eiwitrijke acai bowl

Ik poste al eens eerder een recept voor een acai fluff bowl, maar nu is het tijd voor het recept voor een “gewone” acai bowl. Althans, een eiwitrijke acai bowl wel te verstaan! 

Ik vind het ‘s ochtends gewoon fijn om meteen al wat eiwitten binnen te krijgen. Niet alleen helpt dat om gedurende de dag genoeg eiwitten binnen te krijgen als krachtsporter, ook ben ik met een eiwitrijk ontbijt langer verzadigd dan als ik alleen koolhydraten zou eten. De traditionele acai bowl bestaat vrijwel alleen uit koolhydraten en misschien een beetje vetten. Ikzelf mis dan de eiwitten….

Toen ik een zak met biologische whey poeder kreeg van Ekopura was dit de kans om een super gezonde, maar eiwitrijke acai bowl te maken! De whey van Ekopura bevat namelijk biologische whey proteïne concentraat (78% eiwit), is 100% vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen, komt van grasgevoerde biologische koeien en zit boordevol hoogwaardige antioxidanten en aminozuren. Niet slecht toch?

 

eiwitrijke acai bowl

 

Ingrediënten – Eiwitrijke Acai Bowl:

 • 1 (bevroren) rijpe banaan
 • 200 gram (bevroren) blauwe bessen
 • 1 schepje Ekopura Whey Vanille
 • 3 schepjes acai poeder van Vitaminstore
 • Ongeveer 200 ml melk
 • Topping: naar smaak (ik gebruikte muesli, moerbeien en gedroogde cranberries)

 

eiwitrijke acai bowl

 

Bereiding – Eiwitrijke Acai Bowl:

 1. Meng alle ingrediënten behalve de whey en toppings in een blender of keukenmachine. Voeg als laatste de whey toe en meng even kort mee. Voeg eventueel wat meer melk toe als je de acai bowl wat dunner wilt hebben.
 2. Giet in een schaaltje en gebruik eventueel wat lekkere toppings.
 3. Smullen maar!

 

eiwitrijke acai bowl

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze eiwitrijke acai bowl vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ik ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

 

Liefs, Milou

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

eiwitrijke acai bowl

eiwitrijke acai bowl

4 gedachten over “Eiwitrijke Acai Bowl”

 • Hi Milou,

  Volgens mij heb ik teveel acai poeder gebruikt hiervoor, nu ik mijn macro’s aan het invullen ben, hoeveel is een schepje acai poeder? is dat net zo veel als een schepje whey en dus 3x? of is het minder? ik heb nl het schepje van de whey hiervoor gebruikt, was nog steeds lekker lol maar ik vraag me af of het de bedoeling was

  • Hoi Jo-Ann,

   Haha nee dat was niet de bedoeling. In mijn acai bakje zit een klein schepje, ongeveer ter grote van een theelepel.
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *