Goede voornemens

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met een lijst aan goede voornemens. Op zich heel goed, maar als je er pas op 1 januari mee wilt beginnen, dan vraag ik me af ”hoe lang je het vol gaat houden”? Eigenlijk zouden je goede voornemens gewoon het hele jaar door moeten gelden toch?

Mocht je toch het nieuwe jaar in willen gaan met ”goede voornemens”, zorg er dan voor dat dit haalbare voornemens zijn. ”Ik ga niet meer snoepen” of ”Ik ga dit jaar 6 keer in de week sporten” zijn voor de meeste mensen gewoon onmogelijke voornemens. Dit zal vast een tijdje vol te houden zijn, maar deze voorbeelden zijn natuurlijk geen onderdeel van een normale gezonde levensstijl. En niets is zo jammer als “falen” om je nieuwe goede voornemens vol te houden. Die negatieve energie willen we natuurlijk voorkomen. Wil je toch dit nieuwe jaar beginnen met goede voornemens, zorg er dan zeker voor dat deze haalbaar zijn!Goede voornemens

Ook al ben ik zelf niet zo van de “goede voornemens”, toch wil ik deze met jullie delen. Want dit zijn geen goede voornemens die ik vanaf 1 januari ga invoeren. Nee. Met deze goede voornemens ben ik eigenlijk al langer bezig en wil deze in het nieuwe jaar gewoon doorvoeren, zo nodig met nóg meer focus.

 1. Genieten

  Er is namelijk meer in het leven dan een strakke buik en perfecte macro’s. Dat wist ik natuurlijk altijd al, maar om mijn doel te bereiken heb ik mijzelf vooral in het begin van afgelopen jaar toch wat dingen ontzegd. Hier heb ik geen spijt van hoor, want dat was op dat moment nodig om mijn doel van een lager vetpercentage te bereiken. Dit is mij gelukt en inmiddels heb ik het er ook alweer flink aan gegeten in mijn bulk, haha. Op naar de zomer, wanneer ik strakjes mijn cut ga inzetten, wil ik het toch iets anders aanpakken. Ik wil dit met meer geduld en geleidelijker aan doen dan vorig jaar, waardoor ik dus ook meer ruimte heb om te genieten. Genieten van lekkere hapjes op verjaardagen. Genieten van een onverwachts uitetentje terwijl dat niet ”gepland” was. Maar natuurlijk net zo genieten van een heerlijke salade en een lekkere workout. Genieten van mijn vrienden en familie. En genieten van mijn lieve vriendje.

 2. Knallen in de sportschool

  Yes, hier wil ik in 2016 gewoon kei hard mee door blijven gaan. Dit geeft mij zoveel voldoening en is een heerlijke uitlaatklep na een dag hard werken. Ik wil nog sterker worden en PR’s zetten. Ik hoop daarom ook snel weer mijn benen te mogen trainen, maar eerst moet die pijn in mijn knieën weg zijn! Want ik hoop dan ook in 2016 ein-de-lijk van die pijn af te zijn!

 3. Mediteren/yoga

  Dit is iets waar ik al een beetje mee begonnen ben, maar verder wil gaan doorzetten. Ik wil wat dichter bij mijzelf komen, meer mijn hart laten spreken en minder in mijn hoofd zitten. Misschien klinkt dit wat zweverig, maar waar het op neer komt is dat ik meer naar mijn gevoel wil luisteren. Ik heb honderdduizend gedachten op één dag en ben zeer gevoelig voor prikkels en emoties uit mijn omgeving (ofwel: hoogsensitief). Hierdoor raak ik snel afgeleid, laat me soms leiden door emoties en het kost me ontzettend veel energie. Door te mediteren hoop ik mijn gedachten wat beter onder controle te hebben en soms uit te kunnen schakelen. Ook yoga wil ik eigenlijk weer gaan doen, maar ik moet nog even kijken of ik iets fijns in de buurt kan vinden.

 4. Mensen inspireren met mijn blog

  Blijkbaar, want zo hoor ik dat steeds uit de reacties, kan ik mensen inspireren met mijn blog. Dat vind ik zo fijn om te horen! Ik vind het dan ook super om deze blogjes te schrijven en lekkere nieuwe receptjes uit te proberen. Dit doe ik dan niet alleen voor mijzelf en mijn vriend, maar ook voor jullie, mijn lieve volgers! Daarom ga ik daar zeker weten mee door in 2016!

 5. Minderen met social media

  Tja, eerlijk toegegeven, een beetje social media verslaafd ben ik wel.. Haha.. Maar als je eens bedenkt hoeveel tijd van de dag je daarop doorbrengt… Nou, voor mij is dat dus een beetje té veel. Daarom probeer ik al een tijdje te minderen met social media. Gewoon wat minder, zodat ik meer tijd overhou voor mijn werk, vrienden en vriendje.

 6. Zo min mogelijk prikkels/blauwe schermen vlak voor bedtijd

  Ik ben helaas iemand die heel veel slaap nodig heeft. Dit is weer gelinkt aan mijn hoogsensitiviteit waar ik het al eerder over had. Eigenlijk ben ik pas goed uitgerust na 9-10 uur slaap. Dit is niet altijd haalbaar met een druk leven. Wat ik nog enigszins onder controle heb is de kwaliteit van mijn slaap. Ik doe daar al zo veel mogelijk aan, alleen is er nog één element dat de kwaliteit van mijn slaap tegenwerkt. En dat is: te veel prikkels en blauwe schermen net voor het slapen. Ook hiermee ben ik al begonnen, maar wil ik volgend jaar meer gaan doorzetten: ongeveer een uur voor het slapen mijn telefoon en laptop wegleggen. TV vind ik nog wel kunnen, mits het een rustig programma is.

Nou ben ik benieuwd of jullie goede voornemens hebben of daar totaal niet aan doen? Let me know! Liefs, Milou

4 gedachten over “Goede Voornemens”

 • Hoi Milou. Mooie voornemens!! Stella Schenke in Wijchen gaf hele fijne yoga lessen. Ik weet niet of ze dat nu nog doet, maar ik raad haar echt aan. Even googlen, ze heeft n site.

 • Hallo Milou, ik ben ook hoogsensitief en herken De punten die je opnoemt. Ik hoop dat ook aandacht aan dit topic zal wijden. Ik ben namelijk er benieuwd hoe je er mee om gaat.

  Groet, Najlae

  • Hoi Najla, ik moet eerlijk toegeven dat ik er zelf ook nog niet echt heel goed mee om kan gaan hoor. Dus weet niet in hoeverre ik hier echt “advies” over zou kunnen geven. Maar ken je de blog http://www.denieuwemeiden.nl ? Zij zijn twee hele lieve meiden die hieraan o.a. een blog hebben gewijd! En ze weten er erg veel over 🙂 Dus het checken zeker waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *