gezonde vegan nutella fudge

En wij hebben weer een winner: gezonde vegan “Nutella” fudge! Zowel romig, smeuïg als knapperig, deze nutella achtige fudge zit boordevol gezonde en lekkere ingredieënten. Ga jij dit ook maken? 

Ik probeer iedere vrijdag, nét voor het weekend in aantocht is een heerlijk zoet bak (of no-bake) recept online te zetten. Zo had ik gisteren (donderdag) een heerlijk recept gepland om te maken, maar word ik dus vanmorgen wakker en ben ik het helemaal vergeten! Heel slim dus. Toch wil ik graag op deze vrijdagavond een lekker recept plaatsten en helaas heb ik ook niets meer in concept staan. Dus dook ik mijn keukenkastjes in op zoek naar inspiratie….

gezonde vegan nutella fudge

Gezonde Vegan Nutella Fudge

En die kwam bij het zien van een verdwaald potje hazelnut butter, ofwel hazelnootpasta (hier te koop). Hmmmm, dacht ik… Hazelnootpasta + chocolade = Nutella! Dat zou ‘m worden. En aangezien ik ook al een tijdje met het idee voor een fudge in mijn gedachten liep, zou het een gezonde vegan nutella fudge worden.

gezonde vegan nutella fudge

Nu ik deze maand gluten- en lactosevrij eet merk ik dat het toch wel ineens wat lastiger is om te snoepen. Niet zozeer omdat ik niets meer mag, integendeel zelfs, maar omdat ik nu echt nog moet uitzoeken wat wel en wat niet mag. Veel dingen die ik gewend was bevatten toch soms gluten of lactose. Maar goed, ik vind het ook hélemaal niet erg dat ik wat minder snoep, want er zitten momenteel toch echt wat extra kilootjes op mijn lijf waarvan ik het niet erg zou vinden als ze zouden verdwijnen, haha. Aan de andere kant is het weekend in de aantocht en vind het dan toch altijd lekker om iets lekker te hebben. Dus helemaal happy dat deze fudge nu lekker in mijn koelkast staat!

gezonde vegan nutella fudge

Dus ligt deze gezonde vegan nutella fudge nu lekker in mijn koelkast op te stijven terwijl ik deze post typ. Ik kan niet wachten om hem aan te snijden en mijn tanden erin te zetten. Ik heb overigens gewoon een klein plastic bewaarbakje gebruikt van 12 bij 12 cm om de fudge te laten opstijven. Vanwege zelfbescherming (#portiecontrole gaat de laatste tijd wat lastiger haha) heb ik maar niet meteen een grote schaal gemaakt. Wil je dat wel, dan kan je natuurlijk gewoon een ovenschaal pakken en de ingrediënten verdubbelen of zelfs meer. Maar trust me, deze portie is best veel hoor, het is redelijk machtig 😉

gezonde vegan nutella fudge

Recept – Gezonde Vegan Nutella Fudge

Gezonde Vegan Nutella Fudge
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijke en gezonde vegan "nutella" fudge. Om je vingers bij af te likken!
Auteur:
Porties: 16 kleine stukjes
Ingrediënten
 • 75 gram hazelnootpasta*
 • 40 gram pure (ik gebruikte 85%) vegan chocolade
 • 30 gram ontgeurde kokosolie
 • 30 gram agave siroop
 • 8 gram cacao poeder
 • ½ avocado
 • flinke snuf zeezout
 • Optioneel: 2 handjes hazelnoten
  * Eventueel te vervangen voor pindakaas, maar dan zal het meer een "snickers" smaak worden verwacht ik.
Instructies
 1. Hak de chocolade in stukjes. Smelt dit samen met de kokosolie in een pannetje op laag vuur.
 2. Giet over in een keukenmachine en voeg daar de rest van de ingrediënten (behalve de hazelnoten) bij. Laat even een tijd goed draaien zodat het een smeuïge massa in geworden en je geen klontjes meer hebt.
 3. Hak de hazelnoten fijn. Houdt ¼ deel apart voor de topping, voeg de rest toe aan de fudge en schep door elkaar met een lepel.
 4. Bekleed een bakje van 12 bij 12 cm met aluminiumfolie of bakpapier (kan je het daarna er makkelijk uithalen) en schep de fudge hier in en druk plat. Bedek met de overige gehakte hazelnoten.
 5. Zet een half uurtje in de vriezer om het op te laten stijven en dan smullen maar!

 

Heb jij deze gezonde vegan nutella fudge ook gemaakt? Tag mij dan met @Healthinut op social media!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVINgezonde vegan nutella fudge gezonde vegan nutella fudge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: