glutenvrije chocolate chip cookies

Ik maakte deze glutenvrije chocolate chip cookies al een tijdje geleden, maar het water loopt me weer in de mond als ik er aan denk. Ze zijn glutenvrij én helemaal vegan als je vegan chocolade gebruikt. 

Ik weet eigenlijk al niet meer hoe ik dit idee kreeg, maar soms heb je gewoon zin in koekjes toch? Eigenlijk had ik nog nooit echt zelf koekjes gemaakt (geloof ik), dus dat werd eens tijd! En tja, wat voor koekjes maak je dan? Dit keer koos ik voor “echte” koekjes, dus waar gewoon redelijk wat “vet” in zit (ja ja dat zit in de meeste goede koekjes) en die heerlijk knapperig zijn door het gebruik van kokosbloesemsuiker. Schotel ze aan iemand voor die niet van “gezond” eten houdt en ze zullen er ook van smullen!

glutenvrije chocolate chip cookies

Ik ben heel erg blij dat ze de eerste keer meteen zijn gelukt! Ik kan dan ook zeggen dat ze binnen twee dagen op waren. Niet alleen door mij hoor, ik heb ook nog een snoepkont van een vriend thuis rondlopen die er graag van smult, haha! Nou ben ik eigenlijk benieuwd? Van wat voor koekjes hou jij?

glutenvrije chocolate chip cookies

Heb je dit recept voor glutenvrije chocolate chip cookies gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen met @Healthinut, ik vind het super leuk altijd om jullie creaties voorbij te zien komen!

glutenvrije chocolate chip cookies

Recept – Glutenvrije Chocolate Chip Cookies:

Glutenvrije Chocolate Chip Cookies
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Glutenvrije chocolate chip cookies waar iedereen van zal smullen!
Auteur:
Porties: 8 koekjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Week de chiazaadjes 15 minuten in 3 tl. water.
  2. Klop de kokosolie samen met de kokosbloesemsuiker op. Voeg daarna de amandelboter, geweekte chiazaad, vanillepoeder, zout en baksoda toe en klop nogmaals goed. Ik gebruikte hiervoor een keukenmachine, maar een staafmixer met klopper of een handklopper kan ook. Ook het amandel- en kokosmeel kan je nu toevoegen.
  3. Snijd de pure chocolade in grove stukken. Schep het meeste door het beslag heen en leg een gedeelte apart om als laatste op de koekjes te drukken.
  4. Maak nu een bal van het beslag, stop het in aluminiumfolie of huishoudplastic en leg een half uur in de vriezer. Nu kan je ook de oven voorverwarmen op 180 graden.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en druk ze in de gewenste vorm op de bakplaat. (Ze zullen tijdens het bakken niet uitvloeien). Als laatste kan je de overgebleven chocolade stukjes bovenop in de koekjes drukken.
  6. Bak de koekjes in ongeveer 16-18 minuten gaar. Ze komen dan nog een beetje zacht uit de oven, maar als je ze volledig op de bakplaat laat afkoelen worden ze vanzelf knapperig.
  7. En dan smullen maar!

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze glutenvrije chocolate chip cookies vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ik ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

glutenvrije chocolate chip cookies

glutenvrije chocolate chip cookies glutenvrije chocolate chip cookies glutenvrije chocolate chip cookies glutenvrije chocolate chip cookies glutenvrije chocolate chip cookies glutenvrije chocolate chip cookies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: