Asperge taart met basilicum en geitenkaas

Moet je asperges altijd op de traditionele manier eten? Nee hoor, het kan ook anders! Zoals deze asperge taart met basilicum en geitenkaas! 

Ik zal al meteen verklappen dat dit niet een recept is dat ik zelf bedacht heb. Deze aspergetaart stond namelijk in de Allerhande van deze maand, al was de bodem van filodeeg en werd er slagroom gebruikt in plaats van Hüttenkäse. Het leek mij zo’n leuk recept om te maken dat ik meteen de volgende dag de keuken in dook!

Wel maakte ik deze asperge taart met “deeg voor hartige taart” in plaats van filodeeg. Heel eerlijk gezegd was dat ook een samenloop van omstandigheden, aangezien ik dat nog in de vriezer had liggen en mijn vriend geen filodeeg bij de Albert Heijn kon vinden hihi!

Asperge taart met huttenkase

Asperge Taart met Hüttenkäse

Ook wilde ik er sowieso mijn eigen draai aan geven door de geitenkaas te vervangen door Parmezaanse kaas en geen slagroom maar Hüttenkäse te gebruiken. Uiteindelijk had ik te weinig Parmezaan en vulde het aan met wat gewone kaas. Long story short, het werd niet zo heel speciaal. Balen!

Daar kan ik dus echt niet tegen hè? Als een recept niet lukt… Of niet speciaal genoeg is… Dus hield ik voet bij stuk en maakte de asperge taart met Hüttenkäse opnieuw voor de high tea die ik voor onze moeders maakte op Moederdag. Ditmaal wél met geitenkaas, maar nog steeds de Hüttenkäse als vervanger voor de slagroom. En TJAKKA! Deze was wel echt erg lekker!

Al met al krijgt het recept op deze manier een plaatsje op mijn blog. Het moet namelijk wel écht lekker zijn natuurlijk! Ga jij deze asperge taart met basilicum en geitenkaas ook maken? Ik ben benieuwd!

Asperge taart met basilicum en geitenkaas

Asperge Taart Met Basilicum En Geitenkaas

Asperge Taart Met Basilicum En Geitenkaas
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Heerlijke aspergetaart met basilicum en geitenkaas!
Auteur:
Porties: 3-4 personen
Ingrediënten
 • 1 kg witte asperges
 • 5-6 vellen deeg voor hartige taart
 • 3 eieren
 • 200 gram Hüttenkäse
 • 100 gram geitenkaas
 • 15 gram basilicum
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bedek een ovenschaal van ongeveer 20-30cm (of 20-40 cm) met bakpapier. Of gebruik een rechthoekige quichevorm met losse bodem. Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien.
 2. Schil de asperges goed en snijd het houtachtige deel aan de achterkant eraf. Kook ze in water met zout 10 minuten.
 3. Voeg ondertussen de eieren, Hüttenkäse, geitenkaas, basilicum en genoeg zout en peper toe aan een blender en mix totdat je een egale massa hebt.
 4. Bedek de ovenschaal of quichevorm met de plakken deeg voor hartige taart en "plak" de randen goed aan elkaar. Smelt wat roomboter en bestrijk de randen van het deeg met de gesmolten boter.
 5. Giet het eiermengsel in de ovenschaal of quichevorm. Leg de asperges wanneer ze klaar zijn in de lengte in het eiermengsel. Zet vervolgens ongeveer 45 minuten in de oven en dan smullen maar!

 

Asperge taart met basilicum en geitenkaasHeb jij deze asperge taart met basilicum en geitenkaas ook gemaakt? Laat het mij weten via de comments hieronder of tag mij met @healthinut op social media! Vind ik leuk!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: