gezond kater ontbijt

Je wordt waker na een avondje vol met alcoholische versnaperingen. Wie heeft er dan net zo’n zin in een “normaal” ontbijtje als anders? Nou ik niet. In plaats van zoet heb ik dan zo’n zin in een vette hap! Om het toch een beetje gezond te houden is dit mijn gezond kater ontbijt wat ik eigenlijk altijd maak na een avondje drinken. 

Vroeger bakte ik dan eieren met spek en een dikke laag mayo en ketchup eroverheen. Eerlijk gezegd zou je mij daar nu ook niet meer blij mee kunnen maken de ochtend na een drinkfestijn hoor. Ook al heb ik dan zin in hartig en vettig, dat gaat mij iets te ver.

Gezond kater ontbijt

Dus maak ik vrijwel altijd dit heerlijke gezonde kater ontbijt met geroosterde spelt of volkoren boterhammen, gebakken eitjes, kaas en avocado. De eitjes en kaas zorgen voor de benodigde eiwitten na een avondje dansen. Je zou eventueel nog wat plakjes ham of kipfilet mee kunnen bakken voor nog meer eiwitten. Ook wordt mijn behoefte naar iets vettigs gestild met de eieren, beetje kaas en romige avocado! De eieren en avocado zitten ook nog eens super vol met gezonde vetten en andere voedingsstoffen. Ik heb geen mayo of ketchup meer nodig hoor! De tomaat en basilicum geven het ontbijtje net dat beetje extra!

Zelf vind ik het altijd heerlijk om met een flink ontbijt te ontbijten de volgende dag. Vind je dit een beetje veel? Gebruik dan 1 ei en 1 eiwit en 1 sneetje brood. Dit heb ik ook al vaker zo op en vult alsnog meer dan genoeg!

Nog twee tips: DRINK WATER. VEEL. Haha. En mocht je daarnaast nog behoefte hebben aan wat extra vitamientjes? Maak dan ook deze heerlijke groene smoothie.

Wat is jouw favoriete kater ontbijtje? En is deze een beetje gezond?

Gezond kater ontbijt

 

Recept – Gezond Kater Ontbijt:

Gezond Kater Ontbijt
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een vette, maar gezonde hap is toch altijd wel het lekkerste na een avondje met alcoholische versnaperingen.
Auteur:
Ingrediënten
 • 2 eieren
 • 1 eiwit
 • ½ plak oude kaas
 • ⅓ avocado
 • 2 tomaatjes
 • 2 sneetjes volkoren of speltbrood
 • paar verse basilicumblaadjes
Instructies
 1. Verwarm een pan voor met wat kokosolie of boter. Bak de eieren en eiwit en voeg na een minuutje kleine stukjes kaas toe zodat ze mee kunnen smelten.
 2. Rooster de boterhammen in een broodrooster of grill.
 3. Wanneer de eieren klaar zijn leg ze over de boterhammen. Beleg vervolgend met de avocado tomaatjes en verse basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
 4. Smullen maar!

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van dit gezond kater ontbijt vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

 

Gezond kater ontbijt

gezond kater ontbijt

2 gedachten over “Gezond Kater Ontbijt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: