gezonde crackers maken

In mijn zoektocht naar gastbloggers kwam onder andere de jonge, maar talentvolle Emilia voorbij. Helaas moest ik haar teleurstellen omdat ik voor drie andere gastbloggers heb gekozen, maar toch wilde ik jullie dit fantastische recept wat zij mij stuurde niet onthouden. Wil jij ook gezonde crackers maken? Dan is dit een super lekker receptje!

“Hi iedereen! Ik ben Emilia en 16 jaar oud. Mijn passie voor gezonde voeding is de laatste jaren steeds meer gegroeid en ontwikkeld. En dat wil ik graag met jullie delen! Hiernaast volg ik momenteel atheneum 5, ga ik graag met vriendinnen op stap, laat ik mijn hond uit of werk ik bij Le Pain Quotidien, een biologisch restaurant met veel verantwoorde opties.

Deze crackers maak ik bijna iedere week, omdat ze gewoon zo lekker zijn. Mijn favoriete combinatie? Absoluut met guacemole! Je eigen gezonde crackers maken is echt het proberen waard. Door de vele pitten, zaden en goede granen geven ze je een verzadigd gevoel én zijn ze natuurlijk supergezond!
gezonde crackers maken

Recept – Gezonde Crackers Maken (ongeveer 20 stuks):

Gezonde Crackers Maken
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Zelf gezonde crackers maken en helemaal zo moeilijk nog niet!
Auteur:
Porties: 20 crackers
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de kokosolie en water, in een grote kom.
  3. Laat de kokosolie smelten en meng door het mengsel. Voeg hierna het water toe. De ene keer gebruik ik iets meer water dan de andere keer, maar kijk zelf hoe je deeg er uit ziet. Als het nog te droog is, kun je wat meer water toevoegen.
  4. Rol het deeg uit en snijd er met een mesje rechthoekjes uit. Dit is even een werkje, maar als je niet te dunne crackers rolt, moet dit geen probleem zijn.
  5. Je kunt ervoor kiezen om de crackers te bestrooien met de ‘extra’ pitten en zaden voor een mooi eindresultaat. Deze pitten en zaden moet je dan nog wel even aandrukken.
  6. Afhankelijk van de dikte van je crackers, moeten deze gezonde crackers circa 50 minuten in de oven. Et voilà, heerlijke crackers!

gezonde crackers maken

Wil je Emilia blijven volgen? Haar eigen website www.emielskitchen.com is pas online gegaan en dit is haar Instagram account.

Je eigen gezonde crackers maken is dus helemaal niet zo moeilijk, en oh zo lekker! Maak jij wel eens zelf gezonde crackers? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Myprotein

Liefs, Milou

 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

gezonde crackers maken

gezonde crackers maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: