Frisse ricotta cake recept met aardbeien

Ik maakte dit frisse ricotta cake recept met aardbeien voor tijdens een high tea op moederdag. Hij viel enorm in de smaak, dus ik ben benieuwd wat jij er van vindt! 

Een paar dagen voordat ik dit recept maakte at ik een heerlijke citroencake bij Fresca in Nijmegen. Geïnspireerd door die frisse citroensmaak bedacht ik deze frisse ricotta cake.

Frisse ricotta cake recept voor moederdag

Moederdag High Tea

In plaats van onze moeders bezoeken op moederdag bedacht ik dat het ook leuk zou zijn om ze allebei (met aanhang natuurlijk haha) uit te nodigen bij ons thuis voor een lekkere high tea. Zodra ik het voorstelde waren beide moeders enorm enthousiast, dus de moederdag high tea bleek het een goed idee!

moederdag high tea ricotta cake recept

Ik poste gisteren al deze asperge taart met basilicum en geitenkaas die ik afgelopen zondag ook maakte. Daarbij belegde ik heerlijk vers desem brood van de bakker met salami/rucola/zontomaatjes, truffelkaas/rucola/avocado, gerookte zalm/avocado/dille en zongedroogde tomaten hummus/gegrilde groenten/geitenkaas. Al zeg ik het zelf: enorm lekker!

Frisse ricotta cake recept met aardbeien

Als toetje maakte ik een gezonde vegan Snickers brownie (dat recept komt nog online!) en dus dit frisse ricotta cake recept. Ik sneed de cake al in plakken, schepte er daarna een lekkere klodder van de ricottacrème op en maakte het af met plakjes verse aardbei. Heerlijk!

Frisse ricotta cake recept met aardbeien

Frisse Ricotta Cake Recept Met Aardbeien

Frisse Ricotta Cake Recept Met Aardbeien
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Dit recept voor frisse ricotta cake is een super zomers recept, afgemaakt met verse aardbeien!
Auteur:
Porties: 1 grote cake
Ingrediënten
Voor de ricotta cake:
Voor de topping:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik van 24 cm in met wat kokosolie.
  2. Meng de eieren, ricotta, rasp van een halve citroen, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, vanille en snufje zout met een klopper door elkaar. Voeg vervolgens het speltmeel en amandelmeel toe en meng nogmaals.
  3. Schep in het cakeblik en zet ongeveer 30-35 minuten in de oven totdat een satéprikker er droog uitkomt.
  4. Laat de cake afkoelen en maak de ricottacrème vlak voordat je hem gaat serveren. Ik smeerde de ricottacrème op de bovenkant van de hele cake voor de foto, maar je kan ook alvast plakken van de cake snijden en dan de ricotta met aardbeien er dan op doen.
  5. Maak de ricottacrème door de ricotta met de kokosbloesemsuiker en vanille te kloppen tot een luchtig mengsel. Smeer het op de cake of op de plakken. Maak het af met de verse aardbeien en dan smullen maar!

 

Heb jij dit frisse ricotta cake recept met aardbeien ook gemaakt? Laat het mij dan weten in de comments hieronder of via @healthinut op social media. Ik ben benieuwd wat je er van vond!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: