Havermout ontbijt cake recept

Dit havermout ontbijt cake recept met appel heeft al het goeds wat een ontbijt je kan bieden. Complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Dat niet alleen… Het is super lekker én je hebt meteen je ontbijt voor de komende dagen klaar! 

Dit havermout ontbijt cake recept bedacht én maakte ik speciaal voor mijn lieve vriend. Mijn mannetje was namelijk een tijdje geleden een beetje verslapt met het gezonde eten en maakte iedere dag voor zowel ontbijt als lunch een stapel boterhammen klaar. Op zich is brood natuurlijk niet heel ongezond, maar dat dit nou een afwisselend voedingspatroon is wil ik nou ook weer niet zeggen. Daarnaast ben ik wel van mening dat havermout met fruit en gezonde vetten toch beter/gezonder is dan een twee boterhammen met kaas.

Havermout ontbijt cake recept

Een tijdje terug maakte ik in het weekend mijn geliefde appeltaart havermout uit de oven ook voor mijn vriend. Natuurlijk heeft hij enorm zitten smullen en kwam hij al snel tot de conclusie dat dit én lekkerder is als ontbijt én toch een tikkie gezonder. In verband met zijn werk heeft hij geen tijd om iedere ochtend een appeltaart havermout uit de oven te gaan maken, dus bedacht ik daar iets op…

Havermout ontbijt cake recept

Havermout Ontbijt Cake Recept

Ik bedacht mij namelijk dat hij precies hetzelfde gewoon x3 in een grote havermout ontbijt cake kan maken. Dan heeft hij meteen een ontbijt voor de komende drie dagen klaar! Omdat ik hem natuurlijk wel op weg wilde helpen heb ik het havermout ontbijt cake recept voor hem bedacht en maar meteen gemaakt. Maar de volgende maakt hij zelf hoor! Haha!

Havermout ontbijt cake recept

Omdat deze cake dus voor mijn vriend is zit er whey eiwitpoeder doorheen. Zelf eet ik momenteel lactosevrij (en veelal vegan), maar mis het wel soms in mijn havermout en baksels. Daarom ben ik op zoek gegaan naar plantaardige (en dus meteen lactosevrije) eitwitpoeders. Deze ga ik de komende tijd – voor zowel mijzelf als voor jullie natuurlijk – testen. Ik ben enorm benieuwd welke eiwitpoeder er als beste en/of lekkerste uit gaat komen. I’ll keep you posted! 

Havermout ontbijt cake recept

Havermout Ontbijt Cake Recept
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een makkelijke en heerlijke havermout ontbijt cake recept. Ideaal voor als je meerdere ontbijtjes klaar wilt hebben.
Auteur:
Porties: 4-5 ontbijtjes
Ingrediënten
 • 120 gram havermout
 • 60 gram vanille eiwitpoeder*
 • 60 gram rozijnen
 • 150 ml (amandel)melk
 • 3 rijpe bananen
 • 2 appels
 • 3 eieren
 • 3 el chia zaad
 • 1 el kaneel
 • 1 el bakpoeder
 • snufje zout
  * Heb je dit niet in huis? Dan kan je het vervangen door evenveel havermout én door wat extra zoetstof zoals honing, agavesiroop, stevia of kokosbloesemsuiker toe te voegen.
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met (kokos)olie of bedek het met bakpapier.
 2. Meng de banaan, amandelmelk, eiwitpoeder, eieren, kaneel, bakpoeder en snuf zout in een keukenmachine of blender. Voeg daarna de havermout toe en meng 2 seconden mee. Snijd de appel in kleine stukjes (houdt eventueel een halve appel apart voor de bovenkant) en voeg dit samen met de rozijnen en chia zaad toe aan het mengsel. Roer dit met de hand door elkaar. Stort in de cakevorm (garneer eventueel met de overgebleven appelstukjes) en zet ongeveer 50 minuten in de oven.
 3. De havermout ontbijt cake is klaar wanneer een sateprikker er weer droog uitkomt. Snijd de ontbijt cake in gewenst formaat (ik zou hier ongeveer 5-6 stukken uit halen, maar mijn vriend ontbijt er 3-4 keer van). Lekker met wat extra pindakaas en dan smullen maar!

Heb jij dit havermout ontbijt cake recept ook gemaakt? Laat het mij dan weten in de comments hieronder of tag @healthinut op social media.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Havermout ontbijt cake recept Havermout ontbijt cake recept

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

22 gedachten over “Havermout Ontbijt Cake Recept”

  • Hoi Maureen,
   Ja hoor dat kan. Hij kan alleen iets minder lekker worden daardoor. Dan is het nog 1-2 maanden houdbaar.
   Liefs, Milou

 • Hoi,ik had een vraagje. ik wil de cake graag gaan maken. Klopt de hoeveelheid kaneel en bakpoeder wel?Het lijkt me nogal veel
  In de meeste recepten staat namelijk 1tl kaneel en 1 tl bakpoeder.
  Ik hoor graag van je.
  Groetjes Hilde

  • Hoi Hilde,
   Ja de hoeveelheden kloppen. Het extra bakpoeder zorgt voor een zo luchtig mogelijke cake. En eerlijk gezegd vind ik een theelepel kaneel in een cake echt bijna niets. Dat proef je amper. Dus gebruik ik altijd minimaal 1 eetlepel 🙂
   Succes met het maken en een fijn weekend!
   Liefs, Milou

 • Hoi! Ik ga dit receptje morgen maken, maar heb geen chia zaad in huis. Zou je dit gewoon kunnen weglaten of eventueel vervangen door iets?

  • Hoi Fleur,
   Heb je wel lijnzaad? Daar kan je het mee vervangen. En anders denk ik dat je het ook weg kan laten. Kan de cake wel ietsje natter van worden.
   Liefs, Milou

  • Hoi Sarina,
   Ja hoor dat klopt. 1 “normale” plak cake als ontbijt is wel een beetje weinig toch?
   Liefs, Milou

 • Hoi! Klinkt heerlijk! Ik ga er deze week mee aan de slag, ben een voorraadje glutenvrij eten aan het maken voor de verhuis die eraan komt! Daarom ook dit vraagje: hoelang blijft deze cake goed? En bewaar ik ‘m best in of uit de frigo?
  Bedankt voor je antwoord en nog veel succes met je geweldige blog!
  Nele

 • Hallo, ik heb gisteren de cake gemaakt met wat ik in huis had: sojamelk ipv amandelmelk en geen chiazaadjes, wel heb ik er amandelschilfers en verse braambessen aan toegevoegd. De cake is hemels lekker! Dank u voor het recept ! Volgende week trekken we 3 dagen de bergen in en de cake wordt ons ontbijt!

 • Hoi,
  Ik wil deze cake heel graag maken.
  Wat kan ik in een gewone supermarkt kopen wat betreft eiwitpoeder? iets vervangends?

 • Hallo Milou,
  Ik wil deze cake morgen maken. Hoe zit het met de calorieën, is dit een gezonde cake? Weet je of er verschil zit in het mixen in een keukenmachine of met de mixer/ met de hand? Heb wel eens gehoord dat het dan droog wordt?
  Alvast bedankt!

  • Of de cake gezond is hangt niet samen met hoeveel calorieën erin zitten. Iets kan heel gezond zijn, maar toch veel calorieën bevatten. Of iets kan ongezond zijn, maar toch weinig calorieën bevatten. Maar dit is zeker een goed recept om lekker mee te ontbijten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: