acai fluff bowl

acai fluff bowl

 

Acai bowls vullen tegenwoordig mijn Instagram feed. Niet zo gek ook, want ze zien er prachtig uit! Niet alleen dat, ze zijn ook nog eens super gezond en een echte antioxidant boost! Per toeval maakte ik deze acai bowl die wel erg veel weg had van proteïne fluff… Dus doopte ik hem de acai fluff bowl. 

Toen ik mijn ontbijtje moest kiezen na twee dagen op een festival te zijn geweest wist ik wel wat ik wilde.. Ik wilde een antioxidant boost! Dus dook ik de keuken in om te experimenteren met een acai bowl. Ik haalde laatst wat acai poeder bij de Vitaminstore in Nijmegen en had gelukkig verder alles in huis om dit gezonde ontbijt te maken.

Maar waarom is het dan zo gezond? Nou van blauwe bessen en cacao poeder weten we denk ik inmiddels wel dat het zo gezond is vanwege alle antioxidanten… Daarnaast is de banaan natuurlijk sowieso een super fruit! Maar de acai bes, wat is daar dan zo speciaal aan? Het is een vrucht dat komt uit het Amazonegebied. Het bijzondere is dat wanneer de vrucht van de boom valt deze binnen een paar uur bederft. Je moet er dus heel snel bij zijn en daarom is acai poeder of bevroren acai pulp redelijk kostbaar. Waarom is het dan toch zo populair? Omdat het hoogwaardige antioxidanten bevat wat weer heel goed is voor onze gezondheid! Daarnaast is het ook gewoon super lekker!

Vraag me niet hoe, maar zelfs van een Acai bowl kan ik een soort van fluff maken, haha. Of mijn keukenmachine heeft gewoon speciale krachten. Dat kan ook. Anyway, op de manier zoals ik het beschreven heb in de bereiding kwam er gewoon erg veel volume in… Het zit een beetje tussen echte “protein fluff” en een “acai bowl” in… Dus doopte ik dit recept om in een acai fluff bowl.

Omdat ik het fijn vind om al bij mijn ontbijt genoeg eiwitten binnen te krijgen heb ik dit recept met whey poeder gemaakt. Heb je dit nou niet in huis? Vervang dit dan door wat dadels of honing/agavesiroop! Ik verwacht dan wel dat je een “gewone” acai bowl krijgt en dat er geen fluff uit komt… Vertel, ga jij deze acai fluff bowl maken?

 

acai fluff bowl

 

Ingrediënten – Acai Fluff Bowl:

 • 2 bevroren rijpe bananen (1 kan ook als je het te veel vindt)
 • 125 gram bevroren blauwe bessen
 • 20 gram vanille whey
 • 50-200 ml (amandel)melk
 • 3 tl açai poeder van Vitaminstore
 • 1tl cacao poeder
 • Toppings naar keuze (ik gebruikte muesli, banaan, blauwe bessen en moerbeien)

 

Bereiding – Acai Fluff Bowl:

 1. Doe alle ingrediënten (behalve de toppings en de melk) in een keukenmachine (of blender) en mix alles goed door elkaar.
 2. Voeg nu scheutje voor scheutje de melk toe en laat de keukenmachine lang draaien. Voeg net zoveel melk toe totdat je de gewenste dikte hebt (de een houdt van dun de ander van dik ;))
 3. Giet het over in een mooi schaaltje en garneer met toppings naar keuze.

 

acai fluff bowl

 

Macro’s – Acai Fluff Bowl (zonder toppings):

 • 425 kcal
 • 78 koolhydraten
 • 5 vet
 • 20 eiwit

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze acai fluff bowl vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin.

acai fluff bowl

 

Eén gedachte over “Acai Fluff Bowl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *