hartige muffins met chorizo en geitenkaas

Een receptje uit de oude doos. Die zat te wachten om online gezet te worden… Totdat ik besloot zo veel mogelijk vega(n) te gaan eten. Tja, dan passen deze hartige muffins met chorizo en geitenkaas daar niet meer bij hè? Haha. Maar ach, ik weet dat veel van jullie nog wel lekker vlees en kaas eten dus wil ik jullie dit recept niet onthouden! 

Toen ik een tijdje geleden (een hele tijd geleden) een brainstorm sessie had met het team van Organic Kitchen nam iedereen wat lekkers mee. Aangezien het rond etenstijd was wilde ik iets hartigs maken, maar ook iets speciaals. Ik weet niet meer hoe ik bij dit idee kwam, maar het pakte goed uit! Vriendlief at ze de volgende dag bij zijn lunch. Gewoon koud. Ik kreeg meteen een appje dat ze erg lekker waren!

hartige muffins met chorizo en geitenkaas

Alleen die stomme houdertjes werkten niet mee, want ze bleven enorm aan de muffins zelf plakken. Dat heb ik al vaker gehad met deze houdertjes van de Hema helaas. Misschien ligt het aan de houdertjes die ik heb, misschien is het altijd wel zo. Anyway, zelf zou ik ze dus de volgende keer zonder die houdertjes maken en dan gewoon het muffinblik goed invetten! 
hartige muffins met chorizo en geitenkaas

Voor dit recept gebruikte ik 75 gram van zowel de chorizo als de geitenkaas, maar voel je vrij om er 100 gram van te maken. Des te meer smaak zullen je hartige muffins krijgen! Ook vond ik het lekker om rozemarijn te gebruiken, maar ik kan mij voorstellen dat oregano of een mix van Italiaanse kruiden ook lekker kan zijn.

Eet smakelijk!

hartige muffins met chorizo en geitenkaas

Recept – Hartige Muffins met Chorizo en Geitenkaas:

Hartige Muffins met Chorizo en Geitenkaas
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 6 muffins
Ingrediënten
 • 150 gram (volkoren) speltmeel
 • 75-100 gram chorizo
 • 75-100 gram geitenkaas
 • 3 eieren
 • 150 ml (amandel)melk
 • 3 tl gedroogde rozemarijn
 • 2 tl bakpoeder
 • zout en peper
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinblik in met olie of leg er houdertjes in.
 2. Meng in een kom het volkoren speltmeel met de rozemarijn, bakpoeder, peper en zout. Voeg hier de eieren en (amandel)melk aan toe en klop of meng goed door elkaar.
 3. Snijd de chorizo in kleine stukjes en verkruimel de geitenkaas. Meng ook dit door het beslag en laat eventueel van beiden wat achterwege voor de garnering.
 4. Schep nu de muffinhouders vol met het beslag en garneer de hartige muffins met de overgebleven chorizo en geitenkaas.
 5. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
 6. Even laten afkoelen en smullen maar!

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze hartige muffins met chorizo en geitenkaas vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ik ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

hartige muffins met chorizo en geitenkaas

hartige muffins met chorizo en geitenkaas

Eén gedachte over “Hartige Muffins met Chorizo en Geitenkaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: