Gezonde havermout koekjes uit de airfryer en oven

Super gezonde havermout koekjes uit de airfyer gemaakt van slechts 4 ingrediënten. Ideaal toch?! Ietwat knapperig van buiten en zacht van binnen. Eet ze als gezond tussendoortje of een paar als snel ontbijt. Kan allemaal! 

Afgelopen weekend had ik ineens zin in koekjes. Gezonde koekjes. Ter inspiratie had ik toevallig net wat ander soort recepten zitten bekijken, waarbij het mij opviel dat er vaak de nadruk wordt gelegd op het gebruik van weinig ingrediënten.

Gezonde havermout koekjes uit de airfryer en oven

Slechts 4 Ingrediënten!

Niet zo gek ook, want hoe minder ingrediënten, hoe makkelijker het is om te maken! Dus bedacht ik mij… Waarom maak ik geen havermout koekjes met zo min mogelijk ingrediënten? Grote kans dat jij namelijk alles al in huis hebt om deze rakkers op tafel te toveren.

Na een aantal mislukte pogingen – de eerste waren te taai (oftewel; niet weg te krijgen) en de tweede batch kwam enorm zwart mijn airfryer uit (oeps!) – had ik dan eindelijk een goed recept! Super lekker, maar doordat er niet heel veel suikers in zitten ook niet al té “verslavend”. Je kan er wat makkelijker 1 of 2 van nemen in plaats van meteen alles op te eten.

Gezonde havermout koekjes uit de airfryer en oven

Koekjes Uit De Airfryer

Overigens maakte ik dit recept in zowel mijn oven als in mijn airfryer van Princess. Nog steeds super happy mee en ja ja, wie weet jij heel binnenkort ook wel 😉 Ze komen trouwens wel wat bruiner uit de airfryer dan dat ik ze uit mijn oven kreeg. Dus aan jou de keus!

En nog iets: dit super mooie servies is van Pip Studio. Is het niet té schattig?! I love it! 

Hoe ga jij deze koekjes eten? Ontbijt? Lunch? Tussendoortje? Bij de thee? Let me know! En dan nu het recept…

Gezonde havermout koekjes uit de airfryer en oven

Gezonde Havermout Koekjes (uit de airfryer en oven)

4.0 from 1 reviews
Gezonde Havermout Koekjes (uit de airfryer en oven)
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Gezonde havermout koekjes uit de airfryer (en oven)
Auteur:
Porties: 8 koekjes
Ingrediënten
  • 80 gram havermout
  • 1 hele rijpe banaan
  • 50 gram amandelpasta (of pindakaas kan denk ik ook)
  • 20 gram krenten of rozijnen
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden (instructies voor de airfryer staan in de opmerkingen). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Prak de banaan fijn. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar met een vork of je handen.
  3. Maak 8 balletjes en druk ze in de vorm van koekjes op de bakplaat.
  4. Bak ze in ongeveer 18 minuten goudbruin. Ze komen nog wat zacht uit de oven, maar als je ze op een rooster laat afkoelen worden ze van buiten lekker knapperig.
Opmerkingen
Instructies voor de airfryer: Nadat je alles gemengd hebt leg je de koekjes op de bodem van je airfryer en bak ze 8 minuten op 160 graden. Daarna goed laten afkoelen.

 

Heb jij deze gezonde havermout koekjes uit de airfryer (of oven) ook gemaakt? Laat het mij dan weten en tag @healthinut op social media.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

4 gedachten over “Gezonde Havermout Koekjes Uit de Airfryer (of Oven)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: