Gezonde boerenkool stamppot

Het is nu toch echt winter. En bij winter hoort boerenkool. En stamppot. Bijvoorbeeld deze gezonde boerenkool stamppot met kip. 

Vroeger hield ik niet van stamppot. Überhaupt niet van de Hollandse kost eigenlijk. En om helemaal eerlijk te zijn nog steeds niet! Toch wilde ik eens een gezonde boerenkool stamppot maken om te kijken of ik het nu nog steeds niet zo lekker vind. En omdat boerenkool zo mega gezond is… Én omdat ik nog een rookworst voor mijn vriend had liggen die ergens bij opgemaakt moest worden, haha.

Gezonde boerenkool stamppot

Dus werd het een gezonde boerenkool stamppot met zoete aardappel en pastinaak in plaats van gewone aardappel. Ook voegde ik kipreepjes toe in plaats van de traditionele spekreepjes. Ik gebruikte verder een scheut amandelmelk en geen boter of jus of iets dergelijks.

Gezonde boerenkool stamppot

En vond ik het lekker? Ja, voor een koude winterdag is dit zeker lekker! Zou ik het zelf vaker maken? Ik denk het niet zo heel vaak, gewoon omdat ik zelf meer van de buitenlandse keuken ben. Toch wil ik dit recept met je delen, want ik weet dat er velen zijn die wel enorm van de Hollandse keuken houden. De pastinaak maakt het voor mij af en is een heerlijke toevoeging aan dit gerecht. Voor mijn vriend deed ik er ook een stuk rookworst bij. Natuurlijk niet zo heel gezond, maar als je het niet kan laten kan je dit er natuurlijk bij serveren.

Gezonde boerenkool stamppot

Recept – Gezonde Boerenkool Stamppot:

4.0 from 1 reviews
Gezonde Boerenkool Stamppot met Kip
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een gezonde boerenkool stamppot met zoete aardappel, pastinaak en kip.
Auteur:
Porties: 2 personen
Ingrediënten
 • 300 gram verse boerenkool
 • 250 gram zoete aardappel
 • 250 gram pastinaak
 • 1 ui
 • 200 gram gerookte kipreepjes
 • ½ tl nootmuskaat
 • scheut (plantaardige) melk
 • 2 handjes zongedroogde tomaatjes plus extra voor de garnering
Instructies
 1. Zet een grote pan met kokend water op het vuur. Voeg de boerenkool toe en laat koken. Zet de timer op 10 minuten.
 2. Was en boen de zoete aardappel en pastinaak schoon. Snijd in stukken, je mag de schil er aan laten zitten. Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Voeg na de 10 minuten toe aan de pan met boerenkool en laat 15 minuten koken.
 3. Bak ondertussen in een ander pan met een scheutje kokos- of olijfolie de kipreepjes totdat ze mooi bruin zijn. Zet apart. Snijd ook de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
 4. Na 15 minuten, of wanneer de aardappel en pastinaak gaar zijn, haal je de pan van het vuur en giet alles af in een vergiet. Voeg weer toe aan de pan samen met peper, zout, nootmuskaat en een scheut (plantaardige) melk. Stamp alles tot een grove puree. Voeg de kipreepjes en zongedroogde tomaatjes toe schep een keer om en serveer met de extra zontomaatjes.
 5. Smullen maar!

 

En wat vond jij van deze gezonde boerenkool stamppot met kip? Laat het me weten op social media of in de comments hieronder. Heb je mijn recept gemaakt? Tag mij dan met @Healthinut… Super leuk!

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN
Gezonde boerenkool stamppot Gezonde boerenkool stamppot

2 gedachten over “Gezonde Boerenkool Stamppot met Kip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: