Appeltaart Havermout uit de oven
Heerlijke appeltaart havermout uit de oven!

Het werd weer eens tijd voor een nieuw ontbijt recept! Deze appeltaart havermout uit de oven is momenteel mijn favo ontbijt! En dat deze de gebakken courgette havermout van de troon heeft geslagen zegt wel wat over hoe lekker ik dit vind… 

Volgens mij ontstond dit recept omdat ik geen courgette meer had. Shit, toen kon ik dus mijn (toendertijd) favo ontbijt niet maken. Aangezien ik altijd zin heb in een zoet ontbijt (behalve als ik een kater heb lol), moest het gewoon lekker wat met havermout worden. Appel, kaneel en rozijnen doen het altijd goed, dus besloot ik om maar eens te experimenteren met een soort appeltaart havermout uit de oven!

Appeltaart Havermout uit de oven

Appeltaart Havermout Uit De Oven

En dat lukte! Althans, de eerste poging was iets te nat – ik had iets te veel melk toegevoegd – maar de volgende dag rolde deze appeltaart perfect uit de oven terwijl het mijn hele huis in een heerlijke geur had gedompeld. Natuurlijk houd ik deze heerlijke recepten niet graag voor mij – ik heb niet voor niets een blog – dus bij deze het recept voor appeltaart havermout uit de oven! Geniet ervan!

Appeltaart Havermout uit de oven


Appeltaart Havermout Uit De Oven
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een ontbijt dat je hele huis in een heerlijke geur dompet: deze appeltaart havermout uit de oven is om van te smullen!
Auteur:
Porties: 1 portie
Ingrediënten
 • 40 gram (glutenvrij) havermout
 • 15 gram rozijnen
 • 1 rijpe banaan
 • ½ appel
 • 2 eiwitten
 • 1 tl honing
 • 1 tl kaneel
 • 1 el (amandel)melk
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een schaaltje en prak hierin de banaan. Snijd de appel in stukjes en dit voeg toe samen met de overige ingrediënten. Schep goed door elkaar.
 2. Pak een oven bestendig schaaltje en vet dit goed in of gebruik cooking spray. Schep het mengsel hierin en zet het vervolgens ongeveer 30 minuten in de oven. Lekker opeten als het nog warm is, smullen maar!

 

Heb jij deze appeltaart havermout uit de oven ook gemaakt? Tag mij met @healthinut op social media of laat het weten in de comments hieronder.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM, PINTEREST EN BLOGLOVIN.
Appeltaart Havermout uit de oven Appeltaart Havermout uit de oven

6 gedachten over “Appeltaart Havermout Uit De Oven”

 • Ik ben me een beetje aan het inlezen in ke recepten, er staan echt super leuke dingen tussen. Wel vraag ik me af wat er wordt bedoeld met 2 eiwitten. Is dit gewoon het eiwit scheiden van het eigeel? Of is dat whey bijvoorbeeld? Ik hoor het graag van je

  Groetjes Myrthe

  • Hoi Nele,
   Nee dat hoeft niet per se. Ik eet het tegenwoordig ook zonder ei. Voeg dan wel iets meer (plantaardige) melk toe om dezelfde consistentie te krijgen. Ik schat ongeveer 2-3 el meer, maar dat doe ik altijd op gevoel. Succes!
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: