Tja… Help… Ik neem een week rust! En dat is spannend, ongemakkelijk, maar ergens ook wel fijn. Het is natuurlijk niet zonder reden dat ik deze beslissing heb genomen.

Ik heb namelijk al een tijdje een knoop in mijn spier achter mijn rechter schouderblad. De fysio heeft het er een paar weken geleden zo goed als uit gemasseerd, maar nu is het bijna nog erger terug gekomen. Ik heb er zelfs overdag last van en dat is geen goed teken. Ik zou anderen altijd adviseren om in dit geval even rust te nemen, maar als je deze beslissing voor jezelf moet nemen, en je zo mega fanatiek bent als ik, is dat net wat lastiger. Maar na een aantal gesprekken op mijn sportschool heb ik de knoop toch door gehakt, ik neem een weekje rust. Wel zal ik wat cardio blijven doen, maar geen krachttraining, niet voor mijn bovenlijf én niet voor mijn onderlijf.

Net nu ik eindelijk echt mooie gains begin te maken en mijn spiertjes aan het groeien zijn, is deze timing natuurlijk al helemaal niet zo fijn. Maar de tweede reden waarom ik een week rust inlas, en dat is een reden die voor jullie ook zou kunnen gelden, is dat het soms gewoon even goed is om je spieren rust te geven. Een ”deload” week, zoals velen dat noemen. Ik train best fanatiek waardoor mijn spieren iedere keer redelijk belast worden. Daarnaast heb ik ook aardig wat discipline gekregen van moeder natuur, waardoor ik bijna nooit echt rust neem of heb. De laatste keer dat ik minder dan 4 keer in de week getraind heb was deze zomer en toen kwam de teller toch nog uit op 2 keer. Naast dat mijn schouder nu gewoon wat rust nodig heeft, hebben mijn andere spieren dat vast ook. Nog een reden dus om even een weekje rust te houden.

Rust

Toch vind ik het spannend, maar zoals ik al vaker heb gelezen en gehoord zou een weekje kort genoeg moeten zijn om niet achteruit te gaan qua kracht, maar lang genoeg om ”gewone” spieren te laten herstellen. Daar vertrouw ik dus maar op! Hoe het met mijn schouder verloopt is een ander verhaal, maar ik hoop dat een week al wat wonderen kan verrichten! Ik wil namelijk niet zometeen voor langere tijd uitgeschakeld zijn… Want sporten, mijn krachttraining, blijft toch voor mij een heerlijke uitlaatklep. Een momentje voor mijzelf na een lange dag werken. Een beetje beweging na de hele dag op mijn kont gezeten te hebben. Én iets waarin ik mijn passie en gedrevenheid in kwijt kan! Het wordt dus een weekje afkikken, maar met een goed doel! I’ll keep you posted 🙂

2 gedachten over “Help… Ik neem een week rust!”

  • Wat een sterke beslissing! Je bent daarom niet minder inspirerend, integendeel: hiermee laat je alleen zien hoe belangrijk het is om naar je lijf te luisteren! Dat is voor iedereen wel belangrijk om eens bij stil te staan 🙂 Fijne week!

Reacties zijn gesloten.