Gezonde Snickers dadel balletjes

Zou er iemand zijn die écht niet van Snickers houdt? Ik vraag het mij af… Daarom maakte ik laatst deze gezonde Snickers dadel balletjes. Gezond, super lekker en geliefd door bijna iedereen! 

Toen ik afgelopen week om 10 uur ‘s avonds nog een uurtje moest wachten totdat mijn pastasaus klaar was (voor die dag erna), had ik twee keuzes. Iets anders gaan doen óf in de keuken blijven. Ik was zo lekker bezig, dat ik besloot om te blijven kokkerellen.

Gezonde Snickers dadel balletjes

Snelle beslissing voor dadel balletjes

Maar wat moest ik dan maken?! Jeetje, nu moest ik dus echt ter plekke even snel schakelen. Welke ingrediënten heb ik in huis, wat kost niet al te veel tijd en wat is gewoon té lekker om nu niet meteen te gaan maken, dacht ik. Iets met dadels en chocolade, schoot er door mijn hoofd.

Dus deed ik alvast een greep naar de dadels en wat zag ik daar? Een grote pot pindakaas! Één en één is twee, dus besloot ik om dadelballetjes mét pindakaas en chocolade te gaan maken. Yum!

Gezonde Snickers dadel balletjes

Gezonde Snickers

Om 10 uur ‘s avonds was ik natuurlijk redelijk moe, dus de link naar Snickers kwam niet meteen. Totdat ik mijn mengsel uit de keukenmachine proefde. AH SNICKERS!

Ja duh Milou, niet zo gek ook als je iets zoets zoals dadels combineert met chocolade en pinda’s. Dan krijg je dus gewoon gezonde Snickers! Zo moeilijk is dat niet, maar zo laat nog op de avond (voor mij dan) viel het kwartje gewoon niet meteen. Lekker slim hè! Haha!

Gezonde Snickers dadel balletjes

Gezonde Snickers Dadel Balletjes

Dus op de late avond kwam er gewoon nog een super lekker recept uit mijn keukenmachine rollen. Letterlijk, want de Snicker balletjes moesten natuurlijk nog wel even gerold worden! Afmaken met topping naar keuze – ik koos voor cacao nibs en gehakte gezouten pinda’s – en je hebt een heerlijke snack klaar voor de rest van de week! Als ze die week halen….

De basis is dus maar gemaakt van slechts 4 ingrediënten, water en een snuf zout. Easy, peasy, dus ik zeg: meteen maken als je alles in huis hebt!

4.5 from 2 reviews
Gezonde Snickers Dadel Balletjes
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Deze gezonde dadel balletjes smaken gewoon echt naar Snickers. Hoe lekker?!
Auteur:
Porties: ongeveer 12 balletjes
Ingrediënten
Voor de Gezonde Snicker Dadel Balletjes:
Toppings:
  • 2-4 el cacao nibs
  • 2-4 el gehakte (gezouten) pinda's
Instructies
  1. Ontpit de dadels en snijd ze in grove stukken. Voeg deze samen met de rest van de ingrediënten voor de Snickers balletjes toe aan de keukenmachine en maal totdat je een substantie hebt die je mooi in balletjes kan rollen. Is het iets te droog? Voeg een klein beetje water toe.
  2. Je kan nu de gezonde dadel balletjes tussen je handen rollen tot kleine ballen. Rol ze daarna door de cacao nibs en/of gehakte (gezouten) pinda's en bewaar in de koelkast. Tip: als je de buitenkant eerst een beetje nat maakt met water blijft de topping beter zitten. Ze blijven zeker wel een week goed.

 

Heb jij deze gezonde Snickers dadel balletjes nou ook gemaakt? Tag mij dan op social via @healthinut en laat mij weten wat jij er van vond!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

BewarenBewaren

6 gedachten over “Gezonde Snickers Dadel Balletjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: