Eiwit pannenkoeken met ei en spek

Na een zakenreis in de buurt van Parijs vorig jaar heb ik zelf nog een nachtje ín Parijs bijgeboekt. Na een week van trainingen voor mijn werk had ik nog niet veel van Parijs gezien, dus dit was een mooie gelegenheid om Parijs te gaan ontdekken! Aangezien ik van plan was om de hele dag door Parijs te gaan fietsen, had ik wel een goede bodem nodig dacht ik 😉 En daarnaast kan je als foodie Parijs natuurlijk niet verlaten zonder een mega lekkere brunch gehad te hebben! Dus pakte ik mijn grote vriend Google erbij en zocht naar de beste brunch tentjes van Parijs. Holybelly kwam in verschillende lijstjes voor, dus dat werd m! Zeker nadat ik zag wat ze op de kaart hadden staan….. American Pancakes met gebakken ei, spek, maple syrup en bourbon boter!! OMG dat MOEST ik gaan eten!! Dit leek mij echt de perfecte combi van zoet en hartig….
Eiwit pannenkoeken met ei en spek

En heerlijk dat het was!! Wel heb ik de maple syrup en boter ”on the side” gevraagd, omdat ik de hoeveelheid ervan dan enigszins zelf kon bepalen 😉 Terwijl ik aan het eten was wist ik al meteen: dit ga ik zelf thuis ook maken en mijn vriend ermee verwennen! Wel werd dit een ietwat macro vriendelijker recept… De American Pancakes werden eiwit pannenkoeken gebakken in een stuk minder boter. En de maple syrup en boter verving ik door Waldenfarms Pancake Syrup met 0 kcal!

Het klinkt misschien een beetje als een gekke combi.. Maar het is super lekker 🙂 En heb je een carnavalskater dit weekend?? Maak dan dit ontbijtje! 😉

Eiwit pannenkoeken met ei en spek

Ingrediënten Eiwit Pannenkoeken met Ei en Spek (2 personen):

Voor de eiwit pannenkoeken:

 • 2 eieren
 • 1 banaan
 • 60 gram havermout
 • 250 ml (amandel)melk
 • 30 gram vanille eiwitpoeder
 • snufje kaneel
 • (kokos)olie om in te bakken

Voor de topping:

 

Bereiding Eiwit Pannenkoeken met Ei en Spek:

 1. Mix 1 ei en 1 eiwit, de banaan, havermout, amandelmelk, eiwitpoeder en een snufje kaneel in een keukenmachine totdat een mooi beslag ontstaat.
 2. Bak de eiwit pannenkoeken in wat (kokos)olie gaar (bij mij passen er 3 kleintjes in een pan) en verdeel ze over 2 borden.
 3. Bak nu de eieren en het spek en verdeel dit over de eiwit pannenkoeken.
 4. Besprenkel met Waldenfarms pancake syrup.
 5. Smullen maar!

 

Macro’s Eiwit Pannenkoeken met Ei en Spek (per persoon):

 • 521 kcal
 • 33 koolhydraten
 • 26 vet
 • 40 eiwit

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze eiwit pannenkoeken met ei en spek vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milou

Eiwit pannenkoeken met ei en spek

5 gedachten over “Eiwit Pannenkoeken met Ei en Spek”

 • Hallo Milou. Ik ben vorig jaar 20 kg afgevallen door op mijn voeding te letten en te sporten. Nu ben ik de laatste weken begonnen met gezonde- eiwitrijke voeding en te minderen met koolhydraten.. Vanmorgen de pannekoekjes gemaakt. Ik heb alleen geen extra ei en spek gebruikt om zo de kcal te beperken.. Ipv deze heb ik er biologische notenboter op gesmeerd!! Heerlijk..
  Echter een puntje (miss lag dit aan mij zelf), ik had 40 gr havermout ipv 60.. De rest van de ingredienten wel zoals voorgeschreven..(dus ook de 250 sojamelk)
  Hierdoor waren ze wat slapper..

  Maar ondanks dat smaakte ze heerlijk!

  Ik ben erg opzoek naar leuke lekkere en gezonde ontbijtjes, om mijzelf te verwennen wanneer ik een vrije dag heb! Dus tips zijn welkom!!

  Groetjes,
  Marina

  • Hoi Marina,
   Wat goed dat je al zo veel bent afgevallen 🙂 Maar er staan denk ik genoeg tips en ideeën op mijn blog om jezelf lekker te verwennen! En hou anders mijn Instagram in de gaten 🙂
   Groetjes, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *