 69 kilo en zou het liefst nog 4 kilo afvallen. Nog altijd geen streefdatum. Ik heb alle tijd. En ik geniet voor het eerst in lange tijd weer heel erg van eten.

Het verhaal van Dieuwke

Voor jullie: Als ik het kan, kan jij het ook. Start vandaag nog!

Ik hoop met mijn verhaal andere mensen te motiveren en stimuleren om ook gezond te eten. Niet alleen vanwege de kilo’s, maar vooral omdat het zoveel energie geeft, je haar gaat glanzen, je huid gaat stralen, en je minder last krijgt van gezondheidsklachten. Als ik het kan, kan jij het ook. Het is een kwestie van een knop omdraaien en gaan. Ik kan het je echt aanraden: Start vandaag en wordt een betere en gezondere versie van jezelf! Enjoy the ride!

Liefs, Dieuwke


Je kan Dieuwke volgen via haar Instagram, Twitter, Facebook of website www.cleaneatingnow.nl.

Wauw Dieuwke, wat een super prestatie! Ik ben er zelf ook van overtuigd dat “clean eating”, oftewel zo veel mogelijk onbewerkt eten, een goede manier is om gezond te gaan eten en af te vallen. Ook hiervan moet je natuurlijk niet té veel eten, anders val je nog niet af, maar super knap dat je daar naar je gevoel en zonder calorieën tellen een balans in hebt weten te vinden. 55 kilo is echt niet niks, dus nogmaals enorm veel respect voor jou Dieuwke. Bedankt voor het delen van jouw verhaal.

Wil jij jouw verhaal ook delen op www.healthinut.com? Stuur mij dan een email naar info@healthinut.com en wie weet wordt jouw verhaal binnenkort ook hier gedeeld!

2 gedachten over “Het verhaal van Dieuwke: Van Maat XXXL naar M”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *